Yattara hep gündemde kaldı

Trabzonspor'dan Katar'ın Al Sadd kulübüne transfer olan İbrahima Yattara, son 5 ayda yaptıkları ile tam 17 kez gündem yarattı. Türk vatandaşlığına geçmek istemesi ve sezonun ilk iki maçındaki performansı ile ayakta alkışlanan Yattara, transfer dedikodular

Yattara hep gündemde kaldı

Trabzonspor'dan Katar'ın Al Sadd kulübüne transfer olan İbrahima Yattara, son 5 ayda yaptıkları ile tam 17 kez gündem yarattı. Türk vatandaşlığına geçmek istemesi ve sezonun ilk iki maçındaki performansı ile ayakta alkışlanan Yattara, transfer dedikodularının ardından ise hedef tahtası oldu.

TARAFTAR YATTARA'DAN VAZGEÇEMİYOR

Trabzonspor'da forma giydiği 5.5 sezonda bir çok kez kampa geç katılan, disiplinsiz hareketleri ile ceza yiyen, eşini dövdüğü için mahkemelik olan, trafikte bir kişi ile kavga eden, Teknik Direktör Ziya Doğan tarafından idmandan kovulan Gineli futbolcu İbrahima Yattara, giderken de gündem yarattı. Tüm yaptıklarına rağmen oynadığı maçlardaki klas hareketleri, top tekniği, sempatik tavırları, kısa sürede Türkçe'yi öğremesi ve yöreye özgü kültüre özen göstermesi ile taraftarların gönlünde taht kuran Yattara, Gürcü futbolcu Şota'yla birlikte Trabzonspor'un en çok yararlandığı yabancı oyuncu olmuştu. Bu sezon ise büyük umutlarla kurulan kadro yapısında Yattara'ya önemli yükümlülükler verilmesine rağmen Gineli futbolcunun takımdan ayrılışı camiada şok etkisi yarattı. İşte Yattara'nın son 5 aylık dönem içinde gündeme geldiği belli başlı olaylar:

SÖZLEŞMESİNİ UZATTI

09.05.2008: Trabzonspor'da Başkan Sadri Şener ve yönetim kurulu göreve geldikten sonra ilk olarak Gineli futbolcu İbrahima Yattara'nın sözleşmesini 3 yıl uzattı. Yattara'yla yapılan uzun görüşmeler sonucunda futbolcunun aldığı yıllık ücret 800 bin dolardan, 1 Milyon 200 bin euroya çıkarıldı ve kedisiyle üç yıllık sözleşme imzalandı. Yattara, imza töreninde yaptığı açıklamada, "Trabzonspor'da şampiyonluk yaşamadan bir yere gitmem" dedi.

30.07.2008: Trabzonspor yönetimi yaklaşık 20'yi aşkın transfer yaptığı sezonda ikinci kaptanlık görevini İbrahima Yattara'ya verdi. Ancak Gineli futbolcu sezon öncesi Trabzon'da başlayan hazırlık kampına gecikmeli katıldı. Bordo - mavili kulüpten yapılan açıklamada Yattara'nın izinli olduğu belirtildi.

BOLU'DA YANAL'DAN FIRÇA YEDİ

10.08.2008: Yeni sezon hazırlıklarını Bolu'nun Gerede İlçesi'nde yaptığı kampla sürdüren Trabzonspor'da Yattara ve genç futbolcu Barış Memiş idmana geç kaldı. Teknik Direktör Ersun Yanal, iki futbolcuyu arkadaşlarının gözü önünde fırçaladı. Daha sonra da Barış Memiş ve Yattara'nın odalarını ayırdı. Buna rağmen Yattara, Bolu kampında taraftarların en çok ilgi gösterdiği futbolcu oldu ve idman performansı ile büyük beğeni topladı.
Trabzonspor yönetimi sezon öncesi Yattara'ya bir sezonluk alacağının 700 bin eurosunu peşin ödedi. Gineli futbolcu da yönetimin bu jestine teşekkür etti.

25.08.2008: Trabzonspor, sezona Ankaraspor galibiyeti ile 'merhaba' dedi. Teknik Direktör Ersun Yanal tarafından 11'de sahaya sürülen Yattara, bir sarı kart gördüğü maçta sergilediği performansla büyük beğeni topladı. Yattara'nın bu performansı, teknik heyet, futbolcu ve taraftarlara büyük moral verdi.

474 GÜN SONRA GOL ATTI

30.08.2008: Trabzonspor ligin ikinci haftasında deplasmanda Ankaragücü'nü 2 - 1 mağlup etti. Maçın 36. dakikasında bir gol atan Yattara, bordo - mavili forma altında tam 474 gün sonra bu sevinci yaşadı. Ancak karşılaşmanın 45. dakikasında rakibiyle girdiği ikili mücadele sonrası sakatlanan Yattara, sahayı sedyeyle terk etti.

13.09.2008: Ankaragücü maçından sonra sakatlığının geçmesi için yoğun bir tedavi sürecine giren Yattara'ya çekilen MR sonucu ciddi bir durumunun olmadığı açıklandı. Sağlık ve Futbol Şube Sorumlusu İhsan Alioğlu, Beşiktaş maçı öncesi yaptığı açıklamada, Yattara'nın oynamasında tıbben bir sakınca bulunmadığını söyledi. Aynı gün idmana çıkan Yattara, kondisyon ve düz koşu çalışması yaptı.

CİP KRİZİ PATLAK VERDİ

14.09.2008: Trabzonspor sezonun ilk derbisinde sahasında Beşiktaş ile karşılaştı. Ancak Gineli futbolcu İbrahima Yattara, 18 kişilik maç kadrosunda yer almadı. Gineli futbolcunun kadroda yer almayışıyla ilgili siteden yapılan açıklama ise dikkat çekiciydi. Açıklamada, "Futbolcumuz ağrılarını söylediği için kadroda yer almamıştır" denildi. Statta ise Yattara'nın, Song'a cip alınıp kendisine alınmadığı için oynamadığı dedikoduları yayıldı ve cip krizi patlak verdi.

15.09.2008: Trabzonspor'da Rigobert Song'a sözleşmesinde olduğu için alınan cip, Yattara'ya 'kırılmaması' için alındı. Trabzonspor Genel Sekreteri Hasan Yener, Yattara ve Song'a ciplerini Beşiktaş maçından 1 hafta önce teslim ettiklerini söyledi. Yattara da aynı gün Dodge marka cipiyle Trabzon'da tur atmaya başladı.

18.09.2008: Gineli futbolcu İbrahima Yattara, Trabzon Valiliği'nde Türk vatandaşlığına geçiş işlemleri için yapılan mülakata girdi. Mülakattan neşeli şekilde çıkan Yattara, basın mensuplarına her hangi bir açıklama yapmaktan kaçındı. Yattara'nın toplantı salonuna sekerek girmesi ise dikkat çekti.

KATAR KULÜBÜ TEKLİF YAPTI

22.09.2008: Katar'ın Al Sadd kulübü Gineli futbolcu İbrahima Yattara'yı almak için Trabzonspor'un kapısını çaldı. Bordo - mavili kulübe ilk etapta 10 milyon Euro bonservis bedeli öneren Katar kulübü daha sonra bu fiyatını 10 milyon 700 bin Euro'ya kadar çıkardı.

23.09.2008: Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, Katar kulübünün inanılmaz teklifine rağmen Gineli futbolcu için, '20 milyon Euro da verseler satmayız' açıklamasını yaptı. Ancak Yattara, aynı gün yaptığı açıklamada Trabzonspor'dan ayrılmak istediğini duyurdu. Yattara'nın bu açıklamayı yapmadan önce Katar kulübüyle her konuda anlaştığı öğrenildi.

YATTARA, 'GİTMEK İSTİYORUM' DEDİ

24.09.2008: Gineli futbolcu İbrahima Yattara, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, "Takımdan ayrılmak istiyorum. Aileme bakmak zorundayım. Ortada çok iyi bir para var. Hem ben, hem Trabzonspor kazanacak" diye konuştu. Aynı günün akşamı oynanan Karabük maçı öncesi Trabzonspor Genel Saymanı Mahmut Aksu, Yattara'nın takımda kalması için çok taviz verdiklerini ancak bunu başaramadıklarını söyledi. Aksu, Yattara'nın transferi için Katar kulübü ile prensipte anlaştıklarını duyurdu.

25.09.2008: Günün ilk saatlerinde Yattara'nın transferi konusunda Katar kulübü ile Trabzonspor arasında sorun çıktığı ve transferin askıya alındığı açıklandı. Aynı gün yapılan diğer açıklamada ise Katar kulübüyle her konuda anlaşmaya varıldığı belirtildi. Asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu, Yattara'nın transferi için Katar kulübüyle resmi sözleşmeyi bayramdan sonra imzalayacaklarını açıkladı.

26.09.2008: Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, tesislerde yaptığı açıklamada, "Bir Yattara gider, bin Yattara gelir. Yattara'nın sakatlığının aynısı Hüseyin'de de varmış ama o çıkıp oynuyor. Yattara 10 milyon Euro ise, Hüseyin 15 milyon Euro eder" şeklinde konuştu.

29.09.2008: Trabzonsporlu futbolcular Antalyaspor maçından sonra yaptıkları açıklamada, "Bu takım Yattara'dan oluşmuyor. Artık o yok, biz varız, 23 kişi bu takımın başarısı için elimizden geleni yapacağız" dediler. Trabzonspor, Antalyaspor maçıyla birlikte Yattara'sız oynadığı son üç resmi maçı da kazanmayı başardı.

YATTARA, "BEN GİTMEDİM, BENİ YÖNETİM GÖNDERDİ"

30.09.2008: Gineli futbolcu İbrahima Yattara, bir televizyon kanalına verdiği röportajda, "Ben gitmek istemedim, beni yönetim sattı. Bana verilen bazı sözler tutulmadı. Aklımda buradan ayrılmak yoktu. Sezon öncesi bir çok teklif vardı, gitmedim. İlk olarak bana yönetim, 'Seni satabiliriz' dedi. Ben de sesimi çıkarmadım. Sonra Başkanı arayarak gitmek istediğimi söyledim" şeklinde konuştu. Aynı gün Gineli futbolcu Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'ne alınmayarak, çalışmasını yapması için kulübe ait olan Haluk Ulusoy Kamp ve Eğitim Tesisleri'ne yönlendirildi.

01.10. 2008: Trabzonspor Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, kimseyi zorla kulüpten göndermediklerini söyledi. Hacısalihoğlu, Yattara'nın iki gün arayla farklı açıklamalar yaptığını belirterek, "Kendisi farklı yönlendirilmiş yada başkanımız ve hocamızın sözlerinden etkilenerek böyle bir açıklama yapmış olabilir. Neden böyle bir açıklama yaptı hala bilmiyorum. Fransız okulu konusunda ise kendisine verdiğimiz sözü tuttuk. Yeni bir okul mu yapacaktık? Çocuklarına hoca tuttuk ve bunun parasını kulüp verdi. Ama bunların hepsini kamuoyunun taktirine bırakıyorum" dedi.

Son 4 yılda kadrosundan 15 yabancı futbolcu gönderen Trabzonspor'da tüm bu sirkülasyonda kadroda kalmayı başaran Gineli futbolcu İbrahima Yattara'nın, Katar kulübü Al Sadd'a transferinde yaşanan gelişmeler, camiada da endişeye yol açtı. Bir çok taraftar, forum sitelerinde yazdıkları açıklamalarla artık karşılıklı söz sataşmalarının sona ermesini ve takımın lige konsantre olmasını istedi. Bu arada Gineli futbolcu İbrahima Yattara'nın Katar kulübüyle resmi sözleşme imzalanana kadar takımdan ayrı olarak çalışmalarını sürdüreceği açıklandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler