Yener: Trabzonspor için yüz karası...

Son bir haftadır başta Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz ve Fenerbahçe camiası olmak üzere yanlı basınlarının desteğiyle Trabzonspor'a inanılmaz iftiralarda ve ağır ithamlarda bulundu.Trabzonspor yönetimi bu saldırıya karşı cevaplar verse de dün yaptığı b

Yener: Trabzonspor için yüz karası...

Son bir haftadır başta Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz ve Fenerbahçe camiası olmak üzere yanlı basınlarının desteğiyle Trabzonspor'a inanılmaz iftiralarda ve ağır ithamlarda bulundu.

Trabzonspor yönetimi bu saldırıya karşı cevaplar verse de dün yaptığı bir hamleyle şikecilere bulunmaz bir fırsat verdi.

Trabzonspor bordo mavililerin  şampiyon olduğu 2010-11 dönemindeki başkanı Sadri Şener hakkında, 'güveni kötüye kullanma' ve 'özel belgede sahtecilik' suçlamalarıyla dava açtı. İddianamede Şener'in  kulübü 3 milyon 939 bin 202 lira zarara uğrattığı ileri sürüldü.

Bu gelişme üzerine başta Sadri Şener olmak üzere camianın önemli bir kısmı tepki gösterdi.

Sadri Şener başkanlığında basın sözcülüğü yapan yönetici Hasan Yener de Haber61 spor servisine açıklama yaparak İbrahim Hacıosmanoğlu ve yönetimine ağır eleştirilerde bulundu.

Bu davanın Trabzonspor tarihi için yüz karası bir durum olduğunu vurgulayan Hasan Yener  "Sayın Sadri Şener'in 6 yıllık süre boyunca neler yaptığı meydanda. Aldığımız kupalar aldığımız başarıları bir tarafa bırakın en azından Trabzonspor'da borsada şirketlerin birleştirilmesi ile Trabzonspor'un 30 yıl süresince  ödeyeceği 300 Milyon Dolardan kurtarması bile başlı başına başarı öyküsüdür. Sadri Şener'in bu süre zarfında bir şey yapmadığını düşünseniz bile bu tamamen Sadri beyin kendi kişisel çevresi hukukçu çevresi ile yapmıştır bunu. Bu Trabzonspor'un Trabzonspor için en büyük iyiliğidir. Bu dava Trabzonspor tarihinin yüz karası bir durumdur." dedi.

ALINAN KUPALAR ORTADA

Yener kendi yönetimleri döneminde yaptıklarının ortada olduğunu belirterek " Bizim dönemimizde o zamanlarda alınan kupalar ve verilmeyen lig şampiyonluğu kupasıda ortadadır. Herkes bunu görüyordur.  Hacıosmanoğlu yönetiminin kendilerinden bazı şeylerin yapılması isteniyor. Bazı şeyler başarılamayınca bu yollara başvuruluyor herhalde. Ama yapamıyorlar. Bugün futbolcuların değil kulüp çalışanlarının bile maaşları ödenemiyor. Kulüp bu duruma getirilmişken bunu bu şekilde camiayı birbirine düşürerek davranmak son derece yanlış." ifadelerini kullandı.

YILDIRIM'IN YAPAMADIĞINI HACIOSMANOĞLU YAPMAK İSTİYOR

2.sayfada 
 

YILDIRIM'IN YAPAMADIĞINI HACIOSMANOĞLU YAPMAK İSTİYOR

Açıklamasında Hacıosmanoğlu'na yönelik eleştirilerini sürdüren Yener , Fenerbahçe'nin yapamadığını Hacıosmanoğlu'nun yaptığını söyleyerek "Sadri Şener paranın çok değerli olduğu 1993-1994 yıllarında kendine çok zorda olmasına rağmen 8 Milyon Doları kulübe bağışlamıştır.. Bunu Trabzonspor tarihinde başka başkan yoktur. Bunu bir tek Sadri Şener yapmıştır. Sadri Şener'i övgüyle anacağımız bu zamanlarda gereksiz iddialar ile mahkemelerde dava açıp bu şekilde Trabzonspor'u zor duruma düşürmek bir kulüp başkanının yapacağı iş değildir. Herhalde Fenerbahçe  kulübünün ve Aziz Yıldırım'ın yapamadığını Hacıosmanoğlu yapmak istiyor. Bunu da Trabzonspor taraftarı ve kamuoyu da en iyi şekilde değerlendirecektir." dedi.

YAPTIKLARI TRANSFERLER ORTADA

Hacıosmanoğlu dönemindeki transfer politikasını ve 1461'in düşürülmesini de eleştiren Yener şu ifadeleri kullandı;

Kendi aldığı adamlar ortada. Malouda'nın yaptıkları ortada diğer aldıklarıda. Yeni yönetim Sadri Şener döneminde alınan oyunları satmak gayretleri içerisinde. Olcan'ı ve Onur'u satmaya çalıştıklarını herkes görüyor. Şener döneminde kurulan 1461 Trabzon'dan gelen 8 futbolcu var Trabzonspor'da. Sadri Şener döneminde kurulan ve 30 Milyon TL değeri olan 1461 Trabzon'un şimdi 1 Milyon TL değeri var ve ligden düştü. Bu kulübe neler yapıldı? Her yıl Trabzonspor'a 10 Milyon dolar getirecek HES yatırımda 1 yıldır bir tek çivi çakılmadı. bu HES'i nasıl yaptığımız Faruk Özak'ın gayretlerini herkes bilir. Bu Trabzonspor'a kazandırılmış en önemli yatırımdır. Siz bana bu yönetimin kalıcı tek bir kaynak bulacağını söyleyebilirmisiniz. örneğin Anadolu Sigorta Trabzonspor'a her yıl 300 Milyar TL kaynak aktarıyor. Bunlar Sadri Şener döneminde gayretleri ile yapıldı. Türk Telekom bugün sponsorlukları iptal ediyor. Ama o dönem Sadri şener Trabzonspor için sponsor bulmuştur. Bu dönemde sponsor var mı?"

ÖNCE GEÇMİŞE BAKACAKSINIZ!

Kendileriyle ilgili olarak ortaya atılan iddialara ise Yener şöyle yanıt verdi;

"Trabzonspor her yıl 25 Milyon TL gibi bir parayı  temettü olarak vermek zorundaydı. Sadri Şener kulübü bundan da kurtardı. Bunu herkes unutuyor. Birisi için bir iddiada bulunurken geçmişine bakacaksınız.

Onlarla ilgili yönetici arkadaşlarla toplanıp gerekli açıklamayı yapacağız.  Yani münferit olarak değilde tek türden bir açıklama yapacağız. Yani 1-2 saate bir açıklama yapacağız. Arakdaşlarla toplanalımda bir kaleme alacağız."

Öte yandan Eski Asbaşkan Nevzat Şakar da eski yönetimdeki yöneticilerle  bir araya gelip konu ile ilgili ortak bir basın açıklaması yapacaklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler