Yattara'nın değeri de düşüşte!

Avrupa'da top koşturan futbolcuların menajerleriyle sürekli irtibat halinde olan ve yayınladığı futbolcu değerleriyle bonservis bedellerinin ve transfer piyasasının oluşmasında etkili olan 'transfermarket' isimli İnternet sitesi, Turkcell Süper Lig'de şam

Yattara'nın değeri de düşüşte!

Avrupa'da top koşturan futbolcuların menajerleriyle sürekli irtibat halinde olan ve yayınladığı futbolcu değerleriyle bonservis bedellerinin ve transfer piyasasının oluşmasında etkili olan 'transfermarket' isimli İnternet sitesi, Turkcell Süper Lig'de şampiyonluğa oynayan Trabzonspor'un futbolcularının bonservis bedellerinin son haline yer verdi.

Bordo-mavili takımdaki en pahalı futbolcu yine İbrahima Yattara olurken, Yattara'nın 6 milyon 500 bin euro değerindeki bonservis bedelinin 500 bin euro düşüş göstermesi gözden kaçmadı. Trabzonspor'da gösterdiği performansa bağlı olarak ismi sürekli transferlerle gündeme gelen Yattara'nın bu sezon eski performansından uzak bir görüntü sergilemesi, transfer gündeminde eski sıklıkla yer almamasına yol açtı ve buna bağlı olarak bonservis bedelinde de düşüş yaşandı.

Gineli yıldızı 5 milyon 500 bin euro bonservis bedeliyle takip eden Rigobert Song, sahadaki gösterdiği istikrarlı grafiği gibi fiyatındaki istikrarını da korudu. Bordo-mavililerin flaş transferlerinden olan Gökhan Ünal ise 4 milyon 200 bin euro olan bonservis bedelini 300 bin euro artırarak 4 milyon 500 bin euroya çıkardı.

Bu sezon çıkardığı başarılı maçlarla takım arkadaşlarına ve seyircilere güven veren kaleci Tony Sylva da sezon başındaki bonservis bedelini koruyan futbolcular arasında yer aldı. Sylva'nın bonservis bedeli 4 milyon euro olarak kalırken, yeni transfer Brezilyalı Alanzinho'nun bonservis bedeli de 4 milyon euro olarak yer aldı.

EGEMEN KORKMAZ VE HRVOJE CALE SIÇRAMA YAPTI

Yaptığı flaş transferlerle sezona başlayan Bordo-mavili takımda yeni transferler gösterdikleri performansla değerlerini Avrupa piyasasında artırdı. Bordo-mavili takımın savunma oyuncusu Egemen Korkmaz 2 milyon 800 bin euro olan fiyatını 3 milyon 500 bin euroya, takımın orta saha oyuncusu Selçuk İnan ise 3 milyon 200 bin euro olan bonservis bedelini 3 milyon 800 bin euroya çıkarttı.

Hırvat futbolcu Hrvoje Cale ise sezon başında 1 milyon 300 bin euro olan fiyatını 2 milyon euroya, Gustavo Colman ise 2 milyon euro olan fiyatını 2 milyon 500 bin euroya çıkardı.

Serkan Balcı'nın 2 milyon 500 bin euro olan bonservis bedeli, 2 milyon 800 bin euroya, gelecek vaat eden oyuncular arasında gösterilen Ceyhun Gülselam'ın bir milyon euro olan bonservis bedelini 1 milyon 400 bin Euro'ya yükseltti.

TAKIM KAPTANI HÜSEYİN ÇİMŞİR'İN DEĞERİ 100 BİN EURO ARTTI

Trabzonspor'un takım kaptanı Hüseyin Çimşir de bonservis bedelinde düşüş yaşanan oyuncular arasında yer alırken, geçen sezonun başında 3 milyon Euro'luk bonservis bedeli biçilen kaptan Hüseyin'e bu sezon başında ise 2 milyon 400 bin euroluk bir bonservis bedeli biçildi. Transfermarkt adlı İnternet sitesinde en son yapılan değerlendirmede Hüseyin Çimşir'in bonservis bedelinin 100 bin euro artarak 2 Milyon 500 bin euroya yükseldiği belirtildi.

Bonservis bedellerinde en şaşırtıcı sonuç ise Isaac Promise'de yaşandı. Bu sezon gösterdiği performansla Bordo-mavili taraftarları hayal kırıklığına uğratan ve takıma katkı sağlayamayan Isaac Promise, 2 milyon euro olan değerinden hiçbir şey kaybetmedi.

Burundili oyuncu Faty Paty ve PAF Takımından A Takımına yükselen Göksu Alhas'a ise 300 bin euroluk bonservis bedeli biçildi.

UMUT BULUT DEĞER KAYBETTİ

Trabzonspor'a ilk geldiği dönemde bir milyon 500 bin euro olan bonservis bedelini gösterdiği performansa bağlı olarak her geçen gün artıran ve sezon başında 4 milyon 4 milyon bonservis bedeli ile anılan Umut Bulut, ilk yarının sona ermesi ve ikinci yarının başlamasıyla bonservis bedelinde 500 bin euro düşüş yaşandı.

Takımda yer alan diğer oyunculardan Tayfun Cora'nın 2 milyon 600 bin euro olan bonservis bedeli 2 milyon 400 bine, diğer savunma oyuncu Remzi Giray Kaçar'ın 2 milyon euro olan bonservis bedeli bir milyon 700 bine, kaleci Tolga Zengin'in bir milyon 800 bin Euro olan bonservis bedeli bir milyon 200 bine, Ferhat Çökmüş'ün bir milyon 200 bin euro olan bonservis bedeli ise 700 bin euroya düştü.

Bordo-mavili takımda vaat eden oyuncular arasında gösterilen Barış Memiş'in bir milyon olan bonservis bedeli 700 bin euroya, kaleci Onur Recep Kıvrak'ın 600 bin euro olan bonservis bedeli de 400 bin euroya dütü.

Trabzonspor'un sezon başındaki futbolcu kadrosunun bonservis bedel fiyatı Avrupa piyasasında 52 milyon 900 bin euro olurken son yapılan değerlendirmede ve yapılan transferler sonrasında Bordo-mavili kulübün değeri 55 milyon 700 bin euro oldu.

FENERBAHÇE YERİNİ GALATASARAY'A KAPTIRDI

Turkcell Süper Lig'de Galatasaray sezon başında 112 milyon 400 bin euroluk rakam ile yer aldığı İnternet sitesinde en son değerlendirmede 119 milyon euroya yükseldi ve ligin en pahalı takımı oldu.

Fenerbahçe'nin sezon başında oyuncularının toplam bonservis bedeli 116 milyon 550 bin euro olurken, bu sezon ligde istediği sonuçları elde edemeyen

SARI-LACİVERTLİ OYUNCULARIN DEĞERİ DE DÜŞTÜ

Sarı-lacivertli takımdaki oyuncuların değerleri de düştü. Fenerbahçe'nin değeri 15 milyon euro azalarak 101 milyon 750 bin euro olarak belirlendi. İstanbul takımlarından Beşiktaş ise değerinden bir şey kaybetmedi. Sezon başında 78 milyon 700 bin euroluk bonservis bedelli oyuncuya sahip olan Siyah-beyazlı takım, sezon başında bugüne kadar gelinen periyotta 350 bin euroluk bir değer kaybı yaşadı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor