Survivor yarışmacısı Ampute Milli Futbolcusu Barış Telli kimdir?

Yeni sezon da yer alacak yarışmacılardan biri de A Milli Ampute Futbol Takımımız'ın başarılı oyuncularından Barış Telli oldu.

Survivor yarışmacısı Ampute Milli Futbolcusu Barış Telli kimdir?

 "Amupte Messi" olarak bilinen futbolcunun yarışmaya katılmasıyla Survivor tarihinde ilk bir ilk gerçekleşti. Peki, Survivor 2023'ün yeni yarışmacısı Ampute Milli Futbolcusu Barış Telli kimdir?

Ekranların sevilen yarışma programı Survivor'da yeni sezonda yarışacak yarışmacılar belli oluyor. Peki, Survivor 2023'ün yeni yarışmacısı Ampute Milli Futbolcusu Barış Telli kimdir? İşte detaylar haberimizde...

BARIŞ TELLİ KİMDİR?
24 Eylül 1989 tarihinde Kırıkkale'de doğmuştur. 4 yaşında geçirdiği trafik kazası sebebi ile sağ bacağını kaybetmiştir. Kaza sonrasında spora ilgisini kaybetmeyenBarış Telli, atletizm, tenis ve futbol dahil bir çok spor alanında başarı ile mücadele etmiştir. Türkiye'de birçok farklı spor dalında Türkiye rekorları kırmış ve Türkiye'nin ilk bedensel engelli beden eğitimi öğretmeni olmuştur. 2005 yılında lisedeyken Karagücü Ampute Futbol Takımı hocası ile tanışmıştır.

2005'te ampute futbol kariyerine başlayan futbolcu, 2009 yılında 49 golle Ampute Futbol Süper Ligi'nde gol krallığı sevinci yaşamıştır. Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu'ndaki eğitim hayatı sırasında Paralimpik oyunlarına hazırlanmaya başlamış 2012 yılında ise özel koşu protezine kavuşmuştur. 2013 Türkiye Atletizm Şampiyonası'nda 100 metre koşu, yüksek atlama ve uzun atlamada üç altın madalya kazanarak ülkemizi başarı ile temsil etmiştir. 2014 senesinde de yüksek atlamada Avrupa'da 2. olmuş gümüş madalyanın sahibi olmuştur. 2017 yılında Türkiye Milli Ampute Futbol Takımı ile şampiyonluk yaşamış, 2018 yılında, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası ev sahibi adayı Türkiye'nin Spor Tanıtım Elçisi, 2019 yılında UEFA tarafından Equal Game Tanıtım Elçisi, 2020 yılında ise Össur Marka Elçisi olarak seçilmiştir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler