Yine Fenerbahçe Yine Rezillik

Futbola kuralsızlığı sokan, şikeyle çamura bulaştıran Fenerbahçe basketbolda da rahat durmadı! Dün akşam Abdi İpekçi Spor Salonunda oynanan Beko Basketbol Ligi final serisi 4. maçında akıl almaz bir olay yaşandı..Sarı-lacivertli takımın başantrenörü Zeljk

Yine Fenerbahçe Yine Rezillik

Futbola kuralsızlığı sokan, şikeyle çamura bulaştıran Fenerbahçe basketbolda da rahat durmadı! 

Dün akşam Abdi İpekçi Spor Salonunda oynanan Beko Basketbol Ligi final serisi 4. maçında akıl almaz bir olay yaşandı..

Sarı-lacivertli takımın başantrenörü Zeljko Obradovic, aynı anda 4 yabancı oyuncuyu sahaya sürdü. 

TBF'nin şu anda uygulamada olan yabancı sınırlaması 3+2 dir. Fenerbahçe Ülker basketbol takımı maçın 8. dakikasında bu kuralı bozdu.

Türk oyunculardan sadece Melih Mahmutoğlu ile sahada olan ve yabancı oyuncuları Kleiza, Zoric, Bogdonavic ve McCalebb ile sahada yer alan Fenerbahçe Ülker'e başhakem Fatih Söylemezoğlu teknik faul çaldı. Galatasaray Liv Hospital, bu hatayı serbest atışla cezalandırdı.

Lig tarihinde de yabancı kontenjanı sınırını aşması nedeniyle hükmen yenik sayılan ilk takım Fenerbahçe olmuştu.

Sarı-lacivertliler, teknik direktör Mustafa Denizli yönetiminde, şampiyonluğa ulaştığı 2000-2001 sezonunun 5. haftasında, 16 Eylül 2000 tarihinde yönetmeliklere aykırı olarak 6 yabancı oyuncuyu aynı anda sahaya sürdü.

Aynı anda 5 yabancı oyuncunun sahada bulunabildiği söz konusu sezonda sarı-lacivertli takımda 64. dakikada Türk statüsünde oynayan Elvir Balic'in yerine Milan Rapaiç'in oyuna girmesiyle sahada 6 yabancı oyuncu bulundu.

Bu durumda futbol federasyonunun 5 1 kuralını ihlal eden sarı-lacivertliler, federasyon kararıyla 3-0 hükmen mağlup ilan edilmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor