Yine Afrika yine silah yine futbolcu!

Güney Afrikalı milli futbolcu Sibusiso Vilakazi'nin Johannesburg kentindeki evi, silahlı saldırganlarca soyuldu. Ülkede geçen hafta evine giren silahlı saldırganlarca öldürülen milli kaleci Senzo Meyiwa'nın ardından benzer bir olay, milli takımdan arkadaş

Yine Afrika yine silah yine futbolcu!
Güney Afrikalı milli futbolcu Sibusiso Vilakazi'nin Johannesburg kentindeki evi, silahlı saldırganlarca soyuldu.
 
Ülkede geçen hafta evine giren silahlı saldırganlarca öldürülen milli kaleci Senzo Meyiwa'nın ardından benzer bir olay, milli takımdan arkadaşı Sibusiso Vilakazi'nin de başına geldi. 
 
Güney Afrika Milli Takımı'nın yanı sıra ülke takımlarından Bidvest Wits'de oynayan Sibusiso Vilakazi'nin Johannesburg kenti Soweto bölgesindeki evi, silahlı saldırganlar tarafından soyuldu.
 
Olayın ardından ülke basınına açıklamalarda bulunan futbolcu, silahlı kişilerin kendisini öldürmek amacıyla eve girdiğini belirterek, "Olay sırasında ailem evdeydi ama ben evin arkasındaki kulübedeydim. Aileme beni sormuşlar. O insanlar ne istediğini biliyordu. Benim için gelmişlerdi" iddiasında bulundu.
 
Olay sırasında uyuduğu için hiçbir şey duymadığını ifade eden 24 yaşındaki Vilakazi, "Saldırganlar babamın kafasına silahla vurmuş ve evi soymadan önce annemle kardeşimi iple bağlamış. O sırada uyanıp eve girseydim kim bilir neler olurdu" ifadelerini kullandı.
 
Güney Afrika polisi de saldırıyı gerçekleştirenlerin 5 kişi olduğunu ve ailenin otomobili ile cep telefonları, para, televizyon seti ve alyanslarının gasp edildiğini doğruladı.
 
Polisin açıklamasında, Güney Afrika milli takımının kaptanı ve kalecisi Senzo Meyiwa'nın geçen hafta bulunduğu eve giren silahlı saldırganlarca öldürülmesi olayının da hırsızlık amacıyla yapıldığı bildirildi.
 
Emniyet ekipleri, iki olaya ilişkin soruşturmanın devam ettiğini, Meyiwa'nın öldürülmesiyle ilgili bir kişinin gözaltına alındığını kaydetti. 
 
Meyiwa için "silah bırakma" kampanyası
 
Öte yandan, Güney Afrika Futbol Federasyonu (SAFA), ülkede tüm kayıt dışı silahların toplatılması adına bir kampanya başlattı.
 
SAFA Başkanı Danny Jordaan, kampanya kapsamında toplanan silahların eritilmesini ve çıkan materyallerin, geçen hafta kaybettikleri Meyiwa'nın anısına yapılması planlanan anıtta kullanılmasını istediklerini açıkladı
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor