Yat Limanı Trabzonspor’un

2003 yılında inşaatı biten, tam faaliyete geçebilmesi için gerekli alt ve üst yapı inşaatının yap-işlet-devret modeliyle gerçekleştirilmesi gereken ve bu güne kadar herhangi bir kuruluşa devredilemediği için atıl bir vaziyette duran Yat Limanı, Vali Nuri

Yat Limanı Trabzonspor’un
2003 yılında inşaatı biten, tam faaliyete geçebilmesi için gerekli alt ve üst yapı inşaatının yap-işlet-devret modeliyle gerçekleştirilmesi gereken ve bu güne kadar herhangi bir kuruluşa devredilemediği için atıl bir vaziyette duran Yat Limanı, Vali Nuri Okutan'ın girişimleri sonucu Trabzonspor'a kazandırılıyor.

Trabzon Valiliği 04.07.2008 tarihli yazısıyla Ulaştırma Bakanlığı'ndan Yat Limanı'nın devri için talepte bulunmuş, bakanlıkta bu isteği olumlu karşılayarak limanın Trabzon Valiliği'ne devrini uygun görmüştür.

Bugün (05.12.2008) Yat Limanı'nda (Marina) incelemede bulunan Vali Nuri Okutan, yapıldığı günden beri atıl durumda bekleyen Yat Limanı'nı Trabzonspor'a kazandırmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade ederek, “Yat Limanı'nın atıl durumda olması geldiğim günden beri beni rahatsız ediyordu. Ulaştırma Bakanlığı'na limanın Valiliğimize devredilmesi için talepte bulunduk. Teklifimiz uygun görüldü. Bizde Yat Limanı'nı Trabzonsporumuza kazandırdık. Çok mutlu oldum. Başta Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım ve Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak olmak üzere tüm bakanlık yetkililerine teşekkür ediyorum.” dedi.

Devir teslim işlemleri yapıldıktan sonra tesisin alt ve üst yapısının tamamlanarak işletilmesi için Trabzonspor'a kiralanacağını ifade eden Vali Okutan, kiralama işlemlerinin tamamlanmasının ardından devir teslim töreninde binlerce kişinin katılımıyla hamsi şöleni yapacaklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler