Zağnosspor'dan hakemlere sert eleştiri

Zağnos Spor Kulübü Başkanı, Zağnos Hentbol Kulübü yöneticisi Emre Aksoy, hafta sonu sahasında oynadıkları Kastamonu Belediyespor maçının hakemlerine yazılı bir açıklama yaparak sert tepki gösterdi.Maçın hakemleri Yüksel Çalkuç ve Fuat Çam’ın verdiği karar

Zağnosspor'dan hakemlere sert eleştiri

Zağnos Spor Kulübü Başkanı, Zağnos Hentbol Kulübü yöneticisi Emre Aksoy, hafta sonu sahasında oynadıkları Kastamonu Belediyespor maçının hakemlerine yazılı bir açıklama yaparak sert tepki gösterdi.

Maçın hakemleri Yüksel Çalkuç ve Fuat Çam’ın verdiği kararları eleştiren Aksoy, maçın gözlemcisi Ümit Öğünç ile Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) Başkan Yardımcısı Bilge Han Çapraz hakkında da açıklamalarda bulundu.

Aksoy’un maçın hakemleri Yüksel Çalkuç ve Fuat Çam’ın verdiği tüm kararların Kastamonu Belediyespor lehine olduğunu belirten yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verildi; “Zağnos Spor Kulübü hedefleri olan, futbol, hentbol, voleybol, yüzme, boks gibi branşlarda mücadele eden büyük bir camiadır. Camiamız bugüne kadar her branşta fair-play anlayışı içerisinde hareket etmiş ve bu anlayışla da hareket etmeye devam edecektir. Sezon başında Zağnos Spor Kulübü yöneticilerimizle her branşa ayrı ayrı hedefler belirledik. İlk kez süper ligde yarışacağımız hentbolda da hedefimiz Avrupa Kupaları’na katılabilmek için play-off gruplarına kalmak ve başarıyla tamamlamaktır.

emre_aksoy.jpgNe yazık ki, kulübümüzün Avrupa Kupaları play-off grubu şansını yüksek tutabilmesi için hayati önem taşıyan, 21.02.2014 tarihinde 19 Mayıs Spor Salonu’nda oynadığımız Kastamonu Belediyespor maçının hakemleri, takımızın ve camiamızın kaderiyle oynamış, rakip takım lehine taraflı düdükler çalmıştır. Kastamonulu olan Türkiye Hentbol Federasyonu Başkan Yardımcısı Bilge Han Çapraz, Yüksel Çalkuç’u ve Fuat Çam’ı kasıtlı olarak bizim kritik maçlarımıza atamaktadır. Sezonun ikinci yarısının ilk maçında 17.01.2015 tarihinde Üsküdar Belediye ile yine evimizde oynadığımız müsabakayı bu ikili yönetmiş olup, bahsi geçen maçta da takımımız aleyhinde kararlar vermişlerdir.

Hentbol Federasyonu Başkan Yardımcısı Bilge Han Çapraz bu iki hakemin kulübümüzün sahasında oynadığı en kritik maçlara atanmasını sağlayarak kulübümüzün kaderine etki etmiştir. Maçın hakemleri Çalkuç ve Çam, maçın bitimiyle birlikte suçluluk psikolojisi taşıdıkları için hakem odasına arka kapıdan gitmiştir ve protokol tribünün önünden geçerek gitmeye de utanmışlardır. Öyle ki, hem iki hakem hem de maçın gözlemcisi Ümit Öğünç maçın bitmesiyle birlikte orta yuvarlakta Kastamonu Belediyesporlu oyuncuları tebrik ederek hakem oyuncu diyaloğundan öteye geçerek hakem arkadaş diyaloğu içerisinde bulunmuşlardır. Zağnos Spor Kulübü yöneticisi olarak bundan sonraki süreçte Federasyonu ve ilgili birimleri bu konularda daha hassas olmaya ve daha dikkatli seçimler yapmaya davet ediyor, ligimizdeki fair-play anlayışının artarak devam etmesini diliyorum.” İfadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler