Yeni sezon boşa mı oynanacak?

TFF'nin kararı tartışma yarattı. Bu tartışmalardan biri de şampiyon olan takımın şike yaptığı kesinleşirse ne olur sorusu üzerine oldu...Şüpheli kulüpler yeni sezonda şampiyon olur, daha sonra da şike nedeniyle küme düşürme cezası kesilirse, ne olacağı ko

Yeni sezon boşa mı oynanacak?

TFF'nin kararı tartışma yarattı. Bu tartışmalardan biri de şampiyon olan takımın şike yaptığı kesinleşirse ne olur sorusu üzerine oldu...

Şüpheli kulüpler yeni sezonda şampiyon olur, daha sonra da şike nedeniyle küme düşürme cezası kesilirse, ne olacağı konusunda farklı görüşler var. Genel kanaat “Varsa eski kupasıyla birlikte yeni kupa da alınır” yönünde.

Şike ve teşvik iddiaları bazı tartışmaları da beraberinde getirdi. “Geçen sezon Süper Lig’de ya da Türkiye Kupası’nda hedefe ulaşan bir takım, yeni sezonda da benzer mutluluğu yaşadığı taktirde hangi kupa elinden alınacak” sorusuna değişik yanıtlar geldi. Futbol Federasyonu, şike yaptığı gerekçesiyle bazı takımları küme düşürdüğü taktirde bu takımların başarı durumuyla ilgili tablo da merak konusu oldu. Bu arada Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar’ın, “Etik Kurulu, bazı müsabakalarda şike, şike teşebbüsü, teşvik primi veya teşvik primine teşebbüs oluşturduğu kanaatine ulaşmıştır” şeklindeki sözleri de değişik yorumlara yol açtı. Süreci yakından izleyen hukukçular, konu ile ilgili çarpıcı görüşler dile getirdiler:

2 sezonun da kupaları alınır
Etik Kurulu’nun raporu hakkında bir görüş belirtmek istemiyorum. Ama şunu söyleyebilirim. Eğer şike kararı çıkarsa, bu olay geçen sezonu  da, önümüzdeki sezonu da kapsar. Geçen sezon da kupası varsa, her iki sezonun kupaları geri alınır.

LEVENT BIÇAKÇI (Eski Futbol Federasyonu
Başkanı - UEFA Tahkim Kurulu Üyesi):

VARSA 2'SİNİ DE KAYBEDERLER
Savunmanın alınması evrensel bir kuraldır. Ama bunun için iddianamenin beklenmesine hiç gerek yok. Daha acil ve daha adil karar alınabilmesi için adımların dikkatli atılmasında fayda var. Geçen sezon kupa kazanan bir takım, önümüzdeki sezon da mutlu sona ulaştığı taktirde her iki sezondaki kupa ya da kupalar elinden alınabilir. Çünkü şike yaptığı için yeni sezonda oynamaması gerekiyordu. Haliyle haksız kazanılmış bir kupadır bu.
H.ALPAY KÖSE (Spor Hukukçusu):

SON KUPA ELİNDE KALIR
Etik Kurulu’nun raporu son derece ağır. Durum vahim. Gerçekçi olmak gerekir. Rapordaki ifadeler doğrultusunda çok takımın canı yanabilir. Tarihi bir süreç yaşıyoruz. Ama bu süreçte TFF bazı hatalar yapıyor. Savunma alınmadan ceza verilemeyeceği ilk günden beri biliniyor. Şampiyonluk konusundaki durum ise biraz tartışmalı. Ama yine de şunu belirtebilirim. Şike yaptığı belirlenen takımın, sadece geçen sezonki kupası geri alınır. Önümüzdeki sezon için geçerli olmaz. Çünkü lig organizasyonunu federasyon düzenliyor. İlgili takımlar da bu organizasyonda mücadele veriyor. Federasyon bir sakınca görmediği için o takımlar ligde mücadele vermişler. Haliyle yeni sezonda kazanacakları kupa ya da kupalar geri alınmaz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler