Ve Fikstür çekimi yapıldı

Süper Lig'de merakla beklenen fikstür çekimi gerçekleşiyor.Spor Toto Süper Lig'in fikstür çekimi bugün yapılıyor. Spor Toto Süper Lig'in yayıncı kuruluşu olan Lig TV'nin Ayazağa Cendere yolundaki merkez stüdyolarında saat 13.00'de başlayacak fikstür çekim

Ve Fikstür çekimi yapıldı

Süper Lig'de merakla beklenen fikstür çekimi gerçekleşiyor.

Spor Toto Süper Lig'in fikstür çekimi bugün yapılıyor. Spor Toto Süper Lig'in yayıncı kuruluşu olan Lig TV'nin Ayazağa Cendere yolundaki merkez stüdyolarında saat 13.00'de başlayacak fikstür çekimine Türkiye Futbol Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, Yönetim Kurulu üyeleri ile Spor Toto Süper Lig'de yer alan kulüplerin başkan ve yöneticileri katılacak.

Şampiyonlar Ligi'nden men edilen Fenerbahçe ise temsilci göndermeme karar almıştı.

İşte Süper Ligdeki eşleşmeler;

Bursaspor Kulübü'nü temsilen fikstür çekimine katılan İrfan Koç, "Türk futbolu yoğun bir süreçten geçiyor. Zor bir süreç bu anlamda fikstürün futbola hayırlı olmasını diliyoruz. İnsanlar neredeyse futboldan soğuma noktasına geldiler. İnşallah bunu değiştirmekte bizim elimizde. Ama ben şuna inanıyorumki seyirciler kesinlikle yeni fikstürle birlikte güzel bir futbolla yeniden eski günleri yaşayacak" dedi.

Samsunspor Başkanı Kazım Yılmaz, "5 yıl aradan sonra Süper Lig'e yeniden kavuşmak bizim için büyük bir mutluluk. Yeni transferler yaptık sabırsızlıkla bekliyoruz fikstür çekimini ve renkli bir sezon geçeceğine inanıyorum ben.

Biz Samsunspor olarak Play-Off'un bir süreç olduğunu biliyoruz. Denenmesi faydalıdır. Onun için kabul ettik TFF Başkanı Aydınlar'ın bize teklifi doğrultusunda" diye konuştu.

Antalyaspor Kulübü Başkanı Hasan Akıncıoğlu, "Hepimiz özledik artık futbol konuşmayı ve bu heyecanı yaşamayı. Geçtiğimiz süreç gerçekten çok üzüntü verici inşallah bugünden itibaren bunların hepsi geride kalır. Bizler de inşallah olması gereken ve yaşanması gerekenleri gerçek manada yaşarız" dedi.

Galatasaray İkinci Başkanı Ali Dürüst, "Biz endişelerimizi dile getirdik ama bazı yanlış anlaşılmalarda olabilir. Bizim amacımız bunun bir anönce çözümlenmesiydi. İnşallah en kısa sürede eskiye kavuşuruz. Takımda bir değişim var mühim olan o değişimden gelen arkadaşlarla uyumu sağlamak" ifadelerini kullandı.

Manisaspor Başkanı Kenan Yaralı, "Sıkıntı çekmeyeceğiz lige hazır bir ekibiz. Bana göre, ligde çatısını bozmayan tek ekiplerdeniz. Yenisezona yeni uygulamayla başlıyoruz hayırılısı olsun" dedi.

Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl, "Türkiye'de şuanda futbolda yaşanan olayları untup bütün takımlarımızın lige ve futbolla cevap vermek istiyoruz. Taraftarlarımıza yaşanan olayları unutturmak için elimizden gelen ne gerekiyorsa kulüp başkanları olarak bunu yapmalıyız. Bir kaç transfer yaptık katkı yaptık bizim inancımız bu ligde inşallah sezon sonunda başarılı şekilde çıkmak. Dünyada ilk veya son da değil Play-Off'u TFF uygun gördü. Biz de TFF'nin uygun gördüğü herşeyi uygun görüyoruz" dedi.

                 FİKSTÜR ÇEKİM TÖRENİ BAŞLADI


TFF Başkanvekili Göksel Gümüşdağ, "Yakından takip ettiğiniz üzere futbolumuzun içinde bulunduğu olağan üstü sürecin meyvesi olarak süpir ligi 9 Eylül'de başlatmayı uygun gördük. Herkesin şüphesiz hayalleri vardı. 29 Haziran'da göreve gelen biz TFF yönetimi olarak bizde tüm Türkiye gibi yeni bir döneme uyandık. Futbol konuşulmadı bu süreçte bu güzel oyun unutuldu.

Bu zorlu süreçte elini taşın altına koyması gerekenlerin eline taşı alarak bize attıklarını gördük. Ülke futbolunu 30-40 yıl önüne getiren UEFA kararlarından dolayı bizi eleştirenler anlayacaklardır. Ama biz yılmayacağız futbolumuzu düzlüğe çıkartacağız. Futbolun yeniden konuşulması içinde her türlü yenilği uygulayacağız. Play-Off sistemi bundan biri. Bu karara Süper Lig kulüpleri ve yayıncı kuruluş uygun gördü ve yeni sezonda uygulanma kararı alındı. 34 haftalık lider olarak bitirecek takım direk şampiyonlar ligine gidecektir. 2011-2012 Futbol sezonunun hayırlı olmasını diliyorum"dedi.

Spor Toto Teşkilat Başkanı Bekir Yunus Açar'ın konuşması sayfa 2'de  

 

Spor Toto Teşkilat Başkanı Bekir Yunus Açar, "Süper lige teşkilat olarak ismimizi vermekten her zaman mutluyum. 9 Eylül'de eminim daha güzel günler başlayacak. 2011-2012 Süper Lig'inin tüm kulüplere hayırlı olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

34 haflalık ligden sonra Play-Off uygulamasına geçilecek. 2011-2012'da 34 haftardan sonra Play of şampiyonluk gurubu oluşturulacak. Bunu birinci bitiren takım şampiyonlar ligine yada ön eleme gruplarına katılacak. Birinci olan takım Play-Off grubunu 1 yada 3. bitirdiğinde UEFA'da ön eleme hakkı kazanacak. Play-Off'u birinci bitiren takım şampiyon olacak ve şampiyonlar ligine direk gidecek.

İkinci olan takım şampiyonlar ligi ön elemesi oynayacak. 3. Olan takım UEFA avrupa ligi ön elemesi oynayacak.

Alfabetik sıraya göre fikstür çekiliyor. İlk Bursaspor...

Bursaspor 7 numara.

İkinci sırada Trabzonspor, Sadri Şener geldi fikstürü çekti. Trabzonspor'a kuradan 16 numara çıktı.

Büyükşehir Belediyespor 13 numara

Sivasspor 10 numara

Eskişehirspor 5 numara

Samsunspor 11 numara.

Gaziantepspor 2 numara.

Orduspor 18 numara.

Karabükspor 9 numara.

Mersin İdman Yurdu 4.

Kayserispor 8 numara.

Medical Park Antalyaspor 1 numara.

Manisaspor 15 numara.

Ankaragücü 3 numara.

Gençlerbirliği 12 numara.

Beşiktaş ve Galatasaray kulüp temsilcileri çağrılarak.

Beşiktaş 6 numara.

Galatasaray 14 numara.

Fenerbahçe 17 numara.

Trabzonspor'un ilk hafta rakibi Manisaspor oldu. Bordo-mavili ekibimiz ilk hafta Manisa deplasmanına gidecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor