"Yeniden yargılama olamaz"

Şikeden hüküm giyen Aziz Yıldırım'ın tüm hayalleri suya düşecek. Yeniden yargılama ümidiyle sevinen Yıldırım, Trabzonspor'un yaptığı atakla şok olacak.Fenerbahçe'nin İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne yaptığı 'yeniden yargılama' başvurusuna savcının verd

"Yeniden yargılama olamaz"

Şikeden hüküm giyen Aziz Yıldırım'ın tüm hayalleri suya düşecek. Yeniden yargılama ümidiyle sevinen Yıldırım, Trabzonspor'un yaptığı atakla şok olacak.

Fenerbahçe'nin İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne yaptığı 'yeniden yargılama' başvurusuna savcının verdiği mütalaa Türkiye'nin gündemine oturdu.

Trabzonspor Hukuk Kurulu, savcının 'yeniden yargılama olmalı' mütalaası üzerine karşı atağa geçti. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunulacak beyanda, savcının ortaya koyduğu gerekçeler hukuki temellere dayandırılarak çürütülüyor. Hukuk Kurulu üyesi Atilla Dilaver yaptığı açıklamada, "Kesinleşen yargı kararlarıyla ilgili bölümde çok hata var. 16. Ağır Ceza Mahkemesi ve Yargıtay'ın onama kararları incelenmemiş. Yeniden yargılama olamaz" dedi. 

 Savcının yazdıklarının hukukla alakası yok. Öncelikle Türkçe öğrenmesi gerekiyor. Çok kötü bir Türkçe ile yazılmış. Mahkeme ve Yargıtay kararları incelenmemiş. Avukatların gerçeğe aykırı beyanlarına itibar edilerek mütalaa yazılmış. 
 
 Yargı kararında Sivas-F.Bahçe maçında şike suçunun tamamlandığı açık şekilde yazılmıştır. Fakat savcı, bu maçta şike olmadığını, şikeye teşebbüs olduğunu hüküm kurarak ifade ediyor. Başka bariz örnek, Sami Dinç adlı mahkumun 1 maçtan ceza aldığını yazıyor. Dinç'in maç sonucunu etkileme fiillerini zincirleme bir suç olarak işlediğini göz ardı ediyor. Şike ve teşvik eylemlerinin sabit olduğunu ancak cezada yanlışlık olduğunu iddia ediyor. 
 
 Savcı yasa değişikliği sonrası, bir hakimin verdiği dinleme kararlarının artık hukuki olmadığını söylüyor. Bu, hukukun ilkelerine aykırı. Çünkü geçmiş usul hükümlerinin geçerli olduğu tarihlerde elde edilen deliller hukukidir. Yasalar ve hukuk hiçe sayılarak bir emsal karar çıkartılmak isteniyor. Bu Türk Yargısını kaosa sokar.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor