Trabzon Burması Bilezik fiyatı ne kadar? Trabzon hasırı fiyatları

Trabzon’un birçok şeyinin yanısıra öyle bir ürünü var ki herkes tarafından ilgili görüyor. Bu ürün Trabzon burması olarak bilinen altın bilezik çeşitleri. Trabzon Burması bilezik fiyatı ne kadar? İşte detaylar…

Trabzon Burması Bilezik fiyatı ne kadar? Trabzon hasırı fiyatları

Yıllardır Trabzon’da düğün yapacakların öncelikli tercihleri arasında yer alan ve ilk akla gelen ürünlerden biri olan Trabzon Burması bilezikler vatandaşın ilgisini görmeye devam ediyor. Sadece Trabzon’da değil ülke genelinde Trabzon burması ve Trabzon hasırı olarak bilinen ürünlere Türk vatandaşlarının yanısıra ülkeye gelen turistlerde oldukça ilgili.

Trabzon Burması Bilezik fiyatı ne kadar? Trabzon hasırı

TRABZON BURMA BİLEZİK

Trabzon Burma Bilezikler yıllardır Trabzon’da elle örülerek yapılır. Atölyelerde uzun bir uğraş sonucu ortaya çıkan burma bilezikler, diğer şehirlerde yapılan burma bileziklerden özellikleri sayesinde öne çıkmaktadır. Burma bileziklerin en çok tercih edileni 22 Ayar ve 20 gram olan çeşididir. Bu ürün özellikle düğünler için vazgeçilmezdir. 

Bu bilezikler hem değerli hem de bozdurulması sırasında en az değer kaybeden ürünlerdendir. Burma bilezikler kuyumcu vitrinlerinde yer alan diğer bileziklere göre yüzde 1 oranında daha az değer kaybettirmektedir. 

TRABZON HASIRI

Trabzon burma bileziklerinin yanısıra talep gören bir diğer ürün Trabzon hasırıdır. Trabzon hasırı Trabzon’da kadınların ellerinde örmesi ile üretilen oldukça rağbet gören bir üründür. Trabzon hasırı M.Ö. 7 yüzyıldan günümüze gelen bir örgü tekniği ile üretilmektedir. Sadece Trabzon’da yapılan hasır örgüsü Fatih Sultan Mehmet’in Trabzon’u fethetmesi ile daha hızlı gelişmeye başlamıştır. 

Trabzon Burması Bilezik fiyatı ne kadar? Trabzon hasırı

22 AYAR TRABZON HASIR BİLEZİKLERİ

Trabzon Hasır setleri en az 3 sıra ile en fazla 21 sıra arasında örülmektedir. El emeği göz nuru ürünler 22 ayar sarı altından üretilirken garantisi mevcut olup, ayar ve patent garantili ürünlerdir. Günümüzde hasır ürünlerin birçok çeşidi varken en çok tercih edilenler hasır kemerler, kolyeler, gerdanlıklar, bileklikler, hasır kelepçe, hasır küpe modelleridir. Trabzon Hasır bilezikleri 22 ayar olarak üretilirken çok olmasa da 14 ve 8 ayar olarak da üretilmektedir. 22 ayar hasır ürünleri daha yumuşak formda olurken 14 ve 8 ayar hasırlar daha sert formda olmaktadır. Yatırım olarak Trabzon hasırı almak isteyenler genellikle 22 ayar hasır ürünlerini tercih etmektedir.  
TRABZON HASIR SETLER

Trabzon hasırı tek ürünler olarak satılabilirken set halinde de satılabilir. Trabzon hasır setleri düğün yapacakların gelinlerine en çok hediye ettiği ürünler arasında yer almaktadır. Trabzon hasır setleri bilezik – kolye, bilezik - kolye - yüzük, bilezik - kolye - yüzük - küpe, bilezik - kolye - yüzük - küpe - kemer setleri halinde kuyumculardan alınabilir. Bu ürünlerin çeşitli kombinasyonları fiyatlarına ve beğeniye göre çeşitlendirilebilir.

TRABZON BURMA BİLEZİK FİYATLARI

En çok tercih edilen ürünlerin başında gelen Trabzon burma bilezik fiyatları altın fiyatlarına göre değişiklik göstermektedir. Tekli, ikili yada üçlü burma olarak vatandaşın beğenisine sunulan burma bilezikler genellikle 10 gram, 20 gram, 30 gram ve 40 aram arasında değişkenlik göstermektedir. 

03.01.2023 tarihi itibari ile en çok tercih edilen 20 gram Trabzon burma bilezik yaklaşık olarak 23 Bin TL civarında alıcı bulmaktadır. 

TRABZON HASIR BİLEZİK FİYATLARI

Trabzon hasır bilezik fiyatları altın fiyatlarına göre anlık değişim göstermektedir. Ayrıca hasır ürünlerin fiyatları sıra sayılarına göre de değişkenlik göstermektedir. 

Yaklaşık fiyatları 03.01.2022 tarihi itibari ile şu şekilde;

3 sıra Trabzon hasır bilezik fiyatı yaklaşık 10 Bin TL civarında olurken 5 sıra yaklaşık 14 Bin TL, 5 sıra bilezik ters düz 16 Bin TL, 7 sıra hasır bilezik 20 Bin TL, 7 sıra bilezik ters düz 25 Bin TL, 9 sıra bilezik 24 Bin TL, 9 sıra Bilezik Ters düz 27 Bin TL, 11 sıra hasır bilezik 30 Bin TL, 11 sıra bilezik ters düz 33 Bin TL, 13 sıra hasır bilezik 37 Bin TL, 13 sıra ter düz hasır bilezik 40 Bin TL, 15 sıra hasır bileşik 41 Bin TL, 15 sıra hasır bilezik ters düz 44 Bin TL, 17 sıra hasır bilezik 50 Bin TL, 17 sıra hasır bilezik ters düz 52 Bin TL, 19 sıra hasır bilezik 54 Bin TL, 19 sıra Trabzon hasır bilezik ters düz 59 Bin TL, 21 Sıra Trabzon hasır bileşik 61 bin TL. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem