Yargıtay onadı yönetim direniyor!

 Trabzonspor Kulübü'nün avukatı Fuat Göktaş, Yargıtayın, Trabzonspor Yönetim Kurulu'nun görev süresinin 2 yıl daha uzatılmasına ilişkin genel kurul kararını iptal eden yerel mahkeme kararını onadığını bildirdi. Göktaş,yaptığı açıklamada, Trabzonspor'un 25

Yargıtay onadı yönetim direniyor!
 Trabzonspor Kulübü'nün avukatı Fuat Göktaş, Yargıtayın, Trabzonspor Yönetim Kurulu'nun görev süresinin 2 yıl daha uzatılmasına ilişkin genel kurul kararını iptal eden yerel mahkeme kararını onadığını bildirdi.
 
Göktaş,yaptığı açıklamada, Trabzonspor'un 25-26 Mayıs 2013 tarihlerinde Trabzon 19 Mayıs Spor Salonu'ndaki Olağanüstü Genel Kurulu'nda, yönetim kurulunun görev süresini belirleyen 68. maddeye "Yönetim kurulunun görev süresine bir defaya mahsus olmak üzere 2 yıl eklenir" şeklinde geçici maddenin eklenerek yeni yönetimin görev süresinin 6 aydan 2 yıl 6 aya çıkarıldığını hatırlattı.
 
Trabzonspor Kulübü üyeleri Recep Bakırtaş ile Ali Sait Yılmaz'ın da bunun üzerine mahkemeye başvurarak, olağanüstü kongrede, tüzük değişikliğine ilişkin alınan Genel Kurul kararlarının, yasaya ve tüzüğe aykırı olduğu iddiasıyla iptalini istediğini aktaran Göktaş,  buna ilişkin açılan davaya bakan Trabzon 1. Asliye Hukuk Mahkemesinin,  Trabzonspor Yönetim Kurulu'nun görev süresinin 2 yıl daha uzatılmasına ilişkin genel kurul kararını iptal ettiğini söyledi.
 
-  "Herhangi bir kongre süreci şu aşamada yok"
 
Yerel mahkemenin söz konusu kararın Yargıtaya taşındığını dile getiren Göktaş, Yargıtayın da Trabzon 1. Asliye Hukuk Mahkemesinin verdiği kararı onadığını ifade etti.
 
Göktaş, Yargıtay kararının Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi (UYAP) üzerinden öğrendiklerini belirterek, "Şimdi bu kararın kulübe posta süreci olacak. Onun ardından da hukuk genel kuruluna başvuracağız. Bu durum da 15 günlük bir süreci kapsıyor" dedi.
 
Hukukçular olarak söz konusu kararın hukuka uygun olmadığı görüşünde olduklarını anlatan Göktaş, "Bu görüşümüzü yöneticilere bildirdik. Trabzonspor Kulübü Başkanımızdan görüş aldıktan sonra hukuki karar düzeltme hakkımızı kullanmayı düşünüyoruz. Herhangi bir kongre süreci şu aşamada yok" ifadesini kullandı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor