Yattara oyunu sergileniyor

İstanbul'dan yayın yapan bazı medya organları, İbrahima Yattara'nın Katar'ın Al Sadd kulübüne transferinin gerçekleşmemesi sonrasında yeni bir oyunu sahnelemeye başladılar. Özellikle İstanbul takımları için korkulu rüya olan Yattara'nın gitmesiyle rahat e

Yattara oyunu sergileniyor
İstanbul'dan yayın yapan bazı medya organları, İbrahima Yattara'nın Katar'ın Al Sadd kulübüne transferinin gerçekleşmemesi sonrasında yeni bir oyunu sahnelemeye başladılar. Özellikle İstanbul takımları için korkulu rüya olan Yattara'nın gitmesiyle rahat etmeyi ve Bordo-Mavilileri kısa sürede zirve yarışında saf dışı bırakmayı arzulayan çevreler planlarını hayata geçiremeyince farklı senaryolar üretmeye çalışıyor. Başta bazı spor gazeteleri olmak üzere çeşitli kesimler, Trabzonspor'un, Yattara'yı gözden çıkardığını ve yeni pazarlık kapıları aradığını dile getirerek kulübün içinde tahsis edilmeye çalışılan huzuru dinamitlemek istiyor. Trabzonspor'u Yattara üzerinden yıpratmak isteyen bu çevreler çalışmalarına hemen başlarken, Gineli oyuncuyu şimdiden Fenerbahçe ve Beşiktaş'a pazarlamaya başladılar.

Aynı Oyun Hep Oynandı
Yattara'nın transferinin gündemde olduğu dönemde, İstanbul medyasının büyük bölümünün, “Yattara'nın satışı sonucu Türkiye'de en yüksek bonservis bedeliyle oyuncu satarak rekor kıracaklar. Bravo Trabzonspor'a” şeklinde haberleri dikkatlerden kaçmamıştı. Bunu okuyan Bordo-Mavili taraftarlar ve yöneticilerin bazıları da, “İstanbul medyası da bizim çıkarlarımızı düşünüyor” şeklinde değerlendirmeler yapıyordu. Fakat İstanbul'da Trabzonspor'un icraatlarını yazan bu medya gruplarının derdinin Bordo-Mavililerin para kazanması olmadığı, aslında takımın zayıf düşürülerek zaman içinde zirve yarışından uzaklaşmasına zemin hazırlamak istedikleri, geçmişte de örnekleriyle biliniyor. Hami, Ogün, Abdullah, Şota, Fatih, Gökdeniz gibi oyuncularda izledikleri yolu şimdi İbrahima Yattara ile hayata geçiriyorlar.

Kalması Çok Yararlı Oldu
Aynı çevreler Yattara için önerilen 11 milyon Euro'nun büyük kar olduğu dillendirilmişti. Ama Yattara'sız Trabzonspor, ilk 3'e giremeyip UEFA Kupasına katılamaması halinde kaybedilecekler gözden kaçırıldı. Yönetimin prestiji düşecek, ekonomik olarak da önemli kayıplar yaşanacaktı. Bir de Yattara'yla alınacak puanlarla birlikte Trabzonspor şampiyon veya ikinci olursa çok önemli kazanımlar elde edecekti. Şampiyonlar Liginden ilk anda 5-6 milyon Euro'nun üzerinde bir para gelecek. Takım ligi üst sıralarda bitirdiği ve daha çok puan topladığı için naklen yayın geliri 4-5 milyon dolar artacak. Gelecek sezonun kombine bilet satışı rekor kıracak. TS Clup ürünleri satışları 2-3'e katlanacak. Marka değeri yükseldiği için sponsorların sayısının yanında ödeyecekleri ücretler de rekor kıracak ve kulüp kazanacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor