Yanal ve Benitez buluşması

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal ile Napoli Teknik Direktörü Rafael Benitez 11 yıllık bir aranın ardından yeniden karşı karşıya gelecekler.UEFA Avrupa Ligi 2. Tur ilk maçında yarın Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda saat 19.00'da karşılaşacak Trabzons

Yanal ve Benitez buluşması

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal ile Napoli Teknik Direktörü Rafael Benitez 11 yıllık bir aranın ardından yeniden karşı karşıya gelecekler.

UEFA Avrupa Ligi 2. Tur ilk maçında yarın Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda saat 19.00'da karşılaşacak Trabzonspor ile Napoli takımlarının teknik direktörleri, 11 yıllık bir aradan sonra bu kez farklı takımların başında karşı karşıya gelecekler. Napoli’nin teknik direktörü Rafael Benitez, 2003-2004’te Valencia’yı UEFA Avrupa Ligi’nde şampiyon yaparken tek mağlubiyetini Yanal’lı Gençlerbirliği’ne karşı almıştı.

2003-2004 sezonunda UEFA Avrupa Ligi 3. Turu'nda Beşiktaş’ı 3-2 ve 2-0’lık sonuçlarla eleyen Valencia 4. turda o dönem Ersun Yanal’ın çalıştırdığı Gençlerbirliği ile eşleşti. Gençlerbirliği, 11 Mart 2004’te Ankara’da oynanan karşılaşmanın 12. dakikasında Daems’in penaltı golüyle Rafa Benitez’li Valencia’yı yendi. 25 Mart’taki rövanşta Mesta’nın golüyle normal süre Valencia’nın 1-0 üstünlüğüyle tamamlanınca uzatmaya geçildi. 94’te Vicente’nin golüyle İspanyol ekibi zar zor tur atlamıştı. Çeyrek finalde Bordeaux, yarı finalde ise Villarreal’i eleyen Valencia, finalde Marsilya’yı da 2-0 mağlup ederek UEFA Avrupa Ligi şampiyonu oldu. Söz konusu dönemde İspanyol ekibinin başında bulunan ve şampiyonluk yaşayan Benitez, 13 maçta 10 galibiyet, 2 beraberlik alırken, sadece Ersun Yanal’lı Gençlerbirliği’ne kaybetmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor