Yanal zincirleri kıracak mı?

Antrenörlük hayatında Beşiktaş'a karşı 17 maçta sadece 3 galibiyet alabilen Ersun Yanal, geçtiğimiz sezon Trabzonspor'un başında Beşiktaş'a karşı yaşadığı 3-0'lık mağlubiyetin rövanşını almayı amaçlıyor. Trabzonspor'da Beşiktaş maçının önemi Teknik Direkt

Yanal zincirleri kıracak mı?

Antrenörlük hayatında Beşiktaş'a karşı 17 maçta sadece 3 galibiyet alabilen Ersun Yanal, geçtiğimiz sezon Trabzonspor'un başında Beşiktaş'a karşı yaşadığı 3-0'lık mağlubiyetin rövanşını almayı amaçlıyor.


Trabzonspor'da Beşiktaş maçının önemi Teknik Direktör Ersun Yanal için oldukça fazla. Bugüne kadar çalıştırdığı Denizlispor, Ankaragücü, Gençlerbirliği, Manisaspor ve Trabzonspor'un başında, Beşiktaş'a karşı toplam 17 maça çıkan Yanal, bu maçlardan sadece 3 galibiyet ve 3 beraberlik elde ederken, 11 maçta ise sahadan boynu bükük ayrıldı.

Yanal, bordo - mavili takımın başındayken geçen yıl Beşiktaş'a karşı aldığı 3 - 0'lık mağlubiyeti ise unutamıyor. Bu sezon takımından oldukça umutlu olan Yanal, Beşiktaş karşısında iyi bir galibiyet alarak, hem kendi şansızlığını kırmak hem de camianın güvenini kazanmak istiyor.

YATTARA ÇOK HIRSLI

Beşiktaş maçı öncesi ciddi bir sakatlık yaşamasına rağmen, titiz bir çalışmanın ardından sakatlığı büyük ölçüde geçen Gineli futbolcu İbrahima Yattara'nın, derbi maçta sahada olması bekleniyor. Kulüp doktorlarının resmen, 'Yattara oynayacak' şeklinde açıklama yapmadan kaçınmasına rağmen, Gineli futbolcunun topla çalışmaya başlaması ve takımla birlikte idmanlara çıkması Beşiktaş maçında sahada olma ihtimalini artırıyor. Yattara'nın sakatlığında Isaac'ı bu mevkiye hazırlayan Yanal'ın, Gineli futbolcuyu riske etmeyebileceği iddia edildi.

YANAL: "BEŞİKTAŞ MAÇI BİZİM İÇİN OLDUKÇA ÖNEMLİ"

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Beşiktaş maçından üç puanla ayrılacaklarına inandığını ifade ederek, "Lige verilen arada her ne kadar milli futbolcularımızdan yoksun olsak ta, iyi çalışma fırsatı bulduk. Ligin ilk iki maçında aldığımız 6 puan, bu maçın önemini iki kat daha artırdı.

Avni Aker'de taraftarlarımıza güzel bir galibiyet armağan etmek istiyoruz. Biz hedefleri bulunan bir takımız. Elbette zaman zaman sorunlarla karşılaşacağız. Bunlarla baş etmek zorundayız. Futbolda bazen iyi oyun oynamadan da sonuç almak önemlidir. Ama biz her ikisini de başaran bir takım olmak istiyoruz. Bundan önceki maçlarda görev verdiğimiz yeni transferlerimizin takıma katkılarından memnunuz.

Onların daha iyi performansla, hem Trabzon hem de Türk futboluna büyük katkılar yapmalarını bekliyoruz. Daha yolun başındayız. Bu uzun yolda performansı kademeli olarak arttırmak hepimizin görevi. Trabzonspor her koşulda maç kazanabilecek oyun yapısı ve oyunculara sahip olmalıdır" şeklinde konuştu.

Trabzonspor'da Teknik Direktör Ersun Yanal'ın, Beşiktaş maçında son Ankaragücü maçındaki kadroyu bozmaması bekleniyor. Kalede Tolga'ya şans vermesi beklenen Yanal'ın savunmada Serkan, Song, Egemen, Cale, orta saha da Selçuk, Hüseyin, Colman üçlüsünü oynatacağı sanılıyor. Yattara'nın durumu hakkındaki son kararını maç saatinde verecek olan Yanal, bu mevki için Isaac ve Barış'ı da hazır bulunduruyor. Yanal'ın gol yollarındaki silahları ise Gökhan ve Umut olacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor