Yıldız Bayanların Slovakya Şovu

19. Avrupa Yıldız Bayanlar Basketbol Şampiyonası finallerinde 13.lük-16.lık arası klasman müsabakalarında mücadele eden milli takım, klasman grubundaki 2. maçında, Slovakya'yı 74-60 yenerek şampiyonadaki ilk galibiyetini aldı.Letonya'nın Valmiera kentinde

Yıldız Bayanların Slovakya Şovu

19. Avrupa Yıldız Bayanlar Basketbol Şampiyonası finallerinde 13.lük-16.lık arası klasman müsabakalarında mücadele eden milli takım, klasman grubundaki 2. maçında, Slovakya'yı 74-60 yenerek şampiyonadaki ilk galibiyetini aldı.

Letonya'nın Valmiera kentinde süren şampiyonada Türkiye, Slovakya karşısında ilk periyodu 21-18 geride tamamlamasına karşın daha sonra üstünlüğü ele aldı ve devreyi 41-26, 3. periyotu da 57-42 önde kapayarak maçtan 74-60 galip ayrıldı.

Karşılaşmada milli takımı galibiyete taşıyan isimler olarak 24 sayı ve 11 ribauntla Gamze Takmaz, 16 sayı ve 9 ribauntla Emel Güler ve 13 sayı, 4 ribaunt ve 3 asistle de Safiye Karaman dikkati çekti.

Slovakya'da ise Baburova 18 sayı, Faberova 15 sayı, Kissova da 12 sayı ve 9 ribauntla oynadı.

Milli takım, klasman grubundaki 3. ve son maçını, 4 Ağustos Cumartesi günü TSİ 15.15'de Yunanistan ile yapacak. Bu karşılaşmayı kazanacak takım, 14. olup 13. sırayı garantileyen Litvanya ile birlikte gelecek yıl da (A) kategorisinde yer alırken, yenilecek takım ise 15. sırada kalacak ve 16. ve sonuncu olması kesinleşen Slovakya ile birlikte (B) kategorisine düşecek.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler