"Zirve yarışını sürdüreceğiz"

Trabzonspor'un Senegalli kalecisi Tony Sylva, kalecilik hayatında Fransız kaleci Fabien Barthez'den çok şey öğrendiğini söyledi. Sylva, Trabzonspor Dergisi'nde yer alan röportajında, Monaco'da 3 sezon boyunca Barthez ile birlikte oynadıklarını belirterek,

"Zirve yarışını sürdüreceğiz"

Trabzonspor'un Senegalli kalecisi Tony Sylva, kalecilik hayatında Fransız kaleci Fabien Barthez'den çok şey öğrendiğini söyledi.

Sylva, Trabzonspor Dergisi'nde yer alan röportajında, Monaco'da 3 sezon boyunca Barthez ile birlikte oynadıklarını belirterek, ''Onu hem antrenmanlarda hem de maçlarda çok büyük bir dikkatle takip ediyordum. Ondan birçok şey öğrendim. Onun yaptıkları benim üzerimde büyük bir iz bıraktı. Mesela topu iyi oyuna sokmamda kendisinin büyük katkısı var'' dedi.
Futbola forvet olarak başladığını ifade eden Sylva, ''Mahalle aralarında ortaya para koyarak maç yapardık. Bu maçlarda ben gidişata göre hem kaleci hem de forvet olarak görev yapardım. Önce gol atıp sonra kaleye geçerdim. Benim dışımda kalecilik yapacak kimse olmadığı için sürekli ben o görevi üstlendim. O şekilde kalecilik kariyerim başlamış oldu. Bugüne kadar da hiç pişmanlık duymadım. Benim esas isteğim profesyonel bir futbolcu olup Fransa veya İngiltere'de oynamaktı. Sonuçta hedefime ulaştım. Bu nedenle çok mutluyum'' diye konuştu.

Ligde bulundukları noktaya tesadüfen gelmediklerini kaydeden Sylva, şöyle konuştu:
''Çünkü belirli kaliteye sahip oyuncular bu kadronun içinde ve teknik direktör de gerçekten nitelikli ve işini iyi yapan bir insan. Oyuncular olarak onun verdiği görevleri yerine getirmeye çalıştık. Bu şekilde takım bütünlüğünü sağladık. Kendimize koyduğumuz hedef zirve mücadelemizi sezon sonuna kadar sürdürmek olacaktır. Bu da nedir, şampiyon olmalıyız ya da Şampiyonlar Ligine katılmalıyız. En kötü ihtimalle UEFA Kupası'nda yer almalıyız. Bu hedeflere ulaşabilecek kaliteye sahip olduğumuzu düşünüyorum.''

Sylva, bordo-mavili taraftarların maçlarda harika bir atmosfer oluşturduklarını ve olağanüstü olduklarını da sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor