Zokora'nın baldızı Trabzon'a geldi

Kadınlar 1. Futbol Ligi takımlarından Trabzon İdmanocağı, futbolda bir ilki gerçekleştirerek, ilginç bir transfere imza attı.     Sarı-kırmızılı kulüp, Trabzonspor'un sezon başında 5 milyon Avro bonservis bedeliyle İspanya'nın Sevilla Kulübü'nden transfer

Zokora'nın baldızı Trabzon'a geldi

Kadınlar 1. Futbol Ligi takımlarından Trabzon İdmanocağı, futbolda bir ilki gerçekleştirerek, ilginç bir transfere imza attı.     

Sarı-kırmızılı kulüp, Trabzonspor'un sezon başında 5 milyon Avro bonservis bedeliyle İspanya'nın Sevilla Kulübü'nden transfer ettiği Fildişi Sahilli oyuncusu Didier Zokora'nın baldızı Maryam Abdelkader Fernandez'i kadrosuna dahil etti.     

20 yaşındaki Fernandez, Zokora gibi ön libero mevkisinde görev yapıyor. Oyuncunun antrenörleri, son olarak İspanya'nın ikinci ligden birinci lige çıkan Tazaguilla Kulübü'nde forma giyen Fernandez'in oyun stilinin de Zokora'ya benzediğini belirtiyor.

 

    
     -Transferin gerçekleşmesi- 
         

Trabzon İdmanocağı Kulübü Kadın Takımı Şube Sorumlusu Mustafa Aksu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kardeşi Nadia ve futbolcu Zokora ile birlikte Trabzon'da yaşayan Maryam Fernandez'in kendi isteğiyle kulübe geldiğini kaydetti.     

Fernandez'in 4-5 aydır Trabzon'da yaşadığını ifade eden Aksu, ''Trabzon'da futbol oynamak istiyormuş. Bizim bayan takımımız olduğunu öğrenince de kulübe geldi. Bizden takıma alınmasını istedi ve antrenmanlara çıkmaya başladı'' dedi.     

Maryam Fernandez'in zaman geçtikçe çok iyi oyuncu olduğunu gözlemlediklerini vurgulayan Aksu, ''İspanya Ligi, üst düzey bir lig ve o ligde birinci lige çıkmış bir takımın oyuncusu. Çok disiplinli, hiçbir antrenmanı kaçırmıyor. Uyum sorununu aştı. Yavaş yavaş Türkçe de konuşmaya başladı. Başlangıçta Trabzon'a alışamamış, canı sıkılmış. Ancak, şimdi Trabzon'dan gitmek istemiyor. Zokora'nın sayesinde iyi bir oyuncuya sahip olduk'' diye konuştu.     

Fernandez'in de Zokora gibi ön libero mevkisinde görev yaptığını kaydeden Mustafa Aksu, ''Onun gibi mücadeleci, pasları, top kesici özelliği var. Oyun stilleri aynı. Ligde kendinden bu sezon söz ettirecek'' ifadelerini kullandı.

 


    
     -Fernandez: ''Zokora'yı örnek alıyorum''-     

 

Fernandez ise ablasıyla birlikte iki kardeş olduklarını ve Zokora'nın transferinin ardından hep birlikte Trabzon'a geldiklerini söyledi.     

Başlangıçta Trabzon'da sıkıldığını, ancak özellikle Trabzon İdmanocağı'nda forma giymeye başlamasıyla birlikte kendine yeni arkadaşlar edindiğini belirten Fernandez, ''Sportif aktiviteler yapma imkanı buluyorum. Trabzon'da iyi vakit geçiriyorum. Artık buradan ayrılmak istemiyorum. Trabzon'u çok sevdim. Bu takım ve şehir iyi. Burada olmaktan mutluyum'' dedi.     

Futbolu çok sevdiğini anlatan Fernandez, ''Zokora ile aynı mevkide oynamam benim için ayrı bir avantaj. Kendime Zokora'yı örnek alıyorum. Bana çok yardımı oluyor. Evde de sık sık onunla futbol konuşuyoruz. Maçlarını, kasetlerini izliyorum. Bana neler yapmam gerektiğini anlatıyor'' ifadelerini kullandı.     

Zokora'nın oyun tarzını çok beğendiğini kaydeden Fernandez, ''Onun gibi oynamak istiyorum. Zokora da futbol oynamamdan dolayı çok memnun. Bana destek oluyor'' diye konuştu.     

Maryam Fernandez, Zokora'nın ligde kırmızı kart görmesiyle moralinin bozuk olduğunu da kaydederek, ''Ama kendisini CSKA Moskova ile yapılacak Şampiyonlar Ligi maçına hazırlıyor. Bu takım karşısında kazanılması için elinden geleni yapacaktır'' diyerek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler