Yunan uçakları rahat durmuyor

Genelkurmay Başkanlığı, Ege’de eğitim uçuşu yapan F-16 uçağını taciz eden Yunan uçaklarına angajman kuralı gereğince aynı ile mukabele edildiğini açıkladı. Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, altı adet F-16 uçağı ile Ege’de eğitim uçuşu icra e

Yunan uçakları rahat durmuyor
Genelkurmay Başkanlığı, Ege’de eğitim uçuşu yapan F-16 uçağını taciz eden Yunan uçaklarına angajman kuralı gereğince aynı ile mukabele edildiğini açıkladı.
 
Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, altı adet F-16 uçağı ile Ege’de eğitim uçuşu icra edildiği belirtilerek, bu uçuşlar esnasında Yunanistan’a ait iki adet F-16 uçağı tarafından bir adet F-16 uçağına 11.31-11.33 saatleri arasında 2 dakika süre ile radar kilidini muhafaza etmek suretiyle tacizde bulunulduğu kaydedildi. Yürürlükteki angajman kuralı gereğince tacize aynı ile mukabele edildiği bildirildi.
 
İncirlik’ten kalkış yapan ve Gaziantep-Hatay bölgesinde hava muharebe devriye görevi icra eden iki adet F-16 uçağının ise Suriye’ye ait bir adet SU-24 uçağının sınıra yaklaşması üzerine bölgeye yönlendirildiği belirtilerek, "Söz konusu Suriye’ye ait hava aracı, sınırımıza 2.1 deniz mili kala geri dönmesi üzerine iki adet F-16 uçağımız hava devriye görevini tamamlayarak, görevi bir sonraki iki adet F-16’ya devretmiştir" denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler