Ülkemizde NBA Şenliği

“NBA Europe Live Tour 2007" kapsamında ülkemize gelecek Minnesota, bir hafta kamp yapacak. Efes Pilsen Başkanı Tuncay Özilhan, "İlk kez bir NBA takımını ağırlayacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.İSTANBUL, ekim ayında ilk kez bir NBA takımına ev sahi

Ülkemizde NBA Şenliği

“NBA Europe Live Tour 2007" kapsamında ülkemize gelecek Minnesota, bir hafta kamp yapacak. Efes Pilsen Başkanı Tuncay Özilhan, "İlk kez bir NBA takımını ağırlayacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

İSTANBUL, ekim ayında ilk kez bir NBA takımına ev sahipliği yapacak. NBA ekiplerinden Minnesota Timberwolves, "NBA Europe Live Tour 2007" kapsamında, 6 Ekim'de İstanbul'da Efes Pilsen ile özel maç yapacak. Organizasyonun tanıtım toplantısı dün Sultanahmet'teki Four Seasons Otel'de yapıldı.

Toplantıya, Efes Pilsen Kulübü Başkanı Tuncay Özilhan, NBA'in etkinlikler ve organizasyonlardan sorumlu asbaşkanı Peter Fink, Euroleague üst düzey yetkilisi Jordi Bertomeu, Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, NBA'li eski oyuncu Darryl Dawkins ve Efes Pilsenli eski oyuncu Tamer Oyguç katıldı.

İlklerin kulübüyüz

Tuncay Özilhan, Efes Pilsen'in 30 yıllık geçmişinde şampiyonlukları ve kupalarının yanı sıra gerçekleştirdiği ilklerle de tanınan bir kulüp olduğunu belirterek, "Yeni bir ilkin tanıtımı için buradayız. Minnesota Timberwolves ile yapacağımız maçla basketbolseverlere İstanbul'da bir NBA takımı izletme şansı yaratmanın mutluluğunu yaşıyoruz.



NBA yöneticileriyle, bir hafta boyunca İstanbul'da hazırlık yapacak Minnesota takımını Türk misafirperverliğine yakışır şekilde ağırlayacağız" dedi.

NBA Asbaşkanı Fink, Minnesota Timberwolves takımının özellikle İstanbul'da olmak istediği için geldiğini bildirdi. Fink, "Bu sadece bir oyun değil.

Ortaklarımızla birlikte çalışarak toplum programları yapacağız. Toplumun bir parçası olmak istiyoruz. Oyuncular kente girsinler dolaşsınlar, İstanbul'un kültürünü alsınlar. Minnesota özellikle İstanbul'a gelmek istediği için buraya gelecek" diye konuştu.

Final Four verilecek

Euroleague üst düzey yetkilisi Bertomeu, önümüzdeki yıllarda bir Final Four organizasyonunu İstanbul'a vereceklerini belirterek, "Burası sadece güzel bir kent değil. Çok önemli iki takım var burada. Dünyanın her tarafından saygıyla bakılıyor" dedi. Bertomeu, Euroleague'de halen iki olan Türk takımı sayısının artmasının mümkün olmadığını da söyledi.

Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel de basketbolun gelişmesine yönelik her türlü çalışmayı destekleyen bir kurum olduklarını ifade edip, her iki takıma başarılar diledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor