Vahid Halilhodzic'den krizinin tüm detayları burada

Trabzonspor’dan flaş Yanal açıklamasıTrabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, teknik direktör Vahid Halilhodzic’in görevine son verilerek yerine takımın başına Ersun Yanal’ın getirileceği ile ilgili basında çıkan haberlerle ilgili olarak “Hoca ta

Vahid Halilhodzic'den krizinin tüm detayları burada

Trabzonspor’dan flaş Yanal açıklaması

Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, teknik direktör Vahid Halilhodzic’in görevine son verilerek yerine takımın başına Ersun Yanal’ın getirileceği ile ilgili basında çıkan haberlerle ilgili olarak “Hoca takımın başında. Konuşacak bir şey yok” dedi.

Torku Konyaspor ile yarın oynanacak karşılaşmayı izlemek üzere bugün havayolu ile Trabzon’a gelen Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, havalimanında basın mensuplarına açıklama yapmaktan kaçındı. Hacıosmanoğlu, her zaman olduğu gibi maçı tribünden izlemek üzere Trabzon’a geldiğini söyledi. Hacıosmanoğlu, teknik direktör Vahid Halilhodzic’in görevine son verilerek yerine Ersun Yanal’ın getirileceği ile ilgili basında çıkan haberlerin kendisine sorulması üzerine “Hoca takımın başında. Konuşacak bir şey yok” cevabını verdi.

Hacıosmanoğlu’nun bugün Yönetim Kurulu üyeleri ile Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde bir araya geleceği öğrenildi.

Halilhodzic görüşme masasında

Trabzonspor Yönetim Kurulu toplantısı'nda, yönetim kurulu üyelerinin başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'na teknik direktör görüşmeleri konusunda tam yetki verdiği bildirildi.

İstanbul'dan uçakla öğle saatlerinde Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'nun Trabzon'a gelmesiyle Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde başlayan ve yaklaşık 2 saat süren toplantıda, teknik heyet konusunun masaya yatırıldığı belirtildi.

Kulüp basın sözcüsü ve başkan yardımcısı Yakup Aslan, yaptığı açıklamada, toplantıda teknik heyet konusunda fikir alış verişi yaptıklarını belirterek, "Teknik direktör görüşmeleri konusunda yönetim kurulu olarak başkanımıza tam yetki verdik" dedi.

Vahid Halilhodziç ile görüşme kararı aldıklarını ifade eden Aslan, "Başkanımız, bu akşam Vahid hocayla bir araya gelecek. O görüşmenin ardından teknik heyet konusu netleşecek. Sonuca göre de başkanımız gelecek hoca konusunda acil görüşmelere başlayacak" diye konuştu.

Hacıosmanoğlu'nun teknik direktör Halilhodziç ile yapacağı görüşmede, Boşnak teknik adam ile yolların ayrılması halinde takıma gelecek en güçlü adayın Ersun Yanal olduğu öğrenildi.

Trabzonspor'da hoca krizi

Trabzonspor’da son 48 saatte nefesler tutulmuş durumda. Bordo Mavili camia gözlerini tesislerden çıkacak kritik toplantıya çevirmişken Hacıosmanoğlu’ndan bir açıklama geldi. Açıklamada “ Hoca Takımın Başında.” Mesajı veren Hacıosmanoğlu, Havalimanında tesislere giderek yaklaşık 2 saat süren bir toplantı yaptı.

Toplantı çok kritikti; Başkan toplantıda Halilhodzic, konusunda ısrar etse de camia bu durumdan memnun olmadığı diğer yöneticiler tarafından kendisine aktarıldı. Son dönemlerde Halilhodzic’in açıklamaları camiada iyice gerginlik yaşanmasına neden olmuştu. Başkan, Yönetime Halilhodzic konusunda son bir görüşme yaprak karar vermek istediğini aktardığı öğrenildi.

Eğer Hacıosmanoğlu, Halilhodzic ile olumsuz bir görüşme olursa yarın Avni Aker’de oynanacak Torku Konyaspor karşılaşmasında takımın başında Fatih kavlak yada Sadi Tekelioğlu’nun çıkacağı öğrenildi.

Trabzonspor'da yine aynı kriz

Trabzonspor’da son 2 yıl içerisinde ikinci kez bir antrenör krizi yaşanıyor. Trabzonspor’da teknik direktör Şenol Güneş henüz takımdan ayrılmamıştı ki Tolunay Kafkas, Trabzon’a gelerek 3,5 yıllık imzayı attı.

Şenol, Tolunay gerilimi 2012 – 2013 sezonunda kaldı derken hemen hemen aynı kriz 2014 – 2015 sezonunda tekrar baş gösterdi. Bu sefer aktörler farklı olsa da olay aynıydı. Halilhodzic, henüz gidip gitmeyeceği tartışılırken Ersun Yanal ismi gündemde bomba etkisi yarattı.

Yanal, “Halilhodzic takımın başındayken benim konuşmam yanlış olur.” Söylese de ibre ona kaymış durumda.

Akşam ki antrenmana hoca çıktı mı?

Trabzonspor’da antrenör krizi sürerken  Torku Konyaspor maçı hazırlıklarını 16.00’da yaptığı antrenmanla devam etti. Gözler bir manda Vahid Halilhodzic çevrildi camia antrenmana cıkacak mı diye merak ediyordu ki beklenen oldu. Halilhodzic, antrenmana cıktı. sakatlıkları bulunan Aykut ve Deniz koşu yaptı. Öte yandan antrenman sonrası Halilhodzic, Hacıosmanoğlu ile özel görüşmesi bekleniyor.

Vahid Halilhodzic'den tazminat şoku!

Trabzonspor’da antrenör krizi devam ediyor. Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ile Vahid Halilhodzic arasındaki görüşme şuanda tesislerde tüm hızıyla devam ettiği öğrenilirken ikili arasında tazminat krizi baş gösterdiği öğrenildi. Edinilen bilgiye göre; Halilhodzic tazminatının tamamını başkandan isteği öğrenildi. Bu duruma da Hacıosmanoğlu’nun karşı çıktığını bu sezon sonuna kadar olan alacaklarını vermek istediği öğrenildi.

DÜN NELER YAŞANMIŞTI

Yönetim Halilhodzic'i çizdi!

Trabzonspor’da yönetimin Vahid Halilhodzic’in kalmasından yana olmadığı öğrenildi.

Trabzonsporlu yöneticilerin Manisa’da oynanan Akhisar Belediyespor karşılaşması sonrası havaalanında Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ile ayaküstü yaptıkları görüşmede Vahid Halilhodzic ile Trabzonspor’un kanının uyuşmadığını belirterek, Boşnak Hocadan rahatsız olduklarını başkan İbrahim Hacıosmanoğlu’na ilettiler.

Trabzonspor yönetimindeki bazı yöneticilerin Teknik direktör konusunda Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu’ndan hamle bekledikleri belirtilirken Halilhodzic’in kredisinin tükendiğini dün oynanan Lokeren ve ligde pazar günü oynanacak Torku Konyaspor karşılaşmalarını Vahid Halilhodzic’in kazanması halinde bile bazı yönetim kurulu üyelerinin fikirlerinin Halilhodzic konusunda değişmeyeceği öğrenildi. Trabzonspor’un Teknik Direktör konusunda çok fazla alternatifinin bulunmadığı yönetim kurulundaki yöneticilerin Ersun Yanal isminde fikir birliğine vardıkları öğrenildi.

Trabzonspor taraftarlarının birçoğunun Halilhodzic’in gitmesi konusundaki düşüncelerine saygı duyduklarını belirten Bordo mavili yönetim, özellikle Boşnak hocanın açıklamalarından rahatsızlık duydukları ve Lokeren karşılaşmasına dakikalar kala Cardozo’nun kadroya dâhil edilmesi bardağı taşıran son damla oldu.

Bordo mavili yönetimde Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu’nun da katılacağı bir toplantı yapılacağı öğrenilirken teknik direktör konusu bu toplantıda karara bağlanacak.

Yanal'la bu iş olur!

Trabzonspor’da teknik direktör Vahid Halilhodzic ile aranan başarı sağlanamayınca yönetim daha önceden de bordo mavili ekibi çalıştıran Ersun Yanal’ı takımın başına getirmek üzere harekete geçti. Edinilen bilgiye göre de Yanal'la her konuda anlaşmaya varıldı.

Bordo mavili ekipte daha önce çalıştığı dönemde yaptırdığı transferler ve oynattığı futbolla beğeni kazanan Ersun Yanal’ın takımı toparlayabileceğine taraflı tarafsız  herkesin inancı tam. Trabzonspor’un yapısı gereği taraftarların herzaman beklentisi olan hücum futbolunu Türkiye’de en iyi oynatan teknik adamların başında olan Yanal’ın gençlere verdiği önem de herkes tarafından biliniyor. Yanal’ın gelişi ile birlikte eldeki güçlü kadrodan en iyi verim alınacağı konusunda hem fikir olunduğu dile getiriliyor

Öte yandan Türkiye’nin gündemini sarsan şike sürecinde Ersun Yanal’ın basına yansıyan açıklamalarında “2010-11 şampiyonu Trabzonspor’dur” demesi ve Fenerbahçe’ye geçmesinin ardından kendisine konu ile ilgili sorulan soruyu konumu itibariyle geçiştirerek tarafını belli etmişti.

Fotomaç gazetesi yazarı ve A Haber yorumcusu Turgay Demir'in 26 Mart 2013 tarihinde yayınlanan yazısında geçen paragraf  da Yanal’ın tutumunu gösterdi.

İşte Turgay Demir'in yazısındaki o kısım:

A Haber'de Artı Futbol'un bu haftaki konuğu Ersun hocaydı. Yanal, bizim Olcay Çakır'ın"Trabzon sizden sonra, kurduğunuz temeli sağlamlaştırıp şampiyon oldu" dedi, hoca onayladı. Reklam arasında "Hocam 2011'in şampiyonu Trabzon dediniz bu bir dil sürçmesi miydi?" diye sorunca "Hayır bilinçli söyledim" dedi. Ben de kutladım. Bir kez de buradan kutluyorum, ince hesap yapmadan gerçeğin altını çizdiği için. Helal olsun Ersun hoca. Türkiye'nin bildiği gerçekleri söyleyen futbol insanlarına en çok bugünlerde ihtiyacı var. Yüreğine sağlık.

Ersun Yanal Trabzon'da iddiası

Lig TV'nin iddiasına göre, Ersun Yanal Trabzonspor yönetimi ile görüşmek üzere Trabzon'da.

Son olarak Fenerbahçe'yi çalıştıran Ersun Yanal, bir süredir Trabzonspor'un gündemiydi. Bordo-Mavili ekipte Halilhodzic'in başarısız sonuçlarının ardından düğmeye basıldı. Yönetim, Ersun Yanal'ı takımın başına getirmek için girişimlere başladı. Ersun Yanal, kulüp başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ve CEO Burak Gürdal'la görüşmek için Trabzon'a geldi.

Bu iddia gündeme bomba düşerken bordo mavili kesimden bu iddiayı doğrulayan net bir açıklama henüz yapılmadı.

52 yaşındaki teknik adam, kariyeri boyunca 10 ayrı takım çalıştırdı. Bu takımlar arasında Denizlispor, Yeni Salihlispor, Ankaragücü, Gençlerbirliği, Türkiye Milli Takımı, Manisaspor, Trabzonspor, Eksişehirspor ve Fenerbahçe bulunuyor. Ersun Yanal, göreve gelirse Trabzonspor'u ikinci defa çalıştırmış olacak. Yanal, daha önce bu takımda 2007-2009 yılları arasında görev yapmıştı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor