Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek finalist Fenerbahçe

Fenerbahçe Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek finale çıktı.

Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek finalist Fenerbahçe

Beşiktaş'ı deplasmanda 1 - 0 yenen Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek finale çıktı. 


Sarı-lacivertlilere turu getiren golü 71. dakikada Robin van Persie kaydetti.

Sarı-lacivertliler, çeyrek finale yükselirken; siyah-beyazlıların kupa macerası sona erdi. Öte yandan Beşiktaş, Vodafone Arena'da ilk kez resmi bir maçtan yenik ayrıldı.

Fenerbahçe’nin muhtemel rakipleri; Sivasspor, Kayserispor, Çaykur Rizespor ve Akhisar Belediyespor.

İki takım da kontrollü futbol oynarken, futbolcular arasında elektrikler gerildi. Beşiktaş ilk yarıda rakibine isabetli şut şansı vermezken, siyah-beyazlılar Talisca ve Oğuzhan gole yaklaştı.

MAÇTA GERGİNLİK

Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında oynanan Ziraat Türkiye Kupası son 16 eleme turunun devre arasında ortalık karıştı. Tosic'in kırmızı kart görmesinden sonra gerilen ortam ilk yarının bitiş düdüğü ile doruğa çıktı. Fenerbahçeli futbolcular Kjaer ve Volkan ile tartışan Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş ve yardımcısı Tamer Tuna'nın sinirli hareketleri olaylara damga vurdu. Kjaer'e fiziksel temasta bulunan Güneş, tartışmalar arasında yardımcısı Tamer Tuna'yı da iterken, olayların soyunma odası koridorlarında da devam ettiği ve iki takım arasında çok gergin anların yaşandığı öğrenildi.

VOLKAN DEMİREL KAVGA ETTİ

Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinde Tosic'in kırmızı kartla oyundan atılmasının ardından Vodafone Arena karıştı. İlk yarının son dakikalarda yaşanan pozisyonda Tosic’in van Persie’nin üzerine yürüyerek vurmasının ardından karşılaşmanın hakemi Mete Kalkavan Sırp oyuncuyu kırmızı kartla oyun dışına gönderdi. Bu kararın ardından çok sinirlenen Tosic’i arkadaşları güçlükle sakinleştirdi. Bu sırada tedavi için kenara gelen Van Persie’ye Beşiktaş teknik direktörü Şenol Güneş yardımcı hakeme şikayet etti. Gerilimli biten ilk yarının sonunda oyuncuların soyunma odasına giderken tünel girişinde Beşiktaş yardımcı antrenörü Tamer Tuna ile Volkan Demirel itişti. Yaşanan gerilimde Şenol Güneş’te Fenerbahçeli futbolcuların üzerine yürüdü. 

TOP FİLELERE GİTTİ ANCAK GOL SAYILMADI

90+3. dakikada Fenerbahçe’nin kazandığı serbest vuruşta, Lens vuruşu erken kullanıp boş Beşiktaş ağlarına gönderdi ama hakem düdüğü çalmadığını işaret etti.

SAHAYA TARAFTAR GİRDİ

Maçın son dakikaları çok gergin geçti. İki takım futbolcuları arasında gerilimli anlar yaşandı. Sahaya taraftar girdi. Volkan’ın üzerine yürümek isteyen taraftarı Cenk sakinleştirdi ve güvenlik görevlileri sahaya giren kişiyi sahadan aldı.


BEŞİKTAŞ SAHAYA GERİ DÖNDÜ 

Fenerbahçe'ye sahasında 1-0 yenilerek kupaya veda eden Beşiktaşlı futbolcular, karşılaşmanın bitiminin ardından soyunma odasına gitti. Beşiktaşlı futbolcular kısa bir süre sonra tekrar sahaya çıkarak taraftarı selamladı. Beşiktaşlı taraftarların yoğun tezahüratı ile karşıladığı siyah beyazlı takımda Portekizli yıldız Quaresma, üzerindeki Beşiktaş formasını Fenerbahçe tribünlerine gösterdi.

 

Stat: Vodafone Arena
Hakemler: Ali Palabıyık, Mehmet Cem Satman, Serkan Olguncan
BEŞİKTAŞ: Fabricio, Gökhan Gönül, Marcelo, Tosic, Adriano, Hutchinson, Oğuzhan Özyakup (Dk. 86 Tolgay Arslan), Quaresma, Talisca (Dk. 51 Matej Mitrovic), Babel, Cenk Tosun
FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Kjaer, Skrtel, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, De Souza, Alper Potuk (Dk. 75 Ozan Tufan), Lens, Sow, Van Persie (Dk. 88 Aatif Chahechouhe)
Kırmızı kart: Dk. 41 Tosic (Beşiktaş)
Sarı kartlar: Dk. 43 Van Persie, Dk. 45+1 Şener Özbayraklı, Dk. 90+1 Ozan Tufan, Dk. 90+4 Lens (Fenerbahçe), Dk. 67 Atiba Hutchinson, Dk 90+2 Adriano, Dk. 90+4 Aras Özbiliz (Beşiktaş)
Goller: Dk. 71 Robin van Persie (Fenerbahçe)




 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor