'Uluslararasına ev sahibiyiz'

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Türkiye'nin gerek dış politikasında gerekse ekonomisinde yaşadığı olumlu gelişmelerin neticesini, son yıllarda uluslararası organizasyonların ev sahibi ülkesi olmakla bir bir almaya başladığını söyledi.Mersin'de yapılaca

'Uluslararasına ev sahibiyiz'

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Türkiye'nin gerek dış politikasında gerekse ekonomisinde yaşadığı olumlu gelişmelerin neticesini, son yıllarda uluslararası organizasyonların ev sahibi ülkesi olmakla bir bir almaya başladığını söyledi.

Mersin'de yapılacak 2013 Akdeniz Oyunları Hazırlık Düzenleme Komitesi Toplantısı, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın katılımıyla HiltonSA Otel'de yapıldı.

 Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, toplantı öncesi yaptığı açıklamada, Mersin adına tarihi bir dönemin adımlarını atmak ve kapılarını açmak üzere kentte olduklarını söyledi.

 ''Türkiye, gerek dış politikasında gerekse ekonomisinde yaşadığı olumlu gelişmelerin neticesini son yıllarda uluslararası organizasyonların ev sahibi ülkesi olmakla bir bir almaya başladı'' diyen Kılıç, şöyle konuştu:

 ''Bu güzel neticelerin biri de Mersin'de gerçekleşecek Akdeniz Oyunlarıdır. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimat ve görevlendirmesi doğrultusunda buradayız. Akdeniz Oyunları 2013 yılının 13 Temmuz'unda başlamak üzere Mersin'de yapılacak. Bu, hem hükümetimiz hem Türkiye Cumhuriyeti ve Türk milleti hem de Türkiye'nin uluslararası organizasyonlarında önemli katkılarını gördüğümüz Milli Olimpiyat Komitemiz ve spor camiası açısından fevkalade mutluluk verici ve takdire şayan gelişmedir.''

 Mersin'i 2 yıl içinde Akdeniz Oyunlarına tüm yönleri ile hazır bir büyükşehir haline getirmek üzere kolları sıvadıklarını ifade eden Kılıç, şöyle devam eti:

 ''Bundan sonra hummalı bir çalışmanın içine girerek öngörülen tarihten 2 ay önce alt ve üst yapı ile ilgili bütün gerekleri hükümetimizin ve devletimizin imkanlarını kullanarak yerine getireceğiz. Diğer uluslararası organizasyonda olduğu gibi Akdeniz Oyunlarını da önemsiyoruz. Türkiye'nin bugüne kadar aldığı uluslararası organizasyonları yeterli düzeyde görmek mümkün değil. Daha fazlasına, daha büyüklerine, daha komplike organizasyonlara talibiz. Mersin'de 2013'te yapılacak Akdeniz Oyunları ile sınav verecek ve yüzümüzün akıyla çıkacağız.''

 Oyunlarla ilgili kentte yapılacak yatırımlar hakkında bilgi veren Kılıç, Erdemli ve Tarsus ilçelerinde de yapılacak tesislerin oyunlardan sonra halkın hizmetine sunulacağını kaydetti.

-EKONOMİ BAKANI ÇAĞLAYAN-

 Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan da, Akdeniz Oyunlarının gerek Mersin gerekse Türkiye için ekonomik ve sosyal açıdan önem taşıdığını söyledi.

 Olimpiyat Komitesi'nin, kentteki tesislerin bakım ve tadilattan geçirilerek oyunlarda kullanılabileceğini belirtmesine karşın, Başbakan Erdoğan'ın da talimatları ile yenilerinin yapılacağını vurgulayan Çağlayan, kentte asgari 500 milyon liralık yatırım yapılacağını ifade etti.

 Yapılacak tesislerin kuluçka vazifesi göreceğini vurgulayan Çağlayan, ''Tüm sportif faaliyetlerde gerek sosyal gerekse ekonomik açıdan önem taşıyan bu organizasyon, özellikle tesislerin yapım aşamasında ve devamında önemli bir sorun olan işsizliğe de çözüm olacak'' diye konuştu.

 Akdeniz Oyunlarının yanı sıra kente yapılması planlanan diğer yatırımlara da değinen Çağlayan, ''Mersin'de geçen yıl 30 milyar TL ekonomik hareketlilik yaşandı. Bu rakam 2007'nin iki katı. Oyunlarla birlikte 25 ülkeden gelecek sporcu ve katılımcılarla yaşanacak hareketlilik, kent ekonomisine de katkı sunacak'' dedi.

 Vali Hasan Basri Güzeloğlu da, Türkiye'nin, İzmir'in ardından ikinci kez ev sahipliğini üstleneceği Akdeniz Oyunlarının en güzelini ve iyisini yapacaklarını belirterek, oyunların kentin bilinirliği ve tanıtımına da katkı sunacağını söyledi.

 Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suha Aydın, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Uğur Erdener, Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Hasan Albayrak'ın da katıldığı toplantıda, Spor Toto Süper Lig'in yeni ekiplerinden Mersin İdmanyurdu Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı, Bakan Kılıç'a, üzerinde adının yazılı bulunduğu 33 numaralı formayı hediye etti. Kılıç, daha sonra Muay Tai Milli Takımı sporcularıyla da fotoğraf çektirdi.

 Konuşmaların ardından, toplantı basına kapalı devam etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor