Valilik'te spor gündemli toplantı

Toplantıda konuşan Vali Okutan, proje ile 40 bin öğrencinin yetenek tespitinden geçirilerek 2011 Olimpiyatları'na hazırlanmasının ve Trabzon'un sporun her alanında başarıyı yakalamasının amaçlandığını söyledi. Trabzon gençliğinin sadece futbolda değil spo

Valilik'te spor gündemli toplantı
Toplantıda konuşan Vali Okutan, proje ile 40 bin öğrencinin yetenek tespitinden geçirilerek 2011 Olimpiyatları'na hazırlanmasının ve Trabzon'un sporun her alanında başarıyı yakalamasının amaçlandığını söyledi.

Trabzon gençliğinin sadece futbolda değil sporun bütün dallarında başarılı olabileceğine inandığını ifade eden Vali Okutan, “Spor deyince futbol öne çıkıyor. Bu proje sporun her dalını kapsıyor. Gençlerimizi başarılı olabilecekleri spor branşlarına yönlendirerek arzulanan başarıyı yakalamayı hedefliyoruz.

Biz Trabzon gençliğinin sporun bütün alanlarında başarılı olabileceğine inanıyoruz. Geçmişte bunu başarmışlar, şimdide başarabilirler. İşte bizim amacımız bu proje ile var olan cevherleri ortaya çıkarmak, işlemek, yönlendirmek ve başarıya ulaşmasını sağlamaktır. Bu noktada kulüplerimize ve velilerimize büyük görevler düşüyor. Ben bize destek olan herkesten mevcut desteklerinin devamını diliyorum” dedi.

Sporda Yetenek Seçimi ve Spora Yönlendirme Projesi'nin Trabzon'un sanatsal, kültürel, estetik ve spor yönünü öne çıkarma gibi bir amacının da bulunduğunun altını çizen Vali Nuri Okutan, “Bu çerçevede bir dizi projeler uyguluyoruz, programlar yürütüyoruz. Bunlardan bir tanesi de Sporda Yetenek Seçimi ve Spora Yönlendirme Projesi.

Bu projenin benzerini musiki, resim ve tiyatro alanında da yapmak üzere çalışmalarımız sürüyor. Şuanda en önde giden ve Türkiye'de tek uygulanan proje bizim bu projemiz. 2011 Olimpiyatları bizim ilimizde yapılacak.

Orada hem ilimiz adına hem ülkemiz adına iyi bir çıkışa katkıda bulunmak istiyoruz. Bu çerçevede yaklaşık bir yıldır projenin uygulanmasını gözden geçirmek, yeni sezonda var olan eksiklerimizi belirlemek ve almamız gereken tedbirler hakkında toplantılar yapıyoruz.

Projenin gelecek dönemine ilişkin hususları gözden geçirip en iyi şekilde uygulamasını sağladıktan sonra 2011 Olimpiyatları'nda başarılı sonuçlarını görmek istiyoruz” diye konuştu.
Toplantıya Gençlik ve Spor İl Müdürü Şerif Özgür'ün yanı sıra ilgili daire amirleri katıldı.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler