Zafer: Trabzonspor büyük hataydı

İki yıl önce Hansa Rostock'tan Trabzonspor'a büyük umutlarla transfer olan, ancak hiç forma giymeden olaylı bir şekilde ayrılan Zafer Yelen, bordo-mavili kulübe gitmesinin kendisi açısından büyük bir hayal kırıklığı olduğunu söyledi.İki yıl önce Hansa Ros

Zafer: Trabzonspor büyük hataydı

İki yıl önce Hansa Rostock'tan Trabzonspor'a büyük umutlarla transfer olan, ancak hiç forma giymeden olaylı bir şekilde ayrılan Zafer Yelen, bordo-mavili kulübe gitmesinin kendisi açısından büyük bir hayal kırıklığı olduğunu söyledi.

İki yıl önce Hansa Rostock'tan Trabzonspor'a büyük umutlarla transfer olan, ancak hiç forma giymeden olaylı bir şekilde ayrılan Zafer Yelen, bordo-mavili kulübe gitmesinin kendisi açısından büyük bir hayal kırıklığı olduğunu söyledi. Anadolu kulüplerinden çok sayıda teklif aldığını belirten Zafer, kendini Türkiye'de ispatlamak istediğini belirtti.

Zafer Yelen, Trabzonspor'da iki yılının boşa gittiğini söyledi. Berlin'e ailesinin yanına dönen ve futbola başladığı Berlin amatör takımlarından MSV Normania 08 ve Tennis Borussia'da antrenman yaparak kendini formda tutmaya çalışan genç milli futbolcu, "Trabzonspor iki yıl önce beni almak için büyük çaba harcadı. Ben de Hansa Rostock'un kalmamı çok istemesine rağmen büyük bir kulüpte oynama hayallerimi gerçekleştirmek için Trabzonspor'a gittim. Bir tek maçta bile oynatılmadım. İki yıl benim futbol yaşantımda boşa geçen bir zaman oldu. Bordo-mavili kulüp benim için büyük hayal kırıklığıydı. " dedi.

Türkiye A Milli Takımı'na düşünülen bir isimken Trabzonspor'da futbolu bırakma noktasına geldiğini belirten Zafer, "Hansa Rostock'taki performansımla Türkiye Ümit Milli Takımı formasını 24 kez giydim ve 8 de gol attım. Hocalarım A Milli takımda düşündüklerini söylüyorlardı. Ancak Trabzonspor'da oynamadan geçen 2 yılım beni bırakın milli takıma yükselmeyi futbolu bırakma noktasına getirdi. " diye konuştu.

Almanya'da futbol oynayan Türk gençlerine de tavsiyelerde bulunan Zafer, "Büyük bir takımda oynamak için çabuk karar vermesinler. Sürekli yedek kalacakları büyük bir kulüp yerine, devamlı oynayabilecekleri mütevazı bir takım seçsinler ve orada kendilerini geliştirsinler. Yeteneğiniz varsa bir şekilde sizi gelip buluyorlar. " dedi.

Türkiye Süper Ligi'nde birçok Anadolu takımından transfer teklifi aldığını, bunları değerlendireceğini de ifade eden Zafer, "Şu an Berlin'de ailemin yanındayım. Antrenmanlarımı aralıksız sürdürüyorum.

Türkiye'den teklifler var. Onları değerlendirmeyi düşünüyorum. Türkiye'ye tekrar dönüp kendimi ispatlamak istiyorum. Almanya ikinci liginde ya da daha alt liglerde oynamayı düşünmüyorum. " şeklinde konuştu.

İLK BUNDESLİGA MAÇINI BAYERN'E KARŞI OYNADI
24 yaşındaki başarılı orta saha oyuncusu Zafer Yelen, kariyerine amatör olarak Berlin'de MSV Normania 08 takımında başladı.

Daha sonra Reinickendorfer Füchse, Berlin Türkiyemspor ve Tennis Borussia takımlarında top koşturdu. 2005-06 sezonunda FC Hansa Rostock 'un alt takımı olan FC Hansa Rostock II 'ye transfer oldu. Bir sezon burada oynadıktan sonra birinci takıma yükseldi.

2007-08 sezonunda Bundesliga 'da takımıyla 20 maça çıkan Zafer, bu ligde ilk maçını 11 Ağustos 2007 'de Bayern Münih 'e karşı oynadı. Hantsa Rostock forması altında 76 maça çıkan Zafer Yelem, toplam 19 gole imza attı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor