Sürmene ilk savaş gemisini karşılayacak

Bugün Sürmene ilk savaş gemisini karşılayacak.

Sürmene ilk savaş gemisini karşılayacak

Türkiye’nin 9. deniz üssünün kurulacağı Sürmene Limanı, bugün ilk büyük askeri gemisini karşılayacak Trabzon’un Sürmene İlçesi bugün tarihi günlerinden birini yaşayacak.

Bugün öğle vakti TCG Fatih Fırkateyni Sürmene Yeniçam tersanesine yanaşacak. TGC Fatih Fırkateyni Komuta kademesini Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün karşılayacak. Böylece Deniz Kuvvetleri Komutanlığı 9. Karadeniz Lojistik Üssü’nün ilk Savaş Gemisi Sürmene Limanına girmiş olacak.

Türkiye’nin 9. deniz üssünün kurulacağı Sürmene Limanı’na yanaşacak olan savaş gemisinin lojistik ikmal yapacağı öğrenildi. Karadeniz’in Nöbetçi savaş gemilerinden bir tanesi olan TCG Fatih gibi büyük savaş gemilerinin limanına dönüşecek olan Sürmene Limanı’nda 60 bin m2 alan Deniz Komutanlığına devredildi. Yakında liman düzenlemesi için ihaleler yapılacak.

İhalesini kendileri yapıp silah depoları bakım onarım ve Askerin kalacağı yerler yapılacak. İlk etapta 400 asker, 200 subay buraya konuşlacağı ifade edildi.. Daha önce aynı savaş gemisi Karadeniz Uyum Harekatı kapsamında Trabzon Limanı’na demirlemiş ve vatandaşların ziyaretine açılarak rekor bir şekilde ziyaret edilmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber