Uluslar Ligi geliyor

UEFA'ya bağlı 52 ülkeden oluşacak olan Uluslar Ligi Eylül-Kasım 2018 tarihleri arasında oynanacak. Uluslar Ligi milli takımların hazırlık maçlarının yerini alacak ve turnuvada başarılı olan takımlar 2020 Avrupa Şampiyonası'na katılma hakkı kazanacak. Ülke

Uluslar Ligi geliyor
UEFA'ya bağlı 52 ülkeden oluşacak olan Uluslar Ligi Eylül-Kasım 2018 tarihleri arasında oynanacak.
 
Uluslar Ligi milli takımların hazırlık maçlarının yerini alacak ve turnuvada başarılı olan takımlar 2020 Avrupa Şampiyonası'na katılma hakkı kazanacak.
 
Ülkeler UEFA katsayılarına göre 4 büyük gruba ayrılacak. Her grubun altında da üçer ya da dörder takımlı 4 grup olacak.Her ülke eylül ve Kasım ayları arasında 6 maç oynayacak. Son 4 maç ise haziran 2019 da başlayacak ve dört grup birincisi kendi arasında maç yapacak. Bu maçlar 2020 Mart ayında yapılacak Avrupa Şampiyonası'na katılacak ülkeleri belli edecek. Uluslar Ligi'nde gruplarında alınan sonuçlar bir üst tura çıkma yada bir alt gruba düşen takımı belirleyecek.
 
2022 Dünya Kupası için de aynı prösedür uygulanacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler