Yanal'dan çarpıcı açıklamalar

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal Antalyaspor maçının bu sezon oynadığımız en yüksek tempolu maçlardan birisi olduğunu vurgulayarak, '' Oyuncularımı kutluyorum. Ayrıca taraftarlarımızda çok güzel bir atmosfer yarattılar” dedi. Bu tür maçları çok oy

Yanal'dan çarpıcı açıklamalar
Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal Antalyaspor maçının bu sezon oynadığımız en yüksek tempolu maçlardan birisi olduğunu vurgulayarak, '' Oyuncularımı kutluyorum. Ayrıca taraftarlarımızda çok güzel bir atmosfer yarattılar” dedi.

Bu tür maçları çok oynayacaklarını ifade eden Yanal, ''Zirve yarışında beraber yarıştığımız takımların performanslarını değerlendirecek olursak, Türkiye'de futbol eşit mücadele şeklini alıyor. Artık herkes herkesten puan alabilecek durumda. Trabzonspor burada oyunuyla da öne çıkıp rakiplerine üstük gayreti kurma anlayışı içinde olduğunu gösteriyor. Antalyaspor maçı bunun en güzel kanıtıydı. Takımımızı şu anda bulunduğu moralle önümüzdeki maçlara hazırlanacağız. Önümüzde çok uzun bir maraton var” diye konuştu.



Şampiyonluğun uzun bir süreç olduğunu dile getiren Yanal, “Biz oyuncu kadromuzu şekillendirirken katkılar sağlayacak futbolcuları da yaratmak istiyoruz. Trabzon'un önemli bir karakteri var. Trabzonspor'u destekleyen taraftarlar futbolu çok iyi analiz ediyorlar. Oyundan keyif alıyorlar. Biz de onlara göre maçlar oynamaya çalışıyoruz. Antalyaspor maçı o bağlamda önemli bir referans. Bundan sonraki maçlarda da aynı tempoyu taraftarlarımıza sunmaya çalışacağız. Rakipler oyunu yavaşlatacak, kapanacak. Biz de kilidi açmak için uğraşacağız” yorumunu yaptı.

Tayfun'un çok demoralize olduğunu ve bu nedenle kendisini kenara aldığını belirten Yanal, “Taraftarların ona bir tepkisi vardı. Bu gibi ufak tefek şeyleri aşmamız gerekiyor. Tayfun bizim yetiştirdiğimiz önemli bir futbolcu. Trabzonspor önemli değerlerle dünya futboluna katkısını devam ettirmekte. Burası evrensel bir camia. En son Fatih Tekke, Gökdeniz Karadeniz, şu anda İbrahima Yattara, daha önce Stepanov gibi oyuncuları üreterek dünya futboluyla paylaştı. Biz oyuncularımızı desteklerken daha duyarlı davranmalı, futbolcularımız da duygusal yapıdan çıkması gerekiyor. Trabzon'da çok güzel şeyler yapılıyor. Geçtiğimiz günlerde bir taraftarın yaptığı çirkin hareketi bütün taraftarlar protesto ederek dışarı attı. Bu takım hepimizin. Tribünden küfrederek performansı arttıramazsınız. Performans Antalyaspor maçındaki gibi destekle olur. Taraftarlarımız kazanmamızda önemli destek verdiler. Bu desteği arttırmamız gerekiyor” ifadesini kullandı.

Yanal sözlerini şöyle sürdürdü: ''Hüseyin'e bundan önce kızıyorlardı şimdi ise seviyorlar. Bundan sonrada sevmeye devam edecekler. Kaptanımızın gösterdiği bu performans daha önceki yıllarda milli takımlarda ödüllendirilmişti. Trabzonspor'un yetiştirdiği öz değeri olarak bazı hakları almış olması gerekiyor. Belki çok sıkıntılar çekti. Ama bugün organize bir takım olduğunda Hüseyin de onların arasında sivrilen bir oyuncu haline geldi. Bir gün kafası yarılır, bir gün kafası şişer, kaşı yarılır. Bunu yapabilecek kaç tane oyuncu var. Ben Hüseyin'e teşekkür ediyorum. Hüseyin ve Tayfun Trabzonsporlular. İnsanlar kendi çocuklarını hançerlemesinler”

Yanal, Yatara konusundaki görüşlerini de, ''Trabzonspor'a ilk geldiğimizde İbrahima Yattara ile birlikte takımın vizyonunu çizmiştik. Trabzonspor bir vizyon peşinde. Artık zirveye oynayacak. Yaşadığı başarıları şampiyonlukla ödüllendirilecek, Avrupa'ya çıkacaktı. Yönetim de risk alarak bu projeyi uygulamaya koydu. Yattara ile yaptığımız tüm toplantılarda onun bu vizyona uygun davranarak takımı başarıya taşımakta yararlı bir oyuncu olduğunu düşünerek yeni bir kontrat yaptık ve bu yolda birlikte yürümeye başladık. Yattara bence Katar kulübüyle anlaşarak kolayı seçti. Ona çizdiğimiz vizyonda asla böyle birşey yoktu. Keşke daha az paraya Roma'ya gitseydi. İbrahima Yattara'nın futbol kariyeri büyük ihtimalle birkaç yıl içinde sona erecektir. Oradan alacağı parayla rahatına bakacaktır artık. Böyle düşünen bir oyuncunun da zaten bize faydası olmazdı'' ifadeleriyle dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler