Yeni lig kuruluyor! 30 Milyon Euro...

FIBA, Avrupa’nın en iyi kulüpleriyle ve Euroleague yetkilileriyle bir görüşme gerçekleştirerek Avrupalı en iyi kulüplerin yarışacağı yeni bir müsabaka olan “Basketball Champions League”in lansman süreci için önemli bir adım attı.    FIBA Başkan Yardımcısı

Yeni lig kuruluyor! 30 Milyon Euro...
FIBA, Avrupa’nın en iyi kulüpleriyle ve Euroleague yetkilileriyle bir görüşme gerçekleştirerek Avrupalı en iyi kulüplerin yarışacağı yeni bir müsabaka olan “Basketball Champions League”in lansman süreci için önemli bir adım attı. 
 
FIBA Başkan Yardımcısı ve FIBA Avrupa Başkanı Turgay Demirel ve FIBA Genel Sekreteri Patrick Baumann, Avrupa’nın en iyi kulüp temsilcileri ile bir araya geldi. 
 
Euroleague A Lisansı olan kulüpler, Fenerbahçe, Maccabi, Olympiakos ve Real Madrid temsilcilerine yetki verdi ve görüşmeye bu 4 kulüpten Maurizio Gherardini, Shimon Mizrahi, David Federman, George Skindilias ve Juan Carlos Sanchez katıldı. Kulüplere Euroleague temsilcileri olarak Başkan ve CEO Jordi Bertomeu da eşlik etti.
 
Toplam  30 milyon Euro
 
Olumlu bir havada geçen toplantı, Avrupa’da basketbolun gelişmesi gibi temel bir hedef doğrultusunda güçlü ilişkilerle 15 yılı geride bırakan tüm kulüplerin bir arada çalıştığı Avrupa kulüp basketbolunda birlik inşa edilmesi yolunda önemli bir adım atıldı. 
 
Kulüplere Temmuz ayında yapılan öneriyi takiben FIBA, Avrupa’nın en iyi kulüplerine “Basketball Champions League” oluşumunda yer almaları için partnerlik önermişti. Yeni oluşumun, en iyi Avrupa kulüplerinin (%50) ve FIBA yatırımcılarının (%50) katılımıyla sahiplenilmesi, yönetilmesi ve idare edilmesi gerekiyor. Lige katılan kulüplere toplam 30 Milyon Euro ödeme yapılacak. Ligin 16 takımlı ve çift devreli oynanması planlanıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor