Uluç savcıları göreve çağırdı !

Resen savcıların müdahale etmesi gereken öyle şeyler anlatılıyor ki... Niye hiçbir savcı el koymamış, niye..Duayen yazar Hıncal Uluç, A Milli Takım'da yaşanan Gökhan Töre olayına dikkat çekerek, "Resen savcıların müdahale etmesi gereken öyle şeyler anlatı

Uluç savcıları göreve çağırdı !

Resen savcıların müdahale etmesi gereken öyle şeyler anlatılıyor ki... Niye hiçbir savcı el koymamış, niye..

Duayen yazar Hıncal Uluç, A Milli Takım'da yaşanan Gökhan Töre olayına dikkat çekerek, "Resen savcıların müdahale etmesi gereken öyle şeyler anlatılıyor ki... Niye hiçbir savcı el koymamış, niye Gökhan karakola, savcılığa çağrılmamış ifade vermemiş?" diye sordu.

- Letonya maçı öncesi üzerinde fazla durmadık ama Gökhan Töre'nin silah çekmesiyle başlayan ve Hakan Çalhanoğlu ile Ömer Toprak'ın milli takıma gelmemesiyle patlak veren krizi biraz daha mercek altına alabilir miyiz? Terim, "1 yıla yakın milli takıma almayarak ceza verdim" dedi. Bu yeterli miydi? Futbolcular 'sakatız' diyerek gelmemekte haklılar mı?

Bir defa olayın ne olduğunu bilmiyoruz. Burada Türk medyasının büyük suçu var. Çünkü resen savcıların müdahale etmesi gereken öyle şeyler anlatılıyor ki... Tabanca teşhiri şikayete bağlı bir suç değil. Umumi bir yerde tabanca teşhiri varsa savcının o işe el koyması lazım. Niye hiçbir savcı el koymamış, niye Gökhan karakola, savcılığa çağrılmamış ifade vermemiş?
Olayın ne olduğunu bilmiyoruz.
Gece kulübünde tabancanın olmaması lazım.
Ama söyleyin bana; İstanbul'da tabanca olmayan bir tane gece kulübü var mı? Yolgeçen hanı gibi gece kulüplerinin kapısı... Habire patlar tabancalar!..

HİÇBİRİMİZİ ASIP KESMEDİLER 
Böyle bir olay olduğu zaman bunun örtbas edilmesi kolektif bir suç; edilmişse eğer...
Medya etmişse, medya suçlu, polis etmişse, polis suçlu, kulüp etmişse, kulüp suçlu, savcı etmişse, savcının suçu...
Kim biliyor olayın ne olduğunu? Bir sene geçmiş aradan... Bir sene sonra Hakan Çalhanoğlu'nun babası açıklama yaptı, ortalık birbirine girdi. Benim gerçekten söyleyecek sözüm yok. Çünkü neyin ne olduğunu bilmiyorum. Sadece dedikodu biliyorum; muş, muş, muş!
Ayrıca Fatih Terim'in çok önemli bir lafı var: "Her hatalı adamı yok etsek, milli takıma adam bulamayız." Yalan mı?

DELİKANLI NE DEMEK?
Adı üstünde 'Delikanlı'. Niye delikanlı? Delikanlı ne demek? Niye 'genç', 'ergen' demiyoruz da 'delikanlı' diyoruz. Kanı delirmiş!..
Hangimizin gençliği sakız gibi bembeyaz. Neler yaptık gençliğimizde? Ama hiçbirimizi kesmediler. Hiçbirimizi yok etmediler.

OLAYDA TEK CEZA VEREN TERİM
Hoca da ne diyor; "21 yaşında bir gence sahip çıkmak suçsa ben suçluyum." Olayda tek ceza veren de Terim ayrıca... Bir sene milli takıma almamış. Beşiktaş ceza vermemiş, medya ceza vermemiş, yargı ceza vermemiş. Olayın cereyan ettiği kulüpten de gık yok; 'Benim kulübümün adını kötüye çıkardılar. Müşterim azaldı' diye... Herkes örtbas etme çabası içinde, tek ceza veren adam Fatih Terim; ona yükleniyorlar.

GÖKHAN TÖRE'NİN GÜNAHI, BEŞİKTAŞLI OLMASI
Niye ona yükleniyoruz? A Spor'da da söyledim; Gökhan Töre'nin günahı, günah keçisi olmasının sebebi Beşiktaşlı olması ve Beşiktaş'ın da şu anda Türkiye'nin en iyi futbol oynayan takımı ve ligin lideri olması... Kötü Beşiktaş olsa bunu büyütmezlerdi. Geçen sene büyütmediler.
Olay olduğu zaman kimse büyütmedi.
Çünkü Beşiktaş kimsenin umurunda değildi.

EMRE SAKAT OLMASAYDI...
Letonya maçında oyuncuların elinde bir bayrak vardı: 'No to racism- Irkçılığa hayır!' yazıyordu.
Emre eğer sakat olmasaydı, sahaya takım kaptanı olarak çıkacaktı ve o bayrağı ona vereceklerdi. Irkçılıktan mahkum olmuş Emre'ye 'ırkçılığa hayır' bayrağı verilecekti.
Fatih Terim ırkçılık yapan, İsviçre Milli Takım maçındaki rezaleti yapan -Şenes Erzik müdahale etmese, Haluk Ulusoy çok politik davranmasa Türk takımının başına büyük işler örecek-
Emre'yi milli takıma çağırıp hem de kaptan yaparken gıkı çıkmayan Fenerbahçeli medyam; birdenbire bir sene evvel nasıl olduğu dahi kimsenin bilmediği bir olayı yeniymiş gibi maçtan iki gün evvel manşetten sunuyorsa eğer ben bunun altında çok önemli şeyler ararım. Beşiktaş'ın yolunu kesmek başta...

BİRİ VURULURSA HEPSİ YARALANIR 
Türkiye'nin en iyi durumda olan takımı hangisi; Beşiktaş... Milli takıma en çok oyuncu veren kulüp hangisi; Beşiktaş... Milli takımda en kötü oyuncular hangileri; Beşiktaşlılar... Bir tek manşetle... Beşiktaş'tan gelen kaleci dahil herkes...
Gördüğüm en kötü Tolga'ydı, gördüğüm en kötü Gökhan'dı, gördüğüm en kötü Olcay'dı, gördüğüm en kötü Oğuzhan'dı. Çünkü neticede bunlar bir takım. İçlerinden biri vurulursa hepsi yaralanır. l2008 yılından bu yana üç önemle turnuvada yer alamadık. Üç maçta bir puan alabildik.

Bizim Kazakistan'a da yenilmemiz lazım!

- 2016'ya gitmeme tehlikesiyle de karşı karşıyayız.

Bu kafa ile hiçbir yere gidemeyiz. Gitmemiz de gerekmez zaten...

- Letonya beraberliğinin ardından Terim'e yönelik istifa çağrıları arttı. İstifa etmeli mi?

İstifa çağrıları da çare değil. Bunların hepsi kötü bir düzene oksijen maskesi takmaya yarar.
Ölü orada yatıyor. Letonya maçını 5-0, 6-0 kazansaydık geçiştirilip giderdi; 'Yeniden iddialı olduk' falan diye... Hayır! Böylesinin daha yararlı olduğuna inanıyorum ben... Aklımızı başımıza almamız için bizi Kazakistan da yenmeli.
2-3 puan ile sonuncu bitirmeliyiz. Her türlü galibiyet göz bağlıyor çünkü...

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor