Yıldırım Hürriyet'e haber yaptırdı

Şike soruşturması kapsamında tutuklanan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın susma hakkını kullandığı Emniyet sorgusunda kendisine yöneltilen sorularda çok ilginç ayrıntılar ortaya çıktı. Beşiktaş eski menajeri ve futbol yorumcusu Sinan Engin'in Aziz Yıldı

Yıldırım Hürriyet'e haber yaptırdı

Şike soruşturması kapsamında tutuklanan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın susma hakkını kullandığı Emniyet sorgusunda kendisine yöneltilen sorularda çok ilginç ayrıntılar ortaya çıktı.

Beşiktaş eski menajeri ve futbol yorumcusu Sinan Engin'in Aziz Yıldırım'ın isteği üzerine Hürriyet gazetesinde Fenerbahçe aleyhine haber yaptırdığı öğrenildi.

Teknik takibe takılan konuşmalarda kamouyuna "Fenerbahçe formasıyla sahaya girecekler" başlığıyla duyurulan haber için Sinan Engin "Felaket manşet yaptırttım" diyor.

Hürriyet gazetesinin 20 Mayıs 2011 tarihli spor sayfalarında "Fenerbahçe formasıyla sahaya girecekler" başlıklı bir haber yer aldı. Söz konusu habere göre; 2010-2011 sezonunun son haftasına kadar Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında şampiyonluk yarışı sürerken Fenerbahçe, Sivasspor müsabakası öncesi bir ihbar alıyor. Sivas'ta oynanacak Sivasspor-Fenerbahçe karşılaşmasında sahaya girmeyi planlayan bir grubun, sarı-lacivertli takımın hükmen yenilgisi için çalışacağının iddia edildiği haberde şu ifadeler yer aldı:

"Kulübe gelen istihbarata göre; üzerlerine Fenerbahçe forması giyecek bir grup rakip taraftar, 4 Eylül Stadı'ndaki şampiyonluk maçı sırasında sahaya dalacak. Provokatörler, oyun alanında olay çıkararak, karşılaşmanın iptal edilmesini sağlayacak. Bunun sonucunda da hükmen yenik sayılacak Fenerbahçe takımı, şampiyonluğu kaybedecek."

Yine habere ilişkin Hürriyet gazetesinin bir sonraki günkü sayfalarında yer alan "Sahaya inecekler yazısı' federasyonda" başlıklı haberin yer aldığı görülüyor. Haberde Fenerbahçe Kulübü'nün Asbaşkan Şekip Mosturoğlu imzalı resmi bir yazıyla Futbol Federasyonu'na başvurduğu belirtilerek, şampiyonluk yarışının sahada hiçbir güvenlik problemi yaşanmadan sonuçlanmasını sağlayacak güvenlik önlemlerinin alınmasını istendiği bildiriliyor.

Şike soruşturması kapsamında teknik takibe alınan Aziz Yıldırım ile Sinan Engin'in haberin yayımlandığı gün saat 12.40'ta iletişim tespit tutanağına yansıyan ifadelerinde söz konusu haberi Engin'in yaptırdığı anlaşılıyor.

Konuşma kayıtlarında Sinan Engin'in Aziz Yıldırım'ı arayarak "Verdim gördün değil mi... Felaket manşet yaptırttım bi de. Bütün Trabzonlular falan Mehmet Aslan diyor ki baba diyor mail yağmuruna tuttular telefon...Felaket dedi küfür ediyorlar dedi" şeklinde ifadeleri olduğu Yıldırım'ın da "Bakarım, okurum, sağol, eline sağlık, teşekkürler" diye cevap verdiği görülüyor. Engin'in ise "Senin kardeşin yaptırır işte" şeklinde karşılık verdiği ifadelere yansıyor.

Sinan Engin ile yapmış olduğunuz telefon görüşmesinin yukarıda belirtilen haberin yayınlanması ile aynı tarihte olduğu ve her ikisinin de Trabzonspor ile ilgili olduğu anlaşılmaktadır" tespitinde bulunan Emniyet'in  Aziz Yıldırım'a yönelttiği ancak susma hakkını kullandığından dolayı cevap alamadığı sorusu ise şöyle yer aldı:

"Trabzonspor hakkında bu şekilde haber yaptırmanızın sebebi nedir? Haberde geçen konuları ne şekilde, kimden öğrendiğinizi açıklayın."

"GAZETEDEN DE KOVDURACAĞIM"

Şike soruşturması kapsamında tutuklanan Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın spor yazarı ve yorumcusu Erman Toroğlu'nu Lig Tv'nin ardından çalıştığı gazeteden de attıracağı ortaya çıktı. Yıldırım'ın Beşiktaş'ın eski Menajeri ve Futbol Yorumcusu Sinan Engin'e Erman Toroğlu hakkında "Onu gazeteden de kovduracağım bak, seyret" dediği belirlendi.

Aziz Yıldırım ile Sinan Engin arasında geçen 25 Nisan 2011 tarihli saat 16.20'de yapılan telefon görüşmesinde, Yıldırım'ın Engin'i ertesi gün öğle yemeğine davet ettiği görülüyor. Görüşmenin devamında Yıldırım'ın "... akşam bunlar günah çıkartıyorlardı ib..., çok yumuşamışlar akşam, benim diyor ki bir sorunum yok da ben askerlikten dolayı yazdım da onun için bana şey Fenerbahçe'yle benim bir sorunum yok, onlarla şahsi bir problemim yok diyor, bilmem ne g..ü yemiyor" şeklinde konuştuğu, Engin'in ise "... önümüzdeki dönem Erman hocayla falan abi dedi konuşacağım zaten dedi bana Mehmet Aslan" diye cevap verdiği kayda geçiyor.

Bunun üzerine Yıldırım, Toroğlu için, "Ben yani yakında kampanyaya başlayacağım ben. Onu gazeteden de kovduracağım, bak seyret. Ben muazzam bir operasyon başlatacağım" diye cevap veriyor.

Bu konuşma kayıtlarının üzerine Emniyet'ten Yıldırım'a "Erman Toroğlu'nu daha önce bir yerden kovdurmamış iseniz gazeteden de kovduracağım demenizin sebebi nedir? Şahısla aranızdaki husumetin sebebini açıklayın. Operasyon başlatmaktan kastınız nedir?" sorusu yöneltiliyor. Yıldırım ise bu soruyu yanıtsız bırakıyor.

Aziz Yıldırım'ın Erman Toroğlu'nu Lig TV'den kovdurduğu yönündeki iddialar üzerine geçtiğimiz 5 Temmuz'da Kanal D televizyonunda Serdar Cebe'nin sorularını yanıtlayan Toroğlu, "Hayat çok güzel. İnsanlar nelerle uğraşıyor, biz nelerle uğraşıyoruz. Saçmasapan işler bunlar ama maalesef gerçekler. Bir yerden başlanması gerekiyordu, bir yerden düğmeye basıldı ve başladı. Benim Aziz Yıldırım tarafından işten atılmam falan hikaye. Herkes beni işten atmak isteyebilir. Ben müesseseme bakarım. Eğer müessesem beni işten atmaya karar vermişse, buna da Aziz Yıldırım'ın gücü yetmişse Yıldırım'a serzenişte bulunmam" demişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor