Ulusoy'dan İlginç Açıklama

Saha olayları yüzünden tatil edilen Trabzonspor - Sivasspor maçının hakemi Bülent Demirlek'e karşılaşmayı bitirmemesi için baskı yaptığı ileri sürülen Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy suskunluğunu bozdu. Ortaya çıkan polemiklere ilk kez açıklık get

Ulusoy'dan İlginç Açıklama

Saha olayları yüzünden tatil edilen Trabzonspor - Sivasspor maçının hakemi Bülent Demirlek'e karşılaşmayı bitirmemesi için baskı yaptığı ileri sürülen Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy suskunluğunu bozdu. Ortaya çıkan polemiklere ilk kez açıklık getiren Ulusoy, olaylara hiçbir şekilde müdahale etmediğini açıkladı.

İddia edildiği gibi olayların çıktığı sırada hakemle temasa geçmediğini belirten Başkan Ulusoy, "Hayatım boyunca hiçbir hakemle ne maç öncesinde, ne maç sırasında, ne de maç sonrasında konuşmadım. Trabzonsporlu yöneticiler olaylar çıktığı anda beni arayıp, duruma müdahale etmemi istediler.

Ama ben böyle bir şeyin kesinlikle söz konusu olamayacağını söyledim ve onlardan hakemle, federasyon temsilcisiyle ve maçın gözlemcisiyle konuşmalarını istedim. Maçın bitimine 30 saniye kalmış. Hakem soyunma odasına girmiş. 30 saniye için maça çıkmamış ve tatil etmiş. Hani ben, hakemleri idare ediyordum. Üstelik orası kendi memleketim.

Niye onlarla karşı karşıya geleyim. Müdahale etsem o gün ederdim. Ama hiçbir zaman etmem. Peki yıllardır hakemleri idare ettiğimi yazanlar şimdi niye seslerini çıkarmıyorlar. Federasyon Başkanı olarak hakemle konuşabilirim, ama bu benim tarzım ve adetim değil" ifadelerini kullandı.

Olayların çıktığı andan itibaren Trabzonspor'la karşı karşıya geleceğini bildiğini de vurgulayan Haluk Ulusoy şöyle devam etti: "Bunu tahmin ettiğim halde hakemle konuşmadım ve bombayı kendi kucağıma koydum. Yönetmelikler var, hukuk var. Her şey orada belli olur. İnanın daha hakemin raporlarını bile görmedim. Çünkü bakmam. İlk kez bu hafta yapacağımız yönetim kurulu toplantısında göreceğim. Orada bakıp, karar vereceğiz. Hakem neden çıkmamış, onun çıkmasını engelleyen nedir, gerekçelerine bakacağız ve ondan sonra da kararımızı vereceğiz."

Milliyet

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor