Yanal tahtını sağlama aldı

Süper Lig'de 9. haftayı İstanbul devlerinin önünde lider olarak tamamlayan Trabzonspor'un başarısının altında birçok etken yatıyor. Bunların en belirgin olanı ise kadro bazındaki gelişmeler olarak gözüküyor. Trabzonspor'un şampiyonluk yolundaki rakiplerin

Yanal tahtını sağlama aldı

Süper Lig'de 9. haftayı İstanbul devlerinin önünde lider olarak tamamlayan Trabzonspor'un başarısının altında birçok etken yatıyor. Bunların en belirgin olanı ise kadro bazındaki gelişmeler olarak gözüküyor.

Trabzonspor'un şampiyonluk yolundaki rakiplerinden özellikle Galatasaray ve Fenerbahçe sakatlıklar sebebiyle büyük sorun yaşarken, Bordo-Mavililer şimdiye kadar bu açıdan sıkıntı tatmadı. Kısa bir süre önce Genel Sekreter Dr. Hasan Yener'in, “Ersun hoca bizim için şans. Onun çalışma sistemi sayesinde şimdiye kadar idman sakatlığı yaşamadık” sözleri de yönetimin Yanal'dan memnuniyetinin göstergesiydi.

Trabzonspor'da teknik heyetin bir başka avantajı da ideal kadronun çok kısa bir sürede yakalanmasıydı. Rakiplerden Galatasaray ile Fenerbahçe sakatlıklar, Beşiktaş da teknik adam değişiklikleri ve benzer problemler nedeniyle değişken bir kadroyla yola devam ediyor.

Geride kalan 9 haftada Trabzonspor'un hocası Yanal, sadece 19 kişilik bir ekiple mücadele verirken, ideal düzeni geçen haftaki cezalar nedeniyle bozdu. Bu 19 kişi içinde Adnan 4, Giray 90, Ferhat 16, Ceyhun ise 47 dakika şans buldu. Beşiktaş'ta 21, Galatasaray'da 23, Fenerbahçe'de ise 24 futbolcu kadroya girdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor