"Yattara'ya sürekli talep olmalı"

Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, teknik direktör Ersun Yanal ile son derece uyumlu bir şekilde çalıştıklarını ve kendisinden memnun olduklarını söyledi. Hacısalihoğlu, A Milli Takım'da Trabzonsporlu oyunculara yeterince yer vermediği

"Yattara'ya sürekli talep olmalı"

Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, teknik direktör Ersun Yanal ile son derece uyumlu bir şekilde çalıştıklarını ve kendisinden memnun olduklarını söyledi. Hacısalihoğlu, A Milli Takım'da Trabzonsporlu oyunculara yeterince yer vermediği gerekçesiyle de Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'i eleştirdi.

Asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu, Milli Takım seçmeleri, Trabzonspor'un son durumu, şampiyonluk yarışı, Yattara ve yeni transfer Alanzinho ile ilgili İHA'ya açıklamalarda bulundu. Teknik direktör Ersun Yanal ile son derece uyumlu bir çalışma içinde olduklarını ve herhangi bir sorun yaşamadıklarını belirten Hacısalihoğlu, "Göreve geldiğimizde Ersun Yanal ile ilgili düşüncelerimizi kendisine söyledik. Kendisi de bu konudaki düşüncelerini bize aktardı. Sonuç olarak birlikte çalışma kararı aldık ve yolumuza devam ediyoruz. Bugüne kadar bir sorun yaşamadık, son derece uyumlu bir çalışma içersindeyiz. Ayrıca kendisinden memnunuz ve başarılı buluyoruz" dedi.

Ersun Yanal'ın sözleşmesiyle ilgili tartışmalar yapılmasının da kasıtlı olduğunu ileri süren Hacısalihoğlu, "Türkiye'de sezon sonu sözleşmesi biten 15 teknik direktör ile ilgili spekülasyon yapılmazken, Ersun Yanal'la ilgili bu tür spekülasyonların yapılmasını ya da Trabzonspor'da böyle bir gündem oluşturulmaya çalışılmasını algılamakta zorluk çekiyorum. Bunun tek sebebi, Trabzonspor'un ligdeki başarılı durumudur. Bu tür spekülasyonlar oyuncularımız için de gündeme gelecektir. Herhangi bir oyuncumuzun başka bir takımdan teklif aldığı ve o takımla anlaştığı yönünde haberler yapılacaktır. Biz bu türlü haberlere karşı hazırlıklıyız" diye konuştu.

"ANKARA VE İSTANBUL'DA OTURARAK MİLLİ TAKIMA OYUNCU SEÇİYORLAR"

Milli Takıma çağrılan oyuncuların seçilmesiyle ilgili yöntemi eleştiren Hacısalihoğlu, "Terim ve yardımcıları bunun için hiç Trabzon'a gelip de bir maç seyretmişler mi ?" dedi. Hacısalihoğlu, "Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim ve yardımcılarının tespit ettikleri kadro için birçok maç izleniyor. Ancak Terim'in veya yardımcılarının Trabzon'a gelip maç izlediklerini gördünüz mü ? Ya da bizim teknik direktörümüzden oyuncularla ilgili bilgi alındığını duydunuz mu? O zaman Ankara'da ve İstanbul'da

oturuluyor ve değerlendirme yapılıyor. Ben şahsen bazı oyuncuların neden A Milli Takıma çağrıldıklarına bir anlam veremiyorum. Bizdeki bazı oyuncuların neden Milli Takıma çağrılmadıklarını anlayamıyorum. Egemen niçin alınmıyor? Egemen'den daha iyi stoper mi var? Sakat olan, bantlı olan oyuncular alınıyor. Umut Bulut niçin alınmaz hayretle bakıyorum. Beşiktaş'ta, Fenerbahçe'de kadroda olmayan oyuncuların alındığını ve direkt oynadığını biliyoruz. Bu kadronun nasıl ortaya çıktığını anlamakta zorlu çekiyoruz. Bir oyuncu Anadolu'da bir takımda oynarken A Milli Takım kadrosuna alınmıyor, İstanbul takımlarına transfer olduğunda A Milli Takım kadrosunun değişmez elemanı oluyor. Bir sene de futbolunu bu kadar mı geliştiriyor? Bunlar hep soru işareti. Trabzon gibi milli duyguları yüksek olan bir şehrin taraftarı da kendi takımında oynayan oyuncuyu A Milli Takım'da görmek istiyor. Biz de bu duyguları yansıtıyoruz. Trabzonspor'un Milli Takıma daha çok katkı sağlamasını arzu ediyoruz" ifadelerini kullandı.

"BEŞİKTAŞ MAÇINDAN PUAN VEYA PUANLARLA DÖNMEYİ UMUYORUZ"

Hafta sonu deplasmanda Beşiktaş ile zorlu bir maça çıkacaklarını ve bu maçın havasının diğer maçlardan farklı olacağını dile getiren Hacısalihoğlu, bu tür maçlar için tahminde bulunmanın zor olduğunu, her şeyin o gün takımın havası ve oynayacağı futbolla bağlantılı olduğunu söyledi. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor'un kendi aralarında oynadıkları maçların ayrı bir havası olduğunu kaydeden Hacısalihoğlu, Trabzonspor'un kazanma arzusunu sahaya yansıtması durumunda İstanbul'dan puan veya puanlarla döneceklerine inancının tam olduğunu vurguladı. Lig maratonunun uzun ve zorlu olduğunu, hedeflerinin bu yarışı zirvede tamamlamak olduğunu ifade eden Hacısalihoğlu, şöyle konuştu:

"Lig uzun bir maraton. Dünyada hiçbir takımın sürekli olarak iyi oynaması ve kazanması beklenemez. Her maç kendi içinde başlar ve 3 neticeli olarak biter. Biz oyuncularımızın kazanma azmini sahaya yansıtmalarından mutluyuz. Tabii daha iyi futbol olmasını, futbolcular da, teknik kadro ve yönetim olarak bizler de arzu ediyoruz. Ama maalesef bazen arzu ettiğimiz futbol sahaya yansımıyor. Üç puanlık sistemde kaybedilen puanların aradaki puan farkının çok fazla önemi yok. Genel değerlendirme yaptığımızda Trabzonspor ve Sivasspor'un diğer takımlara göre daha başarılı grafik çizdiğini, konumları itibarıyla ve kadro olarak da daha başarılı olduklarını söylemek mümkün"

"HEDEFİMİZ LİGİ ZİRVEDE TAMAMLAMAK"

Şampiyonluk sözü vermediklerini, ancak ligi zirvede tamamlamak için ellerinden geleni yaptıklarını belirten Hacısalihoğlu, "Trabzonspor olarak hep zirvede olacağımız, Avrupa kupalarına katılabileceğimiz bir planlama içersindeyiz. Ama taraftarlarımızın gönlünden geçen zirvede en üst sırada olmak. Bunun için çalışıyoruz. Öyle bir konumda olursak bundan da son derece mutlu oluruz. Yüzde yüz doğru işler yapılıyor demek mümkün değil, ama büyük oranda doğru işler yapılıyor. Doğru bir kadro oluşturduk. Son derece uyumlu problemsiz bir ekip haline gelmiş, yönetimiyle, hocasıyla, futbolcusuyla uyumlu, anlaşan, aynı duyguları paylaşan bir ekip oluşturduk" şeklinde konuştu.

Ligde üst sıralarda olmanın üzerlerinde bir baskı oluşturduğunu, ancak Trabzonspor'un bu baskıyı rahatlıkla kaldırabileceğini kaydeden Hacısalihoğlu, taraftarların da sakin ve temkinli olmasının şart olduğunu kaydetti. Hacısalihoğlu, "Bizim ekibimiz bu baskıyı kaldırır. Taraftarlarımız daha sakin ve temkinli olmalı, tıpkı yönetimin sergilediği tavrı sergilemeli. Umut heyecan verir, hırs verir, kazanma azmi verir. Ama aynı zamanda büyük beklentiler de ortaya çıkartabilir. Bu beklentinin altındaki hayal

kırıklığı da yaratabilir. Nitekim 1996 yılında çok başarılı götürdüğümüz sezonda maalesef son birkaç maçta kaybedilen puanlarla şampiyonluk gitti. Sonra o kadro dağıldı, şampiyonluk gitti. Umutsuzluk ortamı oluştu. Bizim hedefimiz gelecek yılların sağlam, kazanma arzusu olan, bu duyguları hocasıyla, futbolcusuyla sahaya yansıtanı bir ekip oluşturmaktı ve o konuda bir hayli yol alındı" dedi.

"ALANZİNHO VE YATTARA BİRBİRLERİNİN ALTERNATİFLERİ DEĞİL"

Yeni transfer Alanzinho'nun Yattara'nın alternatifi olmadığını, her iki oyuncunun farklı mevkilerde ve farklı özelliklerde olduğunu vurgulayan Hacısalihoğlu, "Alanzinho Yattara'nın alternatifi değildir. Biri sol kenar oyuncusu diğeri ise sağ kenar oyuncusu. Alanzinho kalitesi, kariyeri belli bir oyuncu. Alanzinho'nun iyi oynaması bir sürpriz olmaz. Ancak iyi oynamaması sürpriz olur. İki maçta bu oyuncuyu değerlendirmek doğru olmaz. Oyun sistemini ve oyuncuları çok iyi tanımadığı için bazı aksaklıklar olabilir. Alanzinho'nun bir süre sonra Trabzonspor'a çok büyük katkısı olacak. Bundan şüphemiz yok. Isaac, Yattara, Umut, Gökhan ve Alanzinho gibi oyuncularımız var. Bunların hepsi bir anda oynamayacak. O anda kim oynamıyorsa onunla ilgili bir değerlendirme yapmak yanlış oluyor. Teknik kadro buna karar verecek. Her oynamayacak futbolcu için spekülasyon yapmak doğru değil. Bizim arzu ettiğimiz yedek kulübesi zengin olan, rekabetin kızıştığı bir takım oluşturmaktı. Bunun daha çok katkısı olacağı söyleniyordu ve biz de bu anlayış doğrultusunda bunu yapmaya çalıştık" diye konuştu.

Gineli yıldız İbrahim Yattara ile ilgili transfer haberlerini değerlendiren Hacısalihoğlu, "Yattara gibi bir oyuncuya sürekli talep yoksa o zaman kuşkulanmak lazım. Yattara, Avrupa hatta dünya standartlarında önemli bir oyuncu. Bundan sonra da kendisine talep olacaktır. Yattara gribal enfeksiyon nedeniyle Ankaraspor maçına tedavilerle çıktı. Onun için büyütülecek ve üzülecek bir durum yok. Aslında sevinilecek bir durum var. Demek ki Yattara oynamadığı zaman üzülüyor. Bu da bizim arzu ettiğimiz bir şey zaten" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor