TOKİ sosyal konut projesi hangi illerde? TOKİ sosyal konut projeleri nerede? İşte detaylar

Kira fiyatları ve ev fiyatlarındaki artışın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan, açıklanacak sosyal konut projesine başvuru şartları belirlendi.

TOKİ sosyal konut projesi hangi illerde? TOKİ sosyal konut projeleri nerede? İşte detaylar

Vatandaşın merakla beklediği TOKİ sosyal konut projesinin başvuruları 13 Eylül itibari ile başlıyor. Kira fiyatları ve ev fiyatlarındaki artışın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan TOKİ sosyal konut projesi başvuruları yarın başlıyor. 250 bin konut ve 100 bin arsa satışı yapılacak. TOKİ tarafından inşa edilecek konutları satın almak isteyen vatandaşlar başvuruları heyecanla bekliyor. Peki, TOKİ sosyal konut projesi hangi illerde? TOKİ sosyal konut projeleri nerede? Sosyal konut projesi olan iller 2022

TOKİ SOSYAL KONUT PROJESİ HANGİ İLLERDE?
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarına göre Türkiye'nin 81 ilinde var olacak olan TOKİ sosyal konut projesi tarihin en büyük sosyal konut projesi olacaktır.

TOKİ SOSYAL KONUT PROJESİ NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?
Vatandaşların heyecanla beklediği TOKİ sosyal konu projesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları ile başlayacak.TOKİ'ye başvurmak isteyenler ise TOKİ sosyal konut projesinin ne zaman olacağını merak ediyor.Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un Twitter hesabında yaptığı açıklama şöyle oldu; "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 13 Eylül'de Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesinin detaylarını açıklayacak" TOKİ sosyal konut projesi açıklaması 13 Eylül Salı günü saat 14:00'da yapılacak.

TOKİ BAŞVURU ÜCRETLİ Mİ?
TOKİ sosyal konut projesi başvuru ücretleri henüz net değil. Eski TOKİ başvurularında olduğu gibi her proje için farklı bir ücret alınabileceği tahmin ediliyor. Bin ve 2 bin TL aralığında olması bekleniyor. TOKİ arsa ücretleri ise 500 TL olması düşünülüyor.

TOKİ BAŞVURU ŞARTLARI
TOKİ başvurusu yapacak olan kişilerin en az 1 yıl ikamet eden veya proje il nüfusuna kayıtlı, kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları üzerine ülke sınırları içinde tapuda kayıtlı konutları bulunmayan, daha önce TOKİ aracılığıyla ev satın almamış 18 yaşını doldurmuş Türk vatandaşları başvuru yapabilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem