Umut'a övgü dolu sözler

Fransa Birinci Ligi (Ligue 1) takımlarından Toulouse'un Trabzonspor'dan transfer ettiği milli futbolcu Umut Bulut, yeni takımının ligi ilk 5'te bitireceğini umduğunu söyledi.Umut Bulut, Ligue 1'in resmi internet sitesinde yayımlanan röportajında, Fransa'd

Umut'a övgü dolu sözler

Fransa Birinci Ligi (Ligue 1) takımlarından Toulouse'un Trabzonspor'dan transfer ettiği milli futbolcu Umut Bulut, yeni takımının ligi ilk 5'te bitireceğini umduğunu söyledi.

Umut Bulut, Ligue 1'in resmi internet sitesinde yayımlanan röportajında, Fransa'da mutlu olduğunu belirterek, ''Buraya 2 yıl önce gelmek istedim, ancak kulübüm izin vermedi. Bu kez anlaşma sağlandı. Geldiğimden beri her şey yolunda gidiyor. Ligde üst sıraları hedefleyen bir takımız'' dedi.

Sezona iyi başlangıç yaptıklarını söyleyen Umut, ''Umarım sezon bittiğinde de ilk 5'te oluruz. İlk 2'ye bile girebiliriz. İlk 2'ye girmek çok iyi olur, ancak ligi ilk 5'te bitirmek de mükemmel'' ifadesini kullandı.

8 haftada 2 gol atan Umut, ''Türkiye'de her sezon yaklaşık 15 gol atıyordum. Toulouse'da bu sayıyı artırmaya çalışacağım. Bu sezon 15 golden fazlasını atacağımı hissediyorum'' dedi.

Ligue 1'de 8 haftada 17 puan toplayan Toulouse; Paris Saint Germain ve Lyon'un ardından averajla 3. sırada yer alıyor.

-CASANOVA-Umut'un henüz formunun zirvesinde olmadığını söyleyen Toulouse Teknik Direktörü Alain Casanova da milli oyuncuyu övdü.

Umut'un her sezon 10-15 gol attığını ve yaklaşık 10 asist yaptığını belirten Casanova, ''Umut, ihtiyacımız olan oyuncu. Ancak sabırlı olmamız lazım. İlk kez yurt dışında oynuyor ve yeni bir çevreye uyum sağlaması lazım'' dedi.

Milli oyuncunun takım arkadaşı Cheick M'Bengue de ''Üst düzey futbolda insanlar oyuncuların performanslarını hemen ortaya koymasını istiyor. Onun için bu kolay değil, ancak uyum sağlamak için çok çaba sarf ediyor ve sahada çok çalışıyor. Performansının hak ettiği kadar gol attığını düşünmüyorum. Ona zaman vermeliyiz. Kulübün onu transfer etmesinin bir nedeni var. O kaliteli bir futbolcu. Bunu Türkiye'de gösterdi. Ligue 1 onun için zor olacak ama ben başarılı olacağını düşünüyorum'' diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler