Yattara ve Engin Baytar Trabzonspor yıllarını anlattı! 2010-11 şampiyonluğu…

Trabzonspor'un iki eski futbolcusu İbrahim Yattara ve Engin Baytar bordo mavili takımdaki yılları ile ilgili çok özel açıklamalarda bulundu.

Yattara ve Engin Baytar Trabzonspor yıllarını anlattı! 2010-11 şampiyonluğu…

Trabzonspor’un iki eski futbolcusu Engin Baytar ve İbrahim Yattara, Atakan Kurt’un Youtube kanalında açıklamalarda bulundu.

İki eski futbolcu Trabzonspor günlerine dair anılarını paylaştı.

“ENGİN’İN ERKEN BIRAKMASINA ŞOK OLDUM”

Yattara, Engin Baytar’ın çok iyi bir futbolcu olduğunu belirterek aynı zamanda gördüğü en psikopat futbolcu olduğunu söyledi. Gineli eski futbolcu  “İkimiz de topla oynamayı seviyorduk. Hem pres yapan hem çalım atan bir futbolcuydu. Çalışan bir futbolcuydu. Karşı karşıya oynadığımızda bizi duman etti. Bizi çok etkiledi. Yardımları oldu, problemleri de oldu. O klasik tabi. Ne zaman sinirleneceği belli değil. Antrenmanda maçta çıldırıyor. Ama hiç onunla problem yaşamadık. Ben sakatlanarak bıraktım ama Engin’in erken bırakmasına şok oldum. Avrupa ve burada mantalite çok farklı. Ben ilk geldiğim maçta deplasmanda gol sevinci yaparken 2. Sarı karttan atıldım. “dedi.

“OYUN OYNARKEN MAÇI UNUTTUM”

Yattara anılarını paylaşırken bir Beşiktaş maçı öncesinde yaşanan olayı şöyle anlattı “Ben playstation oynarken Beşiktaş maçını unuttum, Engin beni buldu.  “Otobüs gidiyor herkes seni bekliyor” dedi.

TAVLADA YENİLİNCE KÖTÜ OYNADIM

Yattara yine bir başka anısını anlatırken  “Tavla veya oyunda ben yenene kadar oynarım. Yoksa moralim çok bozuluyor. Tavlada yenildim diye maçta kötü oynadım.” İfadelerini kullandı.

BURAK VE SELÇUK PAS ATMIYORDU

Engin Baytar ve Yattara, Trabzonspor’dayken Selçuk İnan’ın Burak Yılmaz’a pas atıp Yattara’ya atmadığını söyledi. Konuyla ilgili Yattara “Burak ve Selçuk’un pas atmaması sonrası bir zaman sonra ben de kafayı taktım. Hep Umut’a atıyordum topları.  Bir ara kızdım Selçuk’a söyledim. Sen Burak’ı çok seviyorsun ama boş olunca bize de at. Ama o “Ben Burak’a atarım” diyordu. Herkes bunu biliyordu.  En yakını oydu ama takım için olmuyor bazen.” dedi.

Engin Baytar ise konuyla ilgili olarak  “İyi anlaşan futbolcular vardır. Burak ve Selçuk mesela çok iyi anlaşıyordu. Selçuk, Yattara boşken Burak’a atıyordu. Ben adam seçmem kim müsaitse ona pas atarım. Hocalık burada önemli. Şenol Hoca orada Yattara’yı da Selçuk’u da idare etmesi lazım.  Burada kötü olan Yattara oluyor. Boşa alanı değerlendirip gidiyor ama adam pas atmıyor. Bu sefer Yattara boşa koşmuş oluyor. 1 sene boyunca bunu yaşadı. Benzer şey benim de başıma geldi. Sivas’tya Burak sağımda Jaja solumdaydı Burak’a verdim vurdu gol attı. Aynı pozisyon tekrar oldu yine Burak sağda Jaja solda, bu kez Jaja’ya attım o vurdu direkten döndü. Burak döndü “ Bilerek bana pas atmıyorsun” dedi. “ şeklinde konuştu

GENÇLERE BİZİM ZAMANIMIZDA ŞANS VERİLMİYORDU

Yattara Süper Lig’de 5 yıldır kalitenin olmadığını ve düz futbol oynandığını kaydederek “ Kalite çok düştü. Trabzonspor için umutluyum. Her sene altyapıdan yetenekli futbolcular çıkıyordu. Bizim zamanımızda çok şans verilmiyordu. Yusuf şimdi Fransa’da örnek oldu.   Burak iyi bir futbolcu, golcü. İnşallah yine şampiyon olurlar. Bu yaşta böyle performans beklemiyordum, helal olsun. “ ifadelerini kullandı.

EŞİMDEN ÇOK KORKUYORUM

Özel hayatıyla ilgili de konuşan Gineli “ En çok eşimden korkuyorum.  Bana söyledi “Bir gün seni öldüreceğim” diye. Beni kesti bir gün. Ben yine yatıyorum peçeteleri attı yaktı. Korkuyorum ama seviyorum bırakmıyorum. Hata yapıyoruz ama o da beni seviyor, kıskanıyor.  Şimdi daha sakinim. “ dedi.

TRABZONSPOR ŞAMPİYON OLURSA ARABAYLA TUR ATACAĞIM

Trabzonspor’un şampiyon olmasını istediğini söyleyen Yattara “Trabzonspor çok iyi transferler yaptı. Abdullah hocaya da çok güveniyorum. İnşallah kadro bozulmaz bundan sonra. İnşallah Trabzonspor şampiyon olur. Arabayla bayrak açıp tur atacağım. “ şeklinde konuştu.

NWAKAEME Mİ YATTARA MI?

Engin Baytar da sözlerine Yattara hakkında övgü dolu sözlerle başlarken “  Yattara ilerde kaldığı zaman güçlü olduğunda kim olursa olsa geçerdi. İleri geri gelse ilerde güçlü kalamazdı. Benim orta saha özelliklerim de olduğu için daha çok ileri geri koşabiliyordum. Trabzonspor bir çok futbolcu aldı yeni Yattara dendi ama onun klası farklı. Nwakaeme mi Yattara mı konusu tartışılacak bir konu değil kesinlikle Yattara. İkisinin yaptıklarını nasıl bir tutabilirsiniz. “ dedi.

ŞAMPİYON OLDUĞUMUZU DÜŞÜNÜYORUM

Trabzonspor’un şampiyonluk kupasının gasp edildiği 2010-11 sezonuyla ilgili konuşan Engin Baytar “O grup elinden geleni yaptı. 82 puan topladık, Türk futbol tarigine geçtik. Bir süreç var hala devam ediyor. Gerekeni biz yaptık. Hangi makamlarda sonuç çıkacaksa onu bekliyoruz. Biz kendimize göre şampiyon olduğumuzu düşünüyoruz.” dedi.

YATTARA’NIN FUTBOLU BIRAKMASINA SEBEP OLANLAR VARDI

Daha önce Yattara’nın açıkladığı “Ünal Karaman ameliyat olmamı engelledi” açıklamasıyla ilgili olarak isim vermede konuya değinen Engin Baytar  “Yattara’nın sakatlığı ve futbolu bırakmasına sebep olan insanlar vardı. Ameliyat olması gerekirken, zorla ameliyat ettirmemeye çalıştılar ki bıraksın diye. Belli kişiler var. Büyük haksızlık var. İzlemeye doyamadığımız bir yetenek. Kötü bir hikayesi var bunun. Çok üzülüyorum onun erken bırakmasına daha fazla izleyemediğime. İnşallah hoca olarak artık başarılı olur.” İfadelerini kullandı.

YATTARA GİBİ BİR YETENEK YOK

Yattara’nın çok yetenekli bir futbolcu olduğunu ve şuan olsa Türkiye’ye getirilemeyeceğini belirten yetenekli eski futbolcu  “Onun gibi bir yetenek Türkiye’de yok. Keşke olsa izlesek. Gitse Manchester’da da oynardı, Barcelona’da da oynardı. Oynayamayacağı bir takım yok, yeteneği çok üst düzey. Bazen kapısına kadar gelirsin ama o kapı açılmaz. Şuan olsa Türkiye’de oynayamazdı, Avrupa’da oynardı. Şu futbol kalitesinde Türkiye’de nerede oynatacaksın. Parayla alamazsın.” Dedi.

JAJA ALKOLİK DEĞİLDİ

Trabzonspor’da 2010-11’de kadroda yer alan Jaja ile ilgili değerlendirmede bulunan Engin Baytar “ Jaja, saha dışında mütevaziydi. Alkolik falan değildi. Madem öyleydi niye getirdiler. İdmandan sonra içmeyi seviyordu. Sonuçta Latin Amerikalılar çoğu eğlenmeyi seven plajda büyüyen insanlar. Bunu normal karşılamak lazım. Yeni bir kültüre geliyor burada. Trabzon’da kendi ülkesinde bulduğu imkanlar yoktu, kendini öyle motive ediyordu. Bu adam alkolden tedavi görmedi, bizim ülkede abartmayı seviyorlar. Talisca mı Jaja mı kesin Jaja derim.” Şeklinde konuştu.

İÇİMDE UHDE KALDI

Engin Baytar, Yattara ile aynı anda iki kanatta oynayamamanın üzüntüsünü yaşadığını belirterek “İçimde uhde kaldı hiç birlikte birimiz sağda birimiz solda oynamadık. Ya o ya ben sağda oynuyordum. Hoca beni solda onu sağda oynatmadı. Ya onu ya beni sağ kanatta oynattı. Biz futbolcu düşüncesiyle bakıyorduk. İlk yarıda oynayalım işi bitirelim diye. Ama Şenol hoca, daha geniş bakıyordu tabi. Birbirimize alternatif olarak düşündü. Bizim takımımız çok iyiydi. Korkmaya gerek yoktu." dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor