Umut Bulut neler söyledi?

Trabzonspor’dan Fransa Birinci Lig takımlarından Toulouse’a transfer olan Umut Bulut bir spor sitesinin sorularını yanıtladı. İşte Umut’un röportajı;- Önümüzde 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası'na gitmemiz için kazanmamız gereken Almanya ve Azerbaycan maçlar

Umut Bulut neler söyledi?

Trabzonspor’dan Fransa Birinci Lig takımlarından Toulouse’a transfer olan Umut Bulut bir spor sitesinin sorularını yanıtladı. İşte Umut’un röportajı;

- Önümüzde 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası'na gitmemiz için kazanmamız gereken Almanya ve Azerbaycan maçları var. Takımın şu anki durumu nasıl, senin bu maçlarla ilgili düşüncelerin neler?

"İlk önce Almanya maçını düşünüyoruz. Bizim için kolay maç olmayacak ama puana ihtiyacı olan taraf biziz. İnşallah 3 puan alırız. Azerbaycan'ı da yenerek 6 puan alıp baraj hakkı oynamak istiyoruz. Avrupa şampiyonasını başta ben ve diğer takım arkadaşlarımız çok istiyor. Sonuçta o ambiyansı yaşamayı istiyoruz. Özellikle Arda olsun, Servet olsun bize EURO 2008 anılarını anlattıkça bu atmosferi yaşamayı daha çok istiyoruz."

- Almanya maçına artık çok az zaman kaldı. Milli Takım kampında hava nasıl, antrenmanlar nasıl geçiyor?

"Arkadaşlık ortamı olsun, takım ortamı olsun her şey dört dörtlük. Antrenmanlar da çok iyi geçiyor. Arkadaşlarla hep birlikteyiz. Sohbet ediyoruz çok güzel bir ortam var burada. İnşallah Avrupa Şampiyonasına gideriz ve başarılı oluruz. Eğer başarılı olursak da ben bu kadronun birkaç turnuva daha başarılı olacağına inanıyorum."

- Almanya maçında Mesut Özil, Milli Takım'ımıza karşı forma giyecek. Türkiye'de ilk kez seyircimiz karşısına çıkacak Mesut'un farklı duygular yaşayacağı kesin. Senin Mesut ile ilgili düşüncelerin neler?

"Mesut Türk kanı taşıyor, ama sonuçta Almanya milli takımını seçti. Ben ona saygı duyuyorum. Real Madrid'de oynadığı ve başarılı olduğu için, ben onun adına bir Türk olarak gurur duyuyorum. Her zaman da başarılı olmasını istiyorum. Sonuçta ne olursa olsun o da Türk bizim kardeşimiz. İnşallah Allah yolunu açık eder."

"TARAFTARIMIZIN DUALARINI BEKLİYORUZ"

- Milli Takım'da oyuncu seçimleri zamanında çok tartışıldı. Sen bu ligin en istikrarlı oyuncularından birisi olmana rağmen çağırılmadığın dönemler oldu. Avrupa'da forma giyen oyuncular senin kadar formda ve istikrarlı olmamasına rağmen Milli Takım'a çağrıldı. Avrupa'da futbol oynuyor olmanın Milli Takım'da oynamak için ekstra bir avantaj olduğunu düşünüyor musun. Zamanında kırgınlıklar yaşadın mı?

"Ben öncelikle şöyle şunu söylemek istiyorum. Geçen sene Trabzonspor'da forma giyerken Milli Takım'da oynama şansı yakaladım. 24 yaşında bir kez milli olmuştum ama daha sonra uzun süre çağrılmadım. Geçen sene Milli Takım'a çağrıldım. Bir buçuk yıldır da istikrarlı bir şekilde çağrılıyorum. Avrupa'daki futbolcuların biraz artısı var ama sonuçta orada da istikrarlı olmanız lazım. İstikrarlı olacaksınız ki Milli Takım'a çağrılasınız. Ama istikrarlı olursanız tabii ki Türkiye'de forma giyenlere göre avantajlı oluyorsunuz. Hak etiğim dönemlerde Milli Takım'a çağrılmadığım oldu ama hayırlısı artık yapacak bir şey yok önüme bakacağım."

- Almanya maçı öncesinde Türk futbolseverlere neler söylemek istersin?

"Bildiğiniz gibi bizim de onlara, onların da bize ihtiyacı var. Başarıya aç bir milletiz. Çünkü dünya 3.'lüğümüzü ve Avrupa'daki başarılarımızı gördüler. Daha başarılı bir performans sergilememizi istiyorlar. Onların da bu başarıya ihtiyaçları var. Taraftarımızın her zaman olduğu gibi bizi desteklemesini istiyoruz. Dualarını bekliyoruz."

Ayrıca Taraftarların sorularını yanıtlayan Umut Bulut, Trabzon’u çok özlediğini belirterek Trabzonspor’a döner misin sorusuna "İleride neler olur bilemem, ama evet dönmeyi çok isterim." Dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler