Uzunay: Hakem tahriki mi?

Haber61.Net – Özel Haber - Trabzonspor yöneticisi Ali Uzunay Trabzonspor Fenerbahçe maçında yaşanan olaylarla ilgili Haber 61 TV’ye açıklamalarda bulundu.Uzunay, insanların abarttığı kadar bir olay olmadığını belirterek, “Forma konusunda bir tartışma yaşa

Uzunay: Hakem tahriki mi?

Haber61.Net – Özel Haber - Trabzonspor yöneticisi Ali Uzunay Trabzonspor Fenerbahçe maçında yaşanan olaylarla ilgili Haber 61 TV’ye açıklamalarda bulundu.

Uzunay, insanların abarttığı kadar bir olay olmadığını belirterek, “Forma konusunda bir tartışma yaşanmış ama herkes kendi işini yapma lazım ben olaya sonradan müdahale ettim. Bu kadar uğraşacak işimiz varken bunları konuşmaktan bile icap duyuyorum bunların bir an önce kapatılması lazım” dedi.

Taraftarların provoke edilip edilmediği yönünde sorulan bir soru üzerine Ali Uzunay, “Öyle düşünmek istemiyoruz. Hakem tahrik eder bir şey olur olaylar olur ama sanki daha başlangıçta oldu. Bu emniyetin işi bunlar araştırılıyor. Takım iyi oynuyor kazanacağımız bir maç ama kendi kendimizi sabote ediyoruz. Bu çok ağır bir iham olur. Emniyet bunu belgelerse o zaman olur ama bizim buradan provokasyon var dememiz doğru olmaz” ifadelerini kullandı.

Yönetici Uzunay taraftarın hiçbir zaman polisle karşı karşıya gelmediğini ifade ederek “Yapılan tahrikleri değerlendiriyorlar. Ama ne kadar güvenebilirsin bu federasyona. İnşallah en az ceza ile atlatırız. Trabzonspor taraftarı hiçbir zaman polisle karşı karşıya gelmemiştir. O insanların çatıda olmasının mantığını ben anlayamadım. Trabzonspor başkanı bu konuda ciddi bir çalışma yaptı. Başkan onlarla konuştu. Ama ne oldu da bu olaylar gerçekleşti bilmiyorum” dedi.

Ali Uzunay, Başkan Hacıosmanoğlu’nun gözlemcilerin yapılan tahrikleri gördüğü ve raporlarına yazacaklarını ifade ettikleri söylemleri üzerine “Ben o konuşmalar olduğunda orada değildim. Başkan bana o konuşmaları anlattı. Gözlemci bunları söylemiş, ama sonra inkâr etmiş” dedi.

 

Şampiyonluk kupasının Trabzon’a geleceğine inanıyormusunuz sorusu üzerien Uzunay, “Başkan her zaman burada başarısız olursak durmam dedi. Çalışmaların iyi boyutlara geldiğini görüyorum. İnşallah hakkımız olanı alacağız“ dedi.

Uzunay istifa eden yöneticiler hakkında sorulan bir soru üzerine “Bazen derler ya bir musibet bin nasihatten iyidir. Giden arkadaşlarımız oldu. Ama Trabzonspor’u bu durumda seçime götürmek ne kadar doğru. Biz başkanın arkasında daha kuvvetli duracağız. Belki de bu durum Trabzonspor’un da güçlü olmasını sağlayacak” dedi.

Trabzon Emniyeti’nin duyarlı davrandığını belirten Uzunay, “96 da saha içi güvenliği çok yoğundu. Dediler ki polisi içeriye yığıp taraftarı tahrik etmeyelim. Emniyet bu konuda duyarlı davrandı. Taraftarın üzerine fazla gitmedi. Yapılan tahriklerin en büyük nedeni Volkan’dır. Bülent yıldırım Volkan’a sarı vermeliydi. Kart gösterse oda daha dikkatli davranacaktı. Saha içinde futbolcular bir yerden bir yere koştuğunda kart görmesi gerekir. Ama hakem Volkan’a kart göstermedi. Olması gerekiyordu, oldu” dedi.

Ersun Yanal hakkında sorulan bir soru üzerine “Ersun yanal için rekoru kırdı diyorlar. Bu toprakların ekmeğini yiyen insanlar neden böyle şeyler yapıyorlar. Bunu da onların karakterine vermek lazım” ifadelerini kullandı.

Son olarak Trabzonspor için çalıştıklarını söyleyen Bordo mavili yönetici Uzunay, “Bizi sevmeye bilirsiniz ama şunu bilmeliyiz ki bize sallayan Trabzonspor’a sallıyor. Biz Trabzonspor’un hak ettiği yere gelmesi için çalışıyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor