Vali'den Sivasspor Açıklaması

Okutan, Trabzonspor-Sivasspor maçında yaşanan olaylara ilişkin Valilikte basın mensuplarına yaptığı açıklamada, lige iyi bir başlangıç yapılması için kulüp yöneticileri, emniyet yetkilileri ve tüm sorumlularla karşılaşma öncesi toplantılar yaptığını belir

Vali'den Sivasspor Açıklaması

Okutan, Trabzonspor-Sivasspor maçında yaşanan olaylara ilişkin Valilikte basın mensuplarına yaptığı açıklamada, lige iyi bir başlangıç yapılması için kulüp yöneticileri, emniyet yetkilileri ve tüm sorumlularla karşılaşma öncesi toplantılar yaptığını belirterek, ''Karşılaşma öncesi de alınan güvenlik önlemlerini bizzat yerinde inceledim. Güzel bir başlangıç yapmak istiyorduk. Her şey çok güzel gidiyordu. Ama son dakikada yaşanan olaylar hepimizi çok üzdü'' diye konuştu.

Karşılaşmanın bitmesini beklerken bu tür olayların yaşandığını ifade eden Okutan, ''Herkes maçın bitmesini bekliyordu. Hatta güvenlik güçleri gerek saha dışında, gerek saha içinde, gerekse yol güzergahında tüm güvenlik önlemlerini almıştı. Ama son saniyelerde bu olay yaşandı'' dedi.

Trabzon Valisi Okutan, olayla ilgili görüntülerin tüm detayıyla incelendiğini kaydederek, şunları söyledi:

''Olay anında ve görüntülerden tespit edilenler var. Savcılık da olayla ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Bu tür taşkınlık yapan arkadaşların daha önce de böyle olaylara karıştığı belirlendi. Bu konuda fazla konuşmak istemiyorum. Yetkililer en ince detayıyla çalışmalarını sürdürüyor'' diye konuştu.

Okutan, sahaya sadece taraftarın girdiğini söylemenin yanlış olacağını ifade ederek, ''Yaptığımız tespitlere göre bazı yedek oyuncuların ve yöneticilerin de sahada olduğunu tespit ettik. Bu da yanlış'' dedi.

Vali Okutan, karşılaşmada yaklaşık 600 özel güvenlik görevlisi ve polisin görev aldığını belirterek, ''Artık, 'polis ve jandarma güvenlikte işin içine girmeli mi girmemeli mi' diye bir karar vermeliyiz. Futbol bir şenliktir, herkesin bu şenlikte dostluk ve kardeşlik içinde hareket etmesi gerekir'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor