UEFA'dan yeni bir lig!

UEFA, spora yeni bir rekabet kazandırmak amacıyla planladığı ve Eylül 2018'de hayata geçirmeye hazırlandığı "Uluslar Ligi" projesini tanıttı. Bakü'de düzenlenen 77. AIPS Kongresi'nde konuşan UEFA Kıdemli Medya ve Halkla İlişkiler Müdürü Thomas Giordano, "

UEFA'dan yeni bir lig!
UEFA, spora yeni bir rekabet kazandırmak amacıyla planladığı ve Eylül 2018'de hayata geçirmeye hazırlandığı "Uluslar Ligi" projesini tanıttı.
 
Bakü'de düzenlenen 77. AIPS Kongresi'nde konuşan UEFA Kıdemli Medya ve Halkla İlişkiler Müdürü Thomas Giordano, "elit milli takım futbol düzeyini yükseltmek ve ülkeler arasındaki rekabeti artırmak için gerçekleştireceğimiz bu proje UEFA için yeni bir meydan okuma olacak" diye konuştu.
 
Formata göre, Uluslar Ligi'ne katılacak 54 takım, UEFA'nın yaptığı milli takımlar sıralamasına göre 4'lü gruba ayrılacak ve turnuvada üst gruplara yükselenler veya şampiyon olanlar play offlara doğrudan katılmaya hak kazanacak. Euro 2020'den önce ayrılan gruplar da kendi içinde 3'lü ve 4'lü alt gruplara ayrılacak ve birbirleriyle 2018 yılının eylül ayında 4 ile 6 arasında maç oynayacak.
 
UEFA, bu organizasyon sayesinde milli takımlar arasında düzenlediği dostluk maçlarına daha fazla önem vermeyi planlıyor. Turnuvanın karşılaşma takvimi ise üye federasyonlarla yapılacak müzakerelerin ardından belirlenecek

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler