Viyana'da Türk Hırvat gerginliği

2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Türkiye ile Hırvatistan arasında bugün oynanacak çeyrek final maçı öncesi Türk ve Hırvat taraftarlar stat çevresinde toplanmaya başladı. Avusturya'nın başkenti Viyana'daki, karşılaşmanın oynanacağı Ernst Happel Stadı çev

Viyana'da Türk Hırvat gerginliği

2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Türkiye ile Hırvatistan arasında bugün oynanacak çeyrek final maçı öncesi Türk ve Hırvat taraftarlar stat çevresinde toplanmaya başladı.

Avusturya'nın başkenti Viyana'daki, karşılaşmanın oynanacağı Ernst Happel Stadı çevresinde toplanan Türk ve Hırvat taraftarlar, maçın havasına girmeye başladılar.

Bu arada zaman zaman, Hıvat ve Türk taraftarlar arasında istenmeyen olaylar da yaşandı. İki ülke taraftarları arasındaki gerginlik polis tarafından önlenirken, çoğu taraftar ise maçın keyfini şimdiden çıkarmaya başladılar.

BÜYÜK GÜN BUGÜN

Devlerin erken havlu attığı Euro 2008'de çeyrek finale kalmayı başaran ay yıldızlılar, bu akşam Viyana'da tarihi bir sınav verecek. Ernst Happel Stadı'nda saat 21.45'te başlayacak maçı İtalyan hakem Rosetti yönetecek.

A Milli Futbol Takımımız bu akşam tarihinin en önemli sınavlarından birini verecek. İsviçre'den aldığı çeyrek final vizesiyle Avusturya'nın başkenti Viyana'ya gelen ay yıldızlılar, Hırvatistan'ı da eleyerek 3. kez mücadele ettiği Avrupa Şampiyonası'nda ilk kez yarı finale adını yazdırmak istiyor. Ernst Happel Stadı'nda TSİ 21.45'te başlayacak maçı, İtalyan hakem Roberto Rosetti yönetecek.

Ay yıldızlı ekibimizde kaleci Volkan ve Aurelio kart cezalısı, Emre Güngör ve Servet Çetin ise sakat olduğu için forma giyemeyecek. Hırvatistan'da sakatlıkları nedeniyle turnuvaya veda eden Budan ve Knezevic yok.

Nasıl geldiler?

Türkiye, A Grubu'nda Portekiz'in ardından 6 puanla 2. sırada yer alarak çeyrek finale çıkarken, Hırvatistan ise B Grubu'ndaki 3 maçını da kazanarak, 9 puana ulaşan 3 ekip arasında yer aldı. İk maçında Portekiz'e 2-0 yenilen ay yıldızlılar, İsviçre'yi 2-1, Çek Cumhuriyeti'ni de 3-2 yendi. Hırvatistan ise Almanya'yı 2-1, Avusturya ve Polonya'yı 1-0'lık skorlarla yenmeyi başardı.

TÜRKİYE: Rüştü, Hamit, Emre Aşık, Gökhan Zan, Hakan Balta, Sabri, Ayhan, Arda, Tuncay, Nihat, Semih

HIRVATİSTAN: Pletikosa, Corluka, R.Kovac, Simunic, Pranjic, Srna, N.Kovac, Modric, Kranjcar, Rakitic, Olic

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler