Yerli oyuncular daha etkili

Turkcell Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'ta yabancı oyuncuların takımlarını sırtladığı görülürken, lider Trabzonspor'da ise bunun tam tersi yaşanıyor. Bordo-mavili takımda yerli oyuncuların daha etkili oldukla

Yerli oyuncular daha etkili
Turkcell Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'ta yabancı oyuncuların takımlarını sırtladığı görülürken, lider Trabzonspor'da ise bunun tam tersi yaşanıyor. Bordo-mavili takımda yerli oyuncuların daha etkili oldukları görülüyor.

2008-2009 sezonun 14. haftasının geride kalmasıyla birlikte şampiyonluğun en güçlü adaylarından olan Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'ta yabancı oyuncuların takımlarını sırtladığı görülürken, bu sezon kurduğu kadro ve yeni yapılanmayla zirvede yer alan Trabzonspor'da ise yerli oyuncuların takımı sırtladığı görülüyor. 4 büyüklerin yerli oyuncuları içinde en çok golü atan Trabzonspor'un yerli oyuncuları olurken, 3 büyüklerde ise yabancı oyuncuların daha çok gol attıkları görülüyor. Şampiyonluk mücadelesi veren 4 büyüklerde lider Trabzonspor'un yerli oyuncuları 15 gole imza atarken, Beşiktaş'ın 3, Galatasaray'ın 7 ve Fenerbahçe'nin de yerli oyuncuları 10 gol kaydettiler.

Bu sezon ligde 21 gol atan Trabzonspor'da yerli oyuncular 15 gol atarken, yabancı oyuncular ise 6 gol kaydetti. Bordo-mavili Karadeniz temsilcisinde Trabzonspor 7 oyuncu golle tanışırken, Gökhan Ünal ve Umut Bulut 5'er, Selçuk İnan 3, Yattara, Isaac, Colman ve Tayfun 2'şer gol attı. Bordo-mavili takımda gollerin yüzde 71'ni yerli oyuncular yüzde 29'nu ise yabancı oyuncular rakip filelere gönderdi. Ligde 3. sırada yer alan Galatasaray 31 golle en çok gol atan takım olurken, sarı-kırmızılı takımda da yabancı oyuncuların takımını sırtladığı görülüyor. Atılan 31 golün 24'ünü yabancı oyuncular atarken 7 gol ise Galatasaray'ın yerli oyuncularından geldi. Sarı-kırmlızılı takımda 9 oyuncu gol vuruşu yaparken Mılan Baros 10, Lincoln ve Harry Kewell 6'şar, Arda Turan 3, Nonda 2, Ayhan Akman, Barış Özbek, Hakan Balta ve Servet Çetin 1'er gol attı. Galatasaray'ın gollerinin yüzde 77'i yabancılardan gelirken yüzde 23'ü ise yerli oyunculardan geldi.

Ligde 4. sırada yer alan Fenerbahçe'de ise durum değişmedi. Sarı-lacivertli takımın gollerinin 25'ini Sarı-lacivertli oyuncular atarken, 1 golü ise rakip futbolcu kendi kalesine attı. Fenerbahçe'de 16 gole yabancı oyuncular imza atarken, 10 gol ise yerli oyuncularının ayağından geldi. Sarı-lacivertli takımda 11 oyuncu rakip kaleleri havalandırırken, Alex 5, Guiza, Lugano ve Selçuk Şahin 3'er, Deıvıd, Kazım, Roberto Carlos, Semih Şentürk ve Uğur Boral 2'şer, Edu ve Emre Belezoğlu ise 1'er gol kaydetti. Gollerin yüzde 62'si yabancı oyuncalardan yüzde 38 ise yerli oyuncuların ayağından geldi.

Son haftalardaki puan kayıpları sonucu 25 puanla 6. sıraya gerileyen Beşiktaş'ta ise yabancı oyuncuların takımlarını sırtladığı görülüyor. Siyah-beyazlı ekibin attığı 24 golün 21'i yabancı oyunculardan geldi. Beşiktaş'da 9 oyuncu golle tanışırken, Nobre 7, Bobo ve Delgado 4'er, Holosko 3, Sivok 2, Zapotoncny, Batuhan, Tello ve Serdar Özkan 1'er gol attı. Yabancı oyuncular gollerin yüzde 87'sini atarken, yerli oyuncuların ise yüzde 13'lük bir katkı yaptı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler