Yanal isminin tartışılması yanlış

Anadolu'dan ilk şampiyon takımı çıkartan, Trabzonspor'da 4 kez şampiyonluk yaşayan efsane teknik direktör Ahmet Suat Özyazıcı, bordo-mavili takımın şampiyonluk şansı devam ederken, teknik direktör Ersun Yanal'ın isminin tartışılmasını doğru bulmadığını sö

Yanal isminin tartışılması yanlış

Anadolu'dan ilk şampiyon takımı çıkartan, Trabzonspor'da 4 kez şampiyonluk yaşayan efsane teknik direktör Ahmet Suat Özyazıcı, bordo-mavili takımın şampiyonluk şansı devam ederken, teknik direktör Ersun Yanal'ın isminin tartışılmasını doğru bulmadığını söyledi. Özyazıcı, Türkiye'de istenen futbolun oynanmadığını zirvede yer alan ve kümede kalma mücadelesi veren takımlar arasında büyük bir fark olmadığını belirtti.

Anadolu'dan ilk şampiyon takımı çıkartarak tarihe geçen Trabzonspor'da ise 4 kez şampiyonluk sevinci yaşayan efsane teknik adam Ahmet Suat Özyazıcı, Türkiye'de istenen futbolun oynanmadığını belirterek, "Bu hafta şampiyonluğa oynayan takımlar puan kaybetti. Düşmeye oynayan takımlar puan kazandı. Lig beni tatmin etmiyor. Türkiye'de istenen futbol oynanmıyor. Şampiyon adayı olan takımlar da oynamıyor. Zirvede olan takımlarla kümede kalma mücadelesi veren takımlar arasında da büyük bir fark yok. Biraz gününde olan, biraz canla başla oynayan takımlar üsteki takımları yenebiliyorlar. Eskiden Trabzon'a gelen takımlar, '3-5 yemeyelim de az farklı mağlup olalım, başarılıyız' diyorlardı. Galatasaray'a, Beşiktaş ve Fenerbahçe'ye gidenler de aynıydı. Ama şimdi o kalktı aradan, herkes her sahada galibiyet için oynuyor. Anadolu'dan gelen bir takım rahat bir şekilde Galatasaray'a kafa tutuyor ve galip geliyor" dedi.

"ERSUN YANAL'IN TARTIŞILMASI YANLIŞ"

Son günlerde Trabzonspor'da tartışılan isim haline gelen Trabzonspor teknik direktörü Ersun Yanal'ın tartışılmasını doğru bulmadığını belirten Özyazıcı, "Bana göre Ersun Yanal'ın tartışılması yanlıştır. Henüz her şey bitmiş değildir. Trabzonspor şampiyonlukta halen daha en iddialı takımların başında geliyor. Takımlar arasında büyük bir puan farkı yok. Telafi edilebilir puan farkları var arada, bazı şeyleri anlamıyorum artık. Bizim olduğumuz dönemlerde Trabzonspor 8. ve 10. sırada da olsa halk yine

takımın peşindeydi. Şimdi ise 2. sıradan 3. sıraya düşüyor. Kıyamet kopuyor. Bizden aşağıda ise 15 takım var. Bu çok yanlış bir şey" diye konuştu.

"TÜRKİYE'DE TEKNİK ADAM YETERSİZLİĞİ YOK"

"Türkiye'de teknik adam yetersizliği diye bir şeyi kabul etmiyorum" diyen Özyazıcı, "Çünkü her sene yüzlerce kurslar açılıyor. Genç arkadaşlarımız mesleğe atılıyor, ama malesef çalışma imkanı bulamıyorlar. Diplomalarını alıyorlar, teorik olarak pratik olarak girdikleri sınavları kazanıyorlar, ama takımlar da çalışma şansı kalmıyor. Bu da takımlarda çalışan teknik adamların da kıyımına neden oluyor. Zaten Turkcell Süper Lig'de 3-5 tane antrenör çalışıyor. Yabancı teknik adam sağlam mukaveli yapıyor. Türk

antrenörler ise o şansa sahip değiller. Ligde bir takım çalıştırayım da fazla şart ortaya koymayayım diyorlar ya da bizim yakışmaz biz Türk'üz bizi beğenmedikleri yerde biz yokuz diyorlar" ifadelerini kullandı.

"TRABZONSPOR MÜCADELE EDEREK KAZANAN BİR TAKIM"

Ahmet Suat Özyazıcı, Trabzonspor'un genel yapısına bakıldığında mücadele ederek kazanan bir takım olduğunu belirterek, "Bazı takımlarda var ki futbol oynayarak maç kazanıyor. Trabzonspor bana göre rakibe futbol oynatmayarak kazanıyor. Trabzonspor kazandığı maçta da kaybettiği maçta da aynı oyunu oynuyor. Ama birinde kazanıyor, birinde kaybediyor. Bu sezon birkaç tane iyi maçını izledik.Trabzonspor bizim istediğimiz gibi değil. Ancak Trabzonspor böyle de diğer takımlar çok mu iyi? Onlar da çok kötü

oynuyor. Bizim rakibimiz olan Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş da kötü oynuyor. Siyah-beyazlı takım biraz daha iyi mücadele ediyor ve bir yerlere kadar geldi. Diğer takımlardan daha iyi gidiyor. Sivasspor'da da Bülent Uygun çok iyi gidiyor" dedi.

Sürekli eleştirilen golcü oyuncular Gökhan Ünal ve Umut Bulut konusuna da değinen Ahmet Suat Özyazıcı, "Takımda başka da golcü yok. Onlardan vazgeçemezsiniz. Oyun düzeni olarak ise birbirinden farklı oyun düzeni yok. Trabzonspor'un oyun düzeni belli. Trabzonspor iki forvet bir sağ açık ile oynuyor. Sol açıkla demiyorum. Zaten bu kadroyla da farklı oynanmaz" diye konuştu.

"DÜNYAYI YENİDEN KEŞFETMEYE GEREK YOK"

Hücum yapan takımın geniş oynaması gerektiğini belirten Özyazıcı, "Hücum yapan takımın forvetinin hareketli olması lazım. Hücum yapan takımın forvetinde oynayan adamların kafa ve ayakla kaleye şut atması lazım. Hücum yapan takımın ekstradan orta sahadan da golcülerinin çıkıp uzak mesafeli vuruşlarla gol yapması lazımdır. Bunu her zaman söylüyoruz. Dünyayı yeniden keşfetmenin gerek yok. Dünyada futbolu idare eden teorisyenler bir şablon çıkartmışlar ortaya hücumdaki prensipleri koymuşlar, müdafahadaki prensipleri koymuşlar. Siz Trabzonsporsanız, şampiyonluğa oynayan takımsanız, 3 puana oynamanız gerekiyor. Düşme hattındaki bir takımsanız 1 puana oynamanız gerekiyor. O zaman müdafüha prensiplerini ön planda tutmanız gerekiyor. Ben o bakımdan diyorumki her zaman kenarları kullanamıyoruz. Ortadan olumlu derin top atamıyoruz. Bunlar yapılması gereken işlerdir, bunlar yapıldığı zaman gol atarız diye düşünüyorum. Ama hiçbir zaman demiyorumki takımın başındaki antrenör bu işi bilmiyor da yaptırmıyor. Eldeki oyuncular demek ki yapamıyor" dedi.

"ALANZİNHO'YA ZAMAN TANINMASI GEREKİR"

Devre arasında transfer edilen Alanzinho'dan çok şey beklemenin erken olduğunu belirten Ahmet Suat Özyazıcı, "Ondan çok şey beklemek erkendir. Ama bu kadar savaşan adamın içinde bir tane teknik adamın olması doğru mudur, yanlış mıdır, o tartışılır. Yetenekli ve genç bir futbolcu olduğuna inanıyorum. Bazen saha içinde yapmaması gereken hareketleri de yaptığına inanıyorum. Futbol tek başına oynanmıyor artık. O tek başına alacak, çalım atacak, kaleye şut atacak. Herhalde zaman içinde hocasının söylemleriyle

vazgeçecek bunlardan. Ama yeteneklerine baktığın zaman topla buluşması, topa hakim olması, iyi bir futbolcu olduğunu gösteriyor" şeklinde konuştu.

"FUTBOLCU SEZON SONU GELDİĞİ ZAMAN KONUŞUR"

Alanzinho'ya verilen ücretin dengeleri bozup bozmadığı şeklindeki söylemlere ise Özyacı, "Alanzinho'ya verdiğiniz para karşılığında, çok küçük paralar vererek oynattığınız oyuncu kadar oynamıyorsa o zaman dengeyi bozar. Büyük paralara aldığınız futbolcu o takım içinde gerçekten yıldız bir oyuncu gibi oynarsa, takımı kurtarmaya yönelik davranışlarda bulunuyorsa o zaman kimsenin sesi çıkmaz. Bugün ses çıkıyorsa maliyetine göre futbol oynamadıkları içindir. Bunun futbolcular arasında bir etki yapmaması gerekir. Herkes kalitesine göre değerlendirilir. Futbolcuların konuşma zamana mukavelesi bittiği zamandır. Başka zaman konuşmaları yanlış olur ve etik olmaz. Futbolcu saha da gösterdiği performans ile konuşacak, o zaman sezon sonunda yönetici peşine koşar mukavele yapalım diye" şeklinde cevap verdi.

"MİLLİ TAKIMI İSPANYA KARŞISINDA ŞANSLI GÖRÜYORUM"

Turkcell Süper Ligi'ndeki kalite düşüklüğünün Milli Takımı çok fazla etkilemeyeceğini belirten Özyazıcı, "Avrupa Liglerine bakıyorum. Onların da kalitesi çok yüksek değil. Milli Takım, ligdeki kalite düşüklüğünden şöyle etkilenebilir. Milli Takım genelde Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor'dan oluşuyor. Üst seviyede oynayan takımlardan oyuncu seçiliyor. Onlara baktığımız zaman da takımın yarısından fazlası yabancı futbolcudan oluşuyor. Örneğin Trabzonspor'da 6 tane yabancı futbolcu oynuyorsa

geri kalan 5 kişinin içinden Milli Takıma oyuncu seçmek durumundasınız. Tabiki bu da teknik direktör Fatih Terim'in işini güçleştiriyor. Milli Takımın İspanya karşısında şanslı görüyorum. Hiç kimse sahaya mağlup olmak için çıkmıyor. Bazen siz bir pozisyon bulursunuz. Gol yaparsınız. Bazen rakip 10 pozisyon bulur gol yapamaz ve maçı siz kazanırsınız. Hiçbir takım sahaya yenileyim diye çıkmaz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor