Vestel'den TS'ye Çirkin Tavır

Türkcell Süper Lig'in 4.haftasında 2-2 eşitlikle sonuçlanan Vestel Manisaspor – Galatasaray maçının ardından Vestel Manisaspor Kulüp Başkanı Haluk Çubukçu bir basın toplantısı düzenleyerek Vestel firmasının sponsorluktan çekildiğini açıkladı. Uzun zamanda

Vestel'den TS'ye Çirkin Tavır

Türkcell Süper Lig'in 4.haftasında 2-2 eşitlikle sonuçlanan Vestel Manisaspor – Galatasaray maçının ardından Vestel Manisaspor Kulüp Başkanı Haluk Çubukçu bir basın toplantısı düzenleyerek Vestel firmasının sponsorluktan çekildiğini açıkladı.

 

Uzun zamandan beri Manisaspor'un sponsorluğundan çekileceği yönünde açıklamalarda bulunan Vestel, verdiği kararda Trabzonspor düşmanlığını ön plana çıkartarak, Futbol Federasyonu'nun Trabzonspor-Sivasspor maçını tekrar oynanması yönündeki kararına tepki

olarak, Vestel Manisaspor'un sponsorluğundan çekildiğini açıkladı.

 

Vestel Manisaspor Başkanı'nın yaptığı açıklamada, kazandığı şampiyonluklar ve aldığı kupalarla adını Türk Futboluna altın harflerle yazdıran ve Türkiye'de ki 3 büyükler tabusunu 4 büyükler olarak değiştiren Trabzonspor'un bu başarıları da kasıtlı olarak görmezlikten gelinmiş ve bilinçli olarak şu ifadelere yer verilmiştir.” Maalesef 1 puanla yetinmek zorunda kaldık. Teknik ekibimizi kutluyoruz. Üç büyüklerden Bir tek Galatasaray'ı yenememiştik. İnşallah onu da yeneceğiz”

 

Ticaret hayatını Trabzon'da olgunlaştırarak bugün Dünya'nın en saygın kuruluşlarından birisi olan “Vestel” firmasının yönetim kurulu başkanı sayın, Ahmet Nafız  Zorlu'nun umuyoruz ki bu açıklamaların yapılmasından bilgisi yoktur ve yapılan bu yanlış açıklamaların düzeltilmesi için gereken çabayı gösterir.

 

Vestel Manisaspor Başkanı Haluk Çubukçu'nun Basın Açıklamasının tamamı şöyle:

 

Turkcell Süper Lig'in 4. haftasında 2-2 eşitlikle sonuçlanan Vestel Manisaspor - Galatasaray maçının ardından Vestel Manisaspor Kulüp Başkanı Haluk Çubukçu bir basın toplantısı düzenleyerek, Vestel firmasının sponsorluktan çekilme kararı aldığını açıkladı.
"Galatasaray'ı yenerek karşınıza çıkmak isterdik" diyerek sözlerine başlayan Çubukçu şunları söyledi:


"Maalesef 1 puanla yetinmek zorunda kaldık. Teknik ekibimizi kutluyoruz. Üç büyüklerden Bir tek Galatasaray'ı yenememiştik. İnşallah onu da yeneceğiz. Ancak bugün maalesef 1999-2000 sezonunda başlayan ve bugüne kadar devam eden Vestel sponsorluğunun son maçını oynadık. 3. Lig'den aldığımız takımı süper lige taşıdık. Çok güzel başarılar elde ettik. Ancak son gelişen olaylardan sonra 7 yıldır büyük bir hevesle sürdürdüğümüz sponsorluğu 29 Ağustos tarihi itibariyle bırakma kararı aldık. Maç nedeniyle bugün kararımızı açıklamayı uygun gördük. Ahbap-çavuş ilişkisiyle kirlenen futbol zihniyetine karşı daha fazla dayanamadık. Tertemiz bir sayfa için sponsorluktan çekiliyoruz. Temiz, adaletli, renklerin ve kişilerin hakim olmadığı, kavgacılara ödün vermeyen, her kulübe eşit mesafede bir federasyon istiyorduk. Ancak bunu hiçbir zaman göremedik. Yönetim kurulumuza olağanüstü kongre çağrısı yapılacak. Biz de yeni yönetimin oluşması için elimizden geleni yapacağız. Manisaspor'u kendi kaderine terk etmiyoruz. Kulüp yönetimleri gelip geçicidir. Ancak bu federasyonun 28 Ağustos tarihinde aldığı (Trabzonspor- Sivas maçının tekrar oynanması) karardan sonra devam etmemiz mümkün değildi. 28 Ağustos günü verilen bu karar bir kara lekedir. Geçen yıl Sakaryaspor maçında aleyhimize verilen kararla, 28 Ağustos günü verdikleri kararı mukayese edin. Her olayda FIFA kurallarını önümüze koyan federasyon malum olaylı maçta neden FIFA kurallarını uygulamadı. Adalet olmadığı için bu işi bıraktık."
"Federasyonun değişmesi durumunda Vestel'in tavrı değişir mi?" şeklindeki soruya "hayır" yanıtını veren Çubukçu sözlerini şöyle sürdürdü:
"Biz boyumuzun ölüsünü aldık, Türkiye'de bazı şeyler kolay kolay düzelmez. Kararımız kesin. Kulübü sıfır borçla yeni yönetime teslim edeceğiz. Maçta federayonu protesto amacıyla siyah mendil salladık. Demokratik bir hak idi bu. Keşke her statta protesto bu şekilde olsaydı. Türkiye'de hiçbir kulübe Vestel Şirketler Grubu kadar destek olan bir firma olmadı. Böyle bir sponsor kaybediliyorsa Türkiye düşünsün. Futbolu yönetenler bundan sonra ne yapar biz biliyoruz, ancak artık ilgilenmiyoruz. Ben geçen Perşembe günü istifamı ettim, ancak kararımı maç nedeniyle bugüne bıraktım."

Başkan Haluk Çubukçu son olarak, Hakan Balta konusunda Galatasaray'ın teklifte bulunduğunu, ancak henüz kesin bir anlaşma olmadığını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor