Usta: “Başarısızlığın bir cezası olacaktır”

Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili İbrahim Usta, Türk futbolundaki bariz hakem hatalarının federasyonun gözünden kaçmadığını belirterek, “. Dünya’nın her yerinde başarının nasıl bir ödülü varsa başarısızlığın da bir cezası vardır. Bu böyle bilinmeli

Usta: “Başarısızlığın bir cezası olacaktır”

Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili İbrahim Usta, Türk futbolundaki bariz hakem hatalarının federasyonun gözünden kaçmadığını belirterek, “. Dünya’nın her yerinde başarının nasıl bir ödülü varsa başarısızlığın da bir cezası vardır. Bu böyle bilinmelidir” dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu da bu haftaki hakem hatalarından rahatsız oldu. Merkez Hakem Kurulu Başkanı Kuddusi Müftüoğlu ve ekibine olan güvenini vurgulayan TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve yönetim kurulu, hakem performanslarının artması için çeşitli çalışmalar yapacak. TFF Başkan Vekili İbrahim Usta, yönetim kurulu olarak konuyu yakından takip ettiklerini belirterek, “Türk futbolundaki bariz hakem hataları kamuoyunun gözünden kaçmadığı gibi TFF’ninde gözünden kaçmamıştır. Hakemlerimizin de insan olmasından mütevellit hataları elbette olacaktır. Ancak yönetim olarak temel anlayışımız bu hataları asgariye indirirken, maçlar sonrasında hakemlerin konuşulduğu bir lige izin vermemektir” dedi.

“SADECE HAKEMLER DEĞİL GÖZLEMCİLER DE DİKKATLİ OLMALIDIR”

Usta, açıklamalarını şöyle sürdürdü:
“Biliyoruz ki ülkelerin futbolu, futbolseverlerin futbolu konuştuklarında gelişir, hakemleri konuşursak futbol gelişmez. Dünya’nın her yerinde başarının nasıl bir ödülü varsa başarısızlığın da bir cezası vardır. Bu böyle bilinmelidir. Bu sadece hakemler açısından değil gözlemciler açısından da böyledir. Gözlemciler de daha dikkatli olmalıdır. Tüm Türkiye’nin ve futbol takımlarımızın bu konuda içi rahat olsun. Türkiye liglerinde hiçbir zaman eyyamcılığa fırsat verilmeyecektir.”

“TFF OLARAK NE YAPMAMIZ GEREKİYORSA YAPIYORUZ”

Usta, Türkiye Futbol Federasyonu’nun MHK ile koordineli ve uyumlu bir şekilde çalıştığını belirterek, “MHK’nin başında çok değerli bir isim var. Kendisine ve ekibine olan inancımız tam. Türkiye’de iyi olan, formda olan hakemler maç yönetecek. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Tabi ki hakemlerde insan, onlarda hata yapabilir ama bunun eyyam seviyesine çıkmasına izin vermeyiz. Çünkü tüm takımlarımız bizim için değerlidir. Biz hiçbir zaman, ‘Ne yapabiliriz?’ demedik. Biz TFF olarak ne yapmamız gerekiyorsa yapıyoruz. Bu konuda kimsenin gözü arkada olmasın” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor