Yomra, Araklı ve Sürmene’de kim kazanır?

İLÇELERDE ARTIK SON SÖZLER SÖYLENİYOR30 Mart 2014 yerel seçimlerine az bir zaman kala artık Trabzon’un ilçelerinde seçmen kararını vermiş durumda. AK Parti bazı ilçelerde sürpriz yaşayabilir. MHP’nin hedefinde Akçaabat, Beşikdüzü, Şalpazarı ve Çaykara gib

Yomra, Araklı ve Sürmene’de kim kazanır?

İLÇELERDE ARTIK SON SÖZLER SÖYLENİYOR

30 Mart 2014 yerel seçimlerine az bir zaman kala artık Trabzon’un ilçelerinde seçmen kararını vermiş durumda. AK Parti bazı ilçelerde sürpriz yaşayabilir. MHP’nin hedefinde Akçaabat, Beşikdüzü, Şalpazarı ve Çaykara gibi kilit ilçeler var

CHP ise Maçka ve Beşikdüzü belediyelerini yeniden kazanmak istiyor. CHP’nin kazanabileceği ilçeler arasında Akçaabat, Tonya ve Düzköy var.

Yerel seçimlere Trabzon’da damgasını vurması beklenen Saadet Partisi ise Of, Araklı, Sürmene ve Dernekpazarı’nda yarışın içinde olmak istiyor.

AK Parti ise 18 ilçede tulum çıkarmak için yola çıkmış durumda. Hedef büyük ama işleri öyle kolay değil.

 

"YOMRA’DAN REKOR GELİR Mİ?" 2. SAYFADA

 

YOMRA’DAN REKOR GELİR Mİ?

Yomra’da öne çıkan iki parti var. AK Parti ve MHP.

Mevcut belediye başkanı İbrahim Sağıroğlu’nun hedefi yüzde 70 oyla rekor kırmak. Demokrat Parti’den AK Parti’ye katılan Sağıroğlu’nu ilçe halkı benimsemiş, sevmiş. Kendi gücüyle partisinin gücü örtüşüyor. Muhalefetin Yomra’da işi kolay değil.

 

 

 

MHP’nin Yomra’ya ayrı bir önem verdiğinin altını çizelim. Yomra’lı olan MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın ilçede seçimi almak için seferberlik ilan etmiş durumda. Koray Aydın’a göre Yomra’da sorun yok, seçimi kazandık diyor. MHP Yomra Belediye Başkan adayı Muharrem Lütfü Pehlivan bakalım nasıl bir tablo ortaya koyacak. CHP ise Yomra’da Hasan Ali Çuvalcı ile yola çıkmış. Saadet Partisi’nin Yomra İlçe Belediye Başkan adayı ise işadamı Selçuk Atasoy.

 

"ARAKLI’DA İBRE BELLİ" 3. SAYFADA

 

ARAKLI’DA İBRE BELLİ

Araklı’da yerel seçim yarışı AK Parti ile Saadet Partisi arasında geçecek. Yeni ve eski belediye başkanları müthiş bir yarış içinde olacak.

Mevcut Belediye Başkanı Recep Çebi ile ilçede 10 yıllık belediye başkanlığı yapmış Ümit Çebi’nin başkanlık yarışı nefesleri kesecek. AK Parti’nin Recep Çebi’ye güveni tam. Saadet Partisi ise Araklı’da efsane geri dönüyor şeklinde şimdiden zaferlerini ilan etmiş.

Araklı’da Recep Çebi gerçeğini görmezden gelemeyiz. Hizmetleri, sıcakkanlı diyalogları ve her kesime inen hoşgörülü tavrıyla ilçede seviliyor. Araklı’da ibre AK Parti’den yana. Çebi oldukça güçlü bir belediye meclis üyeliği listesi hazırlamış

CHP Araklı’da Av. Adnan Beşir ile şansını zorlayacak MHP ise Abdülbaki Malkaçoğlu ile seçimlere ortak olmak isteyecek.

 

 

 

"SÜRMENE’DE ÜÇ PARTİ YARIŞIN İÇİNDE" 4. SAYFADA

 

SÜRMENE’DE ÜÇ PARTİ YARIŞIN İÇİNDE

Sürmene’de mevcut belediye başkanı Fikri Usta’nın yeniden aday gösterilmemesine tepkiler dinmiş durumda. Sürmene’yi kazanmak için bütün partiler ince eleyip sık dokuyor.

AK Parti adayı Rahmi Üstün belediye başkanlığını kazanma noktasında ekip çalışmasına büyük önem veriyor. Üzerindeki sorumluluğun farkında. Sürmeneli AK Parti Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu’da, Üstün’e destek noktasında çalışıyor.

 

Sürmene’de Saadet Partisi gerçeğini hesaba katmak gerek. SP Sürmene adayı Ali Memiş ilçede esnaf. Çok önemli projelerle seçimi kazanmak için yola çıkmış.

MHP ise Sürmene’de eğitimci Aydın Danışmaz’a sonsuz güveniyor. Danışmaz ilçede adım atılmadık yer bırakmamış. MHP Sürmene’de işi ciddiye alıyor.

CHP’nin Sürmene’deki kadın belediye başkan adayı Naciye Şayan Çelik içinde bu seçimler önemli bir deneyim olacak. Çelik, Kadın seçmenlerin oyunu alırsa ciddi bir başarı sağlayacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor