'Yattara'da danışıklı dövüş oldu'

Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Katar'ı transferi son anda gerçekleşmeyen Yattara'yı yönetimin satmak istediğini ileri sürdü. “Danışıklı dövüş oldu” diyen Mehmet Ali Yılmaz Trabzonspor'a ilişkin Radyospor'a çok çarpıcı tespitler yaptı. SONU

'Yattara'da danışıklı dövüş oldu'

Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Katar'ı transferi son anda gerçekleşmeyen Yattara'yı yönetimin satmak istediğini ileri sürdü. “Danışıklı dövüş oldu” diyen Mehmet Ali Yılmaz Trabzonspor'a ilişkin Radyospor'a çok çarpıcı tespitler yaptı.

SONUÇLAR İYİ FUTBOL KÖTÜ
“Trabzonspor'un bu sezonki performansı heyecan verici, lider olması tabi ki güzel. Taraftarı ve bizleri mutlu etti. Ancak sahada ki performans iyi görünmüyor. Oynanan futbola bakınca, bugün kü puan tablosunu rakiplerin paunlar kaybetmesine bağlayabiliriz. Trabzonspor, kazandığı maçlarda çok göz doldurmadı. Taraftar kitlesinde tedirginlik var. Ersun Yanal'ın elinde çok geniş bir kadro var. Umarım Yanal, Trabzonspor formasını taşıyacak olan futbolcuları iyi tercih eder.

YANAL ŞÜPHE UYANDIRIYOR
“Trabzonspor, deplasmanda Galatasaray'ı yenerek 'evet ben bu yıl şampiyon olacağım' imajını iyiden iyiye hissettirmeli. Zaman zaman bazı takımlar üst üste iyi sonuçlar alır ama daha sonra hayal kırıklığı yaratır. Ersun Yanal'ın çalıştırdığı takımlarda bu malesef fazla oluyor. İnşallah Trabzonspor bu durumu yaşamaz.”

İSTANBUL TAKIMLARI İLE BAŞ ETMEK KOLAY DEĞİL
“Daha güçlü kadrosu olan takımlar var. Beşiktaş tedbirler alıyor, Fenerbahçe'nin bir iki maç kaybetmesi önemli görülmüyor, Galatasaray iyi oyuncular aldı. Bu takımların dışında Bursaspor, Gaziantepspor, Sivasspor ve Kayserispor'un ciddi bir çıkışı var. İstanbul takımları ile baş edip sonuca gitmek çok kolay görünmüyor. İnşallah Trabzonspor bunu başaracak. İnatla, hırsla, istekle Trabzonspor mücadeleye devam ederse şampiyonluk neden gelmesin!”

ESKİLER DAHA İYİ
“Henüz çok göz dolduran bir transfer yok. Eski futbolcular bana göre daha iyi mücadele ediyor. Song şimdilik idare ediyor. Ama Trabzonspor çok gol pozisyonu veriyor. Konyaspor bu pozisyonları değerlendiremiyor ama başka takımlar bu pozisyonları gole çevirir. İleri uçta bu yıl yine Umut en iyisi. Yeni oyuncular arasında Selçuk İnan'ı beğendim ama Selçuk'ta şampiyonluğa oynayan bir takımın futbolcumudur bunu göreceğiz. Ayrıca bu kadar oyuncu transferini de anlamış değilim. Transfere 25 milyon Euro harcandığını söylüyorlar ama yedek kulübemiz hala iyi değil. Amacım karamsar bir hava yaratmak değil ancak dikkatli olunması gerektiği için uyarılar yapıyorum.”

DANIŞIKLI DÖVÜŞ OLDU
“Yattara'nın gerçekleşmeyen transferi yansıtıldığı gibi değil. Danışıklı oldu her şey. Yattara'nın yönetime rağmen gitmek istediği doğru değil. Şampiyonluğa oynayan takım oyuncu satmaz. Gökdeniz'in de satılması doğru değildi. Yattara, eğer gitseydi Trabzonspor için kayıp olacaktı. Yönetim, taraftarın Yattara'nın gitmesinden dolayı göstereceği tepkiyi azaltmak için Yattara'yı “gitmek istiyorum” diye konuşturup, “ne yapalım oyuncu gitmek istiyor biz de satıyoruz” şeklinde düşündü ve böyle yaptı. Yönetim, kendini korumak için böyle bir yol izledi. Bu olaylar yaşandıktan sonra transfer gerçekleşmiyorsa 'kamuoyunda Yattara ile yönetim arasında sorun var' değerlendirmesi her zaman olacaktır. Bu da huzrsuzluk yaratır. Yönetim bu transfer olayında her şeyi gizli tutmalıydı. Menajerler yönetimi yanılttı.

İŞBİRLİĞİ YAPAN YÖNETİCİ VE TEKNİK ADAMLAR VAR
“Artık transferler çok yüksek komisyonlarla yapılıyor. Çok sayıda menajer var. Menajerler ile iş birliği yapan teknik direktör ve yöneticiler var. Çok para kazanmanın yolu nasılsa o yolların hepsi deneniyor. O yüzden çok dikkatli olmalı kulüpler. Şunu da belirteyim, Yattara'ya teklif edilen para çok büyüktü.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor