Yazarlar Yusuf için ne dedi?

Trabzonspor'un diğer eksikleri de giderilecekse Yusuf hem renk hem kimlik kazandırır. Ancak maliyet konusuna da özel olarak hassasiyet gösterilmeli.Tartışılır konuÖzünde transfer kulüp yöneticilerinin ve teknik direktörlerin yumuşak karınlarıdır. Beklenen

Yazarlar Yusuf için ne dedi?

Trabzonspor'un diğer eksikleri de giderilecekse Yusuf hem renk hem kimlik kazandırır. Ancak maliyet konusuna da özel olarak hassasiyet gösterilmeli.


Tartışılır konu

Özünde transfer kulüp yöneticilerinin ve teknik direktörlerin yumuşak karınlarıdır. Beklenen verim alındığında futbolcu paylaşılmaz, tersinde sahiplenen çıkmaz. Böyle bir durumda iki önemli ilkeye dikkat etmek gerekiyor: 1- Fayda-maliyet konusu. 2- Transferin tek başına teknik direktöre bırakılmayacak boyuttaki önemi. Yusuf, kısa vadeli hesaplar için, eğer bir sakatlığı söz konusu değilse yararlı olabilir. Ama Bursaspor'daki devamlılığı kafa karıştırıyor. Yönetim, sırf “Yanal istediği için” bu transferi gerçekleştirecekse, bu ikinci ilkeye aykırı. Yine de teknik direktör ısrarla diyorsa ki; “Ben bu oyuncuyla kritik sorunumu çözerim”, başka seçenek kalmıyor. Yaygın kanı “tek devre de oynasa, bir kaç maç kurtarır” şeklinde. Birinci ilke doğrultusunda bize göre de uygundur.

Ergun ATA

Hedef şampiyonluksa...

Denizlispor ve Bursaspor'da sergilediği performans etkileyici. O, futbolun önemli liderlerinden biri... Bursaspor forması altında oynadığı Galatasaray maçı, onun yetenekleri ve pozitif futbol yönündeki etkinliği açısından bir gösterge. Trabzonspor'da iş yapar mı? Elbette yapar. Çünkü Gökdeniz'in gidişiyle birlikte bu takımda 'lider' vasıflı bir oyuncu kalmadı. Trabzonspor, o çok özlediği şampiyonluğa ulaşmak istiyorsa, orta sahasında ayağından sihirli paslar çıkartan ve forvetlere gol için yarım vuruş bırakan bu tarz bir futbolcuya ihtiyacı var. Yusuf Şimşek gerçekten iyi bir alternatif. Tıpkı Tümer Metin gibi... Ancak Bursaspor'un isteyeceği rakam da elbette önemli. Ocak ayında alacağınız 30'lu yaşları deviren bir oyuncuya 1 milyon Euro öder misiniz? Bu kararı Sadri Şener ve ekibi verecek. Nacizane benim fikrimi sorarsanız; Ufukta mutlu son varsa, 1 de vermelisiniz, 5 de...

Zafer Büyükavcı 

 Öncelik olmamalı

Yusuf Şimşek, yıldızı Trabzonspor'un hocası Ersun Yanal ile aynı dönemde parlayan bir futbolcu. Bu durum ikilinin uyumlu bir şekilde çalışabileceğini gözler önüne seriyor. Ancak geride kalan  16 maçlık ilk yarı performansına bakılırsa Trabzonspor'un öncelikle tercihinin de Yusuf olmaması gerekir. Evet Yusuf çok deneyimli, Trabzonspor orta alanına kimlik kazandıracak bir oyuncudur ama daha acil takviyelere ihtiyacı var. Yani tek bir oyuncu alınacak o isim Yusuf olmamalıdır. Fakat diğer açıkları da kapatılıyorsa Yusuf Trabzonspor'a o zaman beklenen katkıyı sağlayabilir.

Tunç KAYACI

Olur mu olur!

Yusuf, Trabzonspor'a olur mu? İyi topçudur olur, neden olmasın... Ama Yusuf'un olması için bazı şartların hazır olması lazım. Yusuf kötü oynadığında tribünü yoran bir futbolcu. Geneli sabırsız Trabzonsporlular'ın sabır taşı çatlarsa Yusuf o zaman sorun olur. Sonra Yusuf'un Trabzon orta sahasına gelmesi demek ofansın güçlenip defansın zayıflaması demek. Çünkü futbol ligin ikinci yarısında da 11 kişi oynanmaya devam edecekse Yusuf da 11'de oynasın diye alınacaksa Trabzonspor'un şu an için 'ideal' diye nitelendirilen kadrosu bozulacak demektir. Devre arası transfer için yola çıkan tüm takımların başına gelebilecek sıkıntılar Trabzonspor'u beklemektedir.

Serhat DEMİRTAŞ

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor